Спряха рокфест в Германия заради терористична заплаха

Арестуваха двама служители, обслужващи фестивала
31
Спряха рокфест в Германия заради терористична заплаха
Снимка: Reuters

Полицията в Германия спря популярния рокфестивал "Rock am Ring" заради терористична заплаха и поиска от присъстващите да напуснат мястото, за да може да се проведе разследване, съобщава ДПА.

"Разполагаме с конкретни доказателства, според които не може да се изключи възможна терористична заплаха. Води се интензивно разследване", съобщи полицията в Кобленц.

Правителството на провинция Райнланд-Пфалц потвърди наличието на терористична заплаха и заяви, че фестивалът е спрян от съображения за сигурност.

На пистата Нюрбургринг, където протича рокфестивалът, и където се провеждат и състезания от Формула 1, бе съобщено с високоговорители: "Поради терористична заплаха фестивалът ще бъде преустановен за днес. Надяваме се, че ще може да продължи утре. Моля насочете се към изходите."

Свидетели съобщиха, че посетителите са напуснали спокойно и организирано.

Един от най-известните фестивали в Германия обикновено е посещаван от десетки хиляди фенове на рока. На тазгодишното издание се очакват около 90 000 души, а хедлайнери снощи трябваше да бъдат "Рамщайн".

Малко по-късно германската полиция арестува двама служители на фирма, обслужваща известния рокфестивал, за които се смята, че са внесли на територията на фестивала подозрителен предмет, съобщи в. "Билд".

Най-малко един от задържаните е заподозрян във връзки с ислямисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност няма да пътувам за Германия! Там няма сигурност и гаранция за живото на никого..
19
11
 
1
 
! Отговори
от Каварна преди 6 години
Бе изтрепете ги тия хевиметали сатанисти до крак. Адски изчадия със мръсни сплъстени коси до един наркомани и алкохолици. Да е жива и здрава новата ни кметица че спря този клошарски фестивал. Сега ще пребоядисаме и блоковете си да махнем уродските мутри изтипосани по фасадите и ще разкараме и статуетката на грозното джудже рони диу от парка ни
18
2
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Фестивалът продължава. Хората се веселят. А *** разбирачът се поти в панелката и лочи вкиснала пикоч дет му продават за бира. И се чуди дали е незопасно да оди па у кварталната кръчма, че последния път едвам се прибрал жив
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"1984" в нов прочит. Щастието да осъзнаеш, че не си просто нищо, а и имаш правото да нямаш право. Осреднено нищо.
16
1
 
10
 
! Отговори
Танци преди 6 години
Какво стана с танци и прегръдки срещу тероризма? Мечета, цветя и плакати за добре дошли а сега ги гледай се стряскат от една пиратка, хахаха то не е смешно а направо плачевно положението
15
0
 
13
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Добре дошли в съвременна Германия на Меркел, острова на Мулти-Културализма и Либерализма! Какво по дяволите, може да се обърка?
14
1
 
4
 
! Отговори
Мангаль преди 6 години
Знам я тази книга. Но имам да чета над 100 книги купени за последните 15 години. Не съм си чел половината домашна библиотека.
13
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 15 преди 6 години
Колегата има предвид , че ВСЕКИ алаходупец може да се превърне в суджук опасан с C4 и кило сачми от лагер! Това, че ти не го разбираш , или не ти изнася - е друго!
12
4
 
1
 
! Отговори
до: 10 преди 6 години
Мангалъ като казваш , има и Християнизирани и Мюслуманизирани особенно в България , незнам доколко познаваш или си чел История на България но ти препоръчвам тоа Материал за четене:''Османо-римска империя, българи и тюрки''Стоян ДинковИздател: Сиела 158 странициЦена: 9.00 лв.
11
3
 
10
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Германците да ги гърмят докато им дойде акъла, зашото те са виновни за тази ситуация. Нека някой да ми обясни от продажниците и платените лакеибна сорош какво правеше на 1 юни шорош в брюксел като се е срвщнат с почти всички комисари начело с московиси? В качеството на КАКЪВ е там той ли реално управлява ЕК, за което няма съмнение долни лицемери. Обявете този нечовек за персонаннон грата в европа, а на Орбан направете паметник
10
2
 
3
 
! Отговори
Жрец преди 6 години
Зи хабен зи либен зи ди гюндюрлюк ;)))))
9
2
 
5
 
! Отговори
Мангаль преди 6 години
Много ме кефи тази идиотска дума ислямисти. Кой кретеноид я е измислил се чудя. Та тя наранява свинските чувства на милиард последователи на камилое ....ца. Не са хубави тез работи хахаха
8
0
 
5
 
! Отговори
DEUTSCH преди 6 години
В Билд не пише че са внесли подозрителен предмет а че са сложили/поставили нещо там и че 2-та служители са Салафистки наклонения , де да знаеше малко немски ...........хаха
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко дена съобщиха, че в Германия ще спрат да екстрадират нелегални афганистанци - заради атентата в Кабул, не им бил сигурен видите ли живота там. Ми то при мама Меркел е по-опасно вече, горките европейци нямаме спокойствие в собствените си държави заради нея. Ние къде да отидем - да почнат да ни изпращат в Пакистан и Афганистан, може и в Чад. Тогава евротолерастите ще се успокоят, че са успели да затрият Европа и са ни прогонили успешно.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главорезите точно това искат - да се поддадем на страха и да променим начина си на живот.Е, няма да стане!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съобщава ДПА , съобщи в. "Билд" ................xaxaxxaxa
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато едно време Фердинанд и Изабела са отвоювали полуострова от халифата, първата рабтоа е била да дадат двуседмичен срок на всеки арабел, еврей и джипси да се покръсти и приеме католицизма или да се изнесе от страната. Който го не стори в срока - на дръвника.Или ще се последва този светъл пример или няма да има оправия.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямска държава постигта целта си май, да насади страха в европейците.
2
20
 
5
 
! Отговори
Ауслендър преди 6 години
По лесно е да се води борба срещу тероризма, отколкото срещу бедността драги ми сънародници. Не е нужно да пишете злъчни коментари, лакеи на кремъла! Мозъците ви са тотално промити...
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За чии им е рокфест?! Нали си имат танте меркел, да й се радват и да се събират под прозореца й!