Противници на Тръмп питат месила ли се е Русия в избора му

Десетки организации призоваха за голям Поход на истината
Обновена: 3 юни 2017 21:06 | 3 юни 2017 21:06, Веселина Йорданова
29
Противници на Тръмп питат месила ли се е Русия в избора му
Снимка: архив, Ройтерс

Хиляди противници на американския президент Доналд Тръмп се събират в няколко големи американски градове, за да поискат установяването на истината по случая с предполагаемата руска намеса в кандидат-президентската кампания в САЩ миналата година, предаде Франс прес.

Десетки организации на гражданското общество призоваха за голям Поход за истината, който да се проведе днес в 150 града в страната. Те настояват за създаването на независима и прозрачна комисия, която да разследва за евентуални връзки между руски представители и хора от антуража на Доналд Тръмп.

По обед най-много хора бяха дошли на протестната проява в Ню Йорк. В южната част на Манхатън се бяха събрали около 3000 души, които скандираха "Лъжец!", "Предател!" и "Затворете го!" по адрес на Тръмп.

Други демонстранти носеха плакати, на които пишеше "Да направим нашата планета отново велика", визирайки лозунга на френския президент Еманюел Макрон след като Тръмп обяви, че САЩ ще се изтеглят от парижкото споразумение за климата. Във Вашингтон към обед в протеста се включиха 300 души.

Очаква се демонстрации да има в по-късен час в Лос Анджелис, Сиатъл и в други американски градове.
Тези демонстрации са организирани малко преди очакваното изслушване в Сената на бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Той бе уволнен от Тръмп в началото на май. Коми ще говори в Сената на 8 юни.

На изслушването се очаква да бъде повдигнат въпросът за евентуални връзки на членове от предизборната кампания на Тръмп с Русия.

Днес 200 души се събраха пред Белия дом, за да изразят подкрепата си за Тръмп. Те носеха плакати, на които пишеше "Америка на първо място" и "Питсбърг, не Париж. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЮ-Йорк - 16 милионен град, дал едва 3000 души за платения протест.