Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите

Разкази от нощта на терора
Обновена: 4 юни 2017 19:50 | 4 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
160
Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите
Снимка: БТА

При вчерашната атака с микробус и ножове в оживен район в Лондон жители и гости на британската столица са отвърнали с каквото им попадне под ръка, включително с хвърляне на маси и столове, за да отблъснат тримата нападатели, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Четиридесет и седем годишният Джерард Воулс бил седнал в пъб в край пазара Бъро на южния бряг на Темза, за да гледа финала на Шампионската лига, когато микробусът блъснал пешеходци на Лондонския мост, а след това тримата нападатели изскочили отвътре, въоръжени с ножове.

Още по темата

Воулс е видял как намушкват жена около петнайсет пъти. "Тя викаше "помощ, помощ", но не можах да направя нищо. Иска ми се да знам дали още е жива", разказа той пред в. "Гардиън".

Опитал да им попречи, като започнал да хвърля по тях най-различни предмети, сред които бутилки, столове и чаши, но това не ги спряло. Те намушквали хората наоколо наред с викове: "Това е за Аллах".

Алекс Шелъм бил в друга бирария с половинката си и двама приятели, когато към 22 ч. влязла жена с обилно кървене от шията. "Току-що някой й бе прерязал гърлото и хората в опитваха да спрат кървенето", каза той пред Би Би Си.

Шофьор на такси на име Крис бил потресен, когато видял на улицата намушкано в областта на гърдите младо момиче и опитал да спре нападателя. "Казах на клиента си, че ще опитам да го сгазя. Направих обратен завой и опитах, но той успя да ме избегне".

"Имаше един тип с много дълъг нож, който нападаше наред. Сърцето ми се качи в гърлото. Истинско животно", каза той в ефира на лондонското радио Ел Би Си. Според описанието му нападателят е бил висок, с къса брада и средиземноморски външен вид.

На споделени в социалните мрежи видеоклипове се вижда как полицаи влизат в барове и ресторанти и крещят на клиентите да се скрият под масите.

"Тъкмо разговарях с един главен готвач. Имаше кръв по рамото. Беше в шок. Каза ми, че трима души са нападнали ресторанта му с ножове и мачете", разказа Джерард Каванар, 46-годишен жител на квартала.

Друг шофьор на такси разказа в ефира на телевизия "Скай нюз" за двама свои клиенти, които прибрал от ресторант в района. Те успели да затиснат вратата на заведението и удържали нападателите няколко секунди, през които около 20 души са успели да избягат през друг изход.

Лондонската полиция е успяла да се намеси бързо и да ликвидира тримата нападатели, отбелязва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари