Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите

Разкази от нощта на терора
Обновена: 4 юни 2017 19:50 | 4 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
160
Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите
Снимка: БТА

При вчерашната атака с микробус и ножове в оживен район в Лондон жители и гости на британската столица са отвърнали с каквото им попадне под ръка, включително с хвърляне на маси и столове, за да отблъснат тримата нападатели, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Четиридесет и седем годишният Джерард Воулс бил седнал в пъб в край пазара Бъро на южния бряг на Темза, за да гледа финала на Шампионската лига, когато микробусът блъснал пешеходци на Лондонския мост, а след това тримата нападатели изскочили отвътре, въоръжени с ножове.

Още по темата

Воулс е видял как намушкват жена около петнайсет пъти. "Тя викаше "помощ, помощ", но не можах да направя нищо. Иска ми се да знам дали още е жива", разказа той пред в. "Гардиън".

Опитал да им попречи, като започнал да хвърля по тях най-различни предмети, сред които бутилки, столове и чаши, но това не ги спряло. Те намушквали хората наоколо наред с викове: "Това е за Аллах".

Алекс Шелъм бил в друга бирария с половинката си и двама приятели, когато към 22 ч. влязла жена с обилно кървене от шията. "Току-що някой й бе прерязал гърлото и хората в опитваха да спрат кървенето", каза той пред Би Би Си.

Шофьор на такси на име Крис бил потресен, когато видял на улицата намушкано в областта на гърдите младо момиче и опитал да спре нападателя. "Казах на клиента си, че ще опитам да го сгазя. Направих обратен завой и опитах, но той успя да ме избегне".

"Имаше един тип с много дълъг нож, който нападаше наред. Сърцето ми се качи в гърлото. Истинско животно", каза той в ефира на лондонското радио Ел Би Си. Според описанието му нападателят е бил висок, с къса брада и средиземноморски външен вид.

На споделени в социалните мрежи видеоклипове се вижда как полицаи влизат в барове и ресторанти и крещят на клиентите да се скрият под масите.

"Тъкмо разговарях с един главен готвач. Имаше кръв по рамото. Беше в шок. Каза ми, че трима души са нападнали ресторанта му с ножове и мачете", разказа Джерард Каванар, 46-годишен жител на квартала.

Друг шофьор на такси разказа в ефира на телевизия "Скай нюз" за двама свои клиенти, които прибрал от ресторант в района. Те успели да затиснат вратата на заведението и удържали нападателите няколко секунди, през които около 20 души са успели да избягат през друг изход.

Лондонската полиция е успяла да се намеси бързо и да ликвидира тримата нападатели, отбелязва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Chivars Pantev преди 6 години
МАЛКО РАВОТИТЕ С МАЛЦИНСТВАТА ДРАГИ МИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ. ТРЯБВА ПО ВЕЧЕ ДА ГИ ИНТЕГРИРАТЕ. СЕГА АКО РЕЖАТ ГЪРЛА УТРЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ ПОД ЮРГАНА ВИ И КРАЙ НА ХРИСТИЯНСТВОТО. ТО СИ Е НАПИСАНО В КОРАНА ИМ, ПРОЧЕТЕТЕ ИМА ГО В НЕТА.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Тодор Колев, Велко Кънев, Виталий Кличко, Лионел Меси, Фреди Меркюри, Михаел Шумахер и Роджър Федерер, бре!
46
0
 
28
 
! Отговори
георги преди 6 години
Сгига сте писали глупости за интеграция. Тук става въпрос за еволюция. Европеиците също са се клали като животни. После са еволюирали и сега движат света. Докато тия диваци още живеят в колиби. Аз също съм живял бедно, ама никога няма да заколя невинен човек. Това е против всякакви човешки ценности и морал. Тия просто не са хора. Да ги връщат по колибите от където са дошли и там да си се колят
45
0
 
14
 
! Отговори
От мен преди 6 години
Христо Калчев беше писал в една от книгите си следното за мюсюлманите "ако не може да те обере ще те заколи в името на алаха" та какво са викали толерантните убийци?
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Razbrah ot uk mediite che atentatorite sa bili ot Barking,kudeto ima mnogo bg..
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ба че ред като ги извършеят ще кандисат за няколко часа два самолетонасача и пет кораба като им пуснат и малко сериозна контрола тия нема да шавнат
42
4
 
1
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
съобщиха Ройтерс и Франс прес........................xaxaxxaxaxa..........
41
3
 
27
 
! Отговори
Интегратора преди 6 години
Нападателите са били ликвидирани !?!?!?! Боже каква диващина !?!?!?!? Трябва да се полагат повече усилия и повочо работа за да бъдат интегрирани !!!! Мамка ви и евроатлантически ***
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или трябва да спрем да взривяваме мюсюлмански деца за да им грабим петрола, да се изтеглим от близкия изток и техните страни и така да си понижим стандарта или да се примирим с атентатите - това е положението. И да спрем с гей-парадите като вместо това да правим деца а не да внасяме мюсюлмани да ни правят деца защото иначе Европа ще се срине демографски необратимо само за няколко десетилетия.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се само тихите как не са ги извършали се още и без това работа нямат ко минат гарантирано че тия нема да шавнат
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'ви столове, бе англета? Нали ви видяхме на европейското в Марсилия как бяхте 3 пъти повече от руснаците и ония ви начупиха от бой?! Оня 100 килограмов англичанин с червените *** се правеше на бияч и дойдоха 2-3- *** руснаци и го убиха от бой. Накрая една братушка го нацели в главата с крак и оня не мръдна.
37
0
 
6
 
! Отговори
oт Cиднeй,Aв$тpaлия преди 6 години
e сега всички да станете на Лондонски мост с кукувичка
36
4
 
11
 
! Отговори
От мен преди 6 години
65 вече германия трябва да се прекръсти на "ислямска германска република" има повече *** от колкото шваби....Хитлер се върти в гроба си от мъка-остави им държава която *** направиха на клозет
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно обединение на европа и тия да ги пратим там де им е мястото
34
3
 
6
 
! Отговори
Оооо лондон Моливчия преди 6 години
Грабвайте бурилките, не бе не бурките а бутилките некой се изкряска и столове мигом полетяха, и тероистите тръпат не Во ли столове да фърчат с недопити ботилки....
33
0
 
5
 
! Отговори
От мен преди 6 години
55 изобщо си нямаш представа за каква *** става въпрос,никаква....
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И никой не е обвинен за насилие срещу псически неуравновесени хора?! Нечувано! БХК подал ли е жалба в съответните институции на ЕС. Брекзит още не е факт. ООН информирани ли са геноцид срещу нелицензирани терористи?
31
2
 
25
 
! Отговори
От мен преди 6 години
Да попитат оня вампир Меркел за къв хур ги канеше в европа,защо всички скачаха срещу нас че ги спирахме да влизат,защо прати надрусани *** да им пеят песни и да събарят оградата по границата ни....направете си труда да прочетете защитната реч на Брайвик в съда-защо е стрелял по мюслитата-не е луд човека- ПРАВ е,християнин.....да *** в устите на "демократите и толерантните" по света
30
2
 
24
 
! Отговори
Албион преди 6 години
Ето дойде времето и за Албиона високомерен да се бие с камъни и дърве.А когато нашите храбри деди се биеха за свободата ни те ни пращаха дипломацията на лорд Дизраели щото видите ли конекрадците от долния Дунав не заслужавали държава?!?!А каква е английската държава днес щом в самото сърце на столицата й мачка и ръга с ножове исляма????Бог забавя но не забравя
29
1
 
3
 
! Отговори
))557 преди 6 години
55...Посещавал ли си Бл. Изток? Май ...не.