Равносметката след поредния терор: 6 жертви и 20 ранени

Полицията съобщи, че трима заподозрени са убити на място
Обновена: 4 юни 2017 06:29 | 4 юни 2017 06:11,
142
Равносметката след поредния терор: 6 жертви и 20 ранени
Снимка: БТА

Британската полиция съобщи, че 6 души са били убити и най-малко 20 са ранени при снощната терористична атака в Лондон. Сред ранените има и служител на британската транспортна полиция, съобщи BBC.

Властите съобщиха още, че има и трима заподозрени, които са били застреляни на място.

Още по темата

Лондонската полицията съобщи, че нападателите са носели жилетки с експлозиви, но по-късно са установили, че жилетките са фалшиви.

Инцидентите на Лондонския мост и пазара Бъроу маркет в центъра на британската столица се разглеждат като терористични атаки, заяви в Twitter британската полиция, цитирана от Франс прес и БТА.

Според очевидци товарен микробус се е врязал в пешеходците, намирали се на тротоара на моста Лондон бридж, при което са били ранени най-малко петима души.

Малко по-късно въоръжена полиция пристигна на мястото на друг инцидент, на известния лондонски пазар Бороу маркет, близо до моста, на южния бряг на р. Темза.

Цитирани от Би Би Си полицейски служители, изпратени при Лондонския мост, са казали, че има повече от един загинал и полицията издирва трима заподозрени.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че случващото се в Лондон се разглежда като потенциален терористичен акт, предаде Ройтерс.

Предвид постъпващата информация от полицията и висши служители по сигурността мога да потвърдя, че ужасния инцидент в Лондон се разглежда като потенциален акт на тероризъм, каза Мей само четири дни преди предсрочните избори в страната.

Разследването се развива бързо, заяви министър-председателката. Искам да изразя огромната си благодарност към полицията и службите за спешна помощ, които са на място. Мислите ни са с онези, които се въвлечени в тези ужасяващи събития, добави тя.

Водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин определи случващото се в Лондон като брутално и шокиращо. Мислите ми са с жертвите семействата им. Благодаря на службите за спешна помощ, каза Корбин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за англо-американското котило!!! Ще 'фърляте бомби над София, а! ВаштаПроклетаВеричка! Пролетта и лятото на 1943 г. над България са хвърлени от англо-американски самолети избухливи писалки, часовници, детски играчки в резултат на това са осакатени много деца.
31
0
 
18
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Двойните стандарти ще погубят Европа,едните били терористи а другите борци за демокрация и ето резултатите....
30
2
 
27
 
! Отговори
баба Тереза : преди 6 години
Чудно! Уж са лекари и инженери, пък какви поразии направиха на тоя Лондонски мост.Важното е, че прогонихме българите и румънците
29
2
 
4
 
! Отговори
Ммм преди 6 години
Работата отива на предизборна агитация ! Жалко за невинните жертви !
28
0
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 6 години
Всички сте застрашени ! Прогонете черната *** от белите земи ! Иначе...
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия са били борци за демокрация и дисиденти, като оня либиеца... Иначе според Дневник, инджев и со ро со и дите Путин е виновен.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са съюзници на Саудитска Арабия - най настроената срещу демокрацията държава
25
0
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
А преди седмица клоунът от Вашингтон им осигури оръжие за още 100 000 000 000 чрез спонсорът на световният тероризъм Саудитска Арабия !!! Да живее демократична Америка !!!
24
0
 
19
 
! Отговори
Man of Honor преди 6 години
Путин трябва да обяви война на ЕС и да ги анексира. Иначе с ЕС е свършено полските водопроводчици и афганистанските космически инеженери ще си избият сами за рамазана. Всички евролиберали начело с Боко тиквата да ходят да копаят въглища в Сибир.
23
1
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Трябва белите политици да разберат,че тая фанатизирана черна *** да бъде изметена от Европа !
22
1
 
9
 
! Отговори
BOOM!!! преди 6 години
Идва трета световна война, която ще се базира на религиозна основа.Америка, Русия и други трябва да си продават оръжията на някого.Ако Европа и НАТО бъдат въвлечени във война, то за Америка ще се отвори огромен пазар.Саудитска Арабия срещу Иран, Япония и Южна Корея срещу Северна Корея и Китай.Европа срещу Русия и ислямистите от Сирия.
21
1
 
23
 
! Отговори
this is not my islam преди 6 години
Ама вие не разбирате, ислямът е мирна религия, която на 20-30 места казва да убиваш неяерниците, но това е мирна религия. Българите, румънците, поляците и чехите са истинския проблем. Затова Англия избира Брекзит и рефюджис уелкъм.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой си направи труда да провери ще види ,че 1/3 от убитите са мусюлмани,убивани от "мусюлмани", но света е глух и сляп,нали трябва да пласират оръжията,които продават за милиарди.Войната е нужна за трупане на капитали и завземане на нефтени находища и за още 100 неща.Жалко,че се връзвате на религиозния фанатизъм подкрепен от западните демокрации.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заспалия радикален ислям беше активиран от американците да се бори с СССР. Сега да не ревът.
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да видя Лондон и Ню Йорк в пламъци и развалини, така както беше София през Втората Световна от англо-американските бомбардировки! Аллах яко да ги на-акбари, мръсно англо-американско котило! Амин!
17
2
 
20
 
! Отговори
Английски поданик преди 6 години
Ние все още се страхуваме и не искаме българи и румънци в Англия. Манафлюнгерите ще си ги приобщим и ще си им даваме помощи.
16
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:ислямофобъ Няма защо да бягам,аз съм си в държавата,където съм роден ,това е моят роден дом ако не ти харесва ами изнеси се ти.България е колкото наша,толкова и ваша;)
15
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БИ за последните 10- 15 години умряха милиони заради наглосаксонската алчност.
14
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за тези "умни"хора като вас,които се връзват на манипулацията,че Исляма е терор.Ако говорим за промити мозъци,то вие напълно го оправдавате;)
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могат бързо да ги оправят ама тези европейски ценности...Да не се окажат малоценни и малотрайни. Краварите вместо да водят " хибридна" война на Балканите да си насочат огромния БВП за премахване на истинските заплахи. Иначе човек би си помислил за тяхното участие в тия террористични изцепки.