След паниката в Торино - над 1500 ранени

Площадът е затрупан с изгубени дрехи, обувки, предмети
4 юни 2017 19:24, Анисия Иванова
28
След паниката в Торино - над 1500 ранени
Снимка: БТА

Инцидентът от снощи в Торино поражда въпроси дали взетите мерки за сигурност са били достатъчни и дали случилото се можеше да бъде избегнато, пише италианският в. "Кориере дела сера".

В момента управата на северния италиански град се е събрала, за да направи оценка на случая.

Снощи на централния площад "Сан Карло" имаше сцена на паника. Хиляди хора се бяха събрали, за да гледат финала на Шампионската лига по футбол между Реал Мадрид и Ювентус Торино на огромни екрани инсталирани на площада.

Още по темата

Според очевидци до паниката е стигнало около 10 минути преди края на мача, когато се чул звук, наподобяващ експлозия, вероятно причинен от пиратки. Тогава някой заговорил за бомба и така се стигнало до сцената на паника.

Хората си помислили, че се повтаря атентатът в Манчестър. Последвала блъсканица и тъпканица, хора били поваляни на земята и прегазвани от други хора, които се опитвали да избягат от площада по време на сцената на паника.

За кратко време земята се изпълнила с ранени. Много от пострадалите са с порезни рани, тъй като около площада се продавали много стъклени бутилки с бира и други напитки и по време на сцената на паника земята била буквално осеяна с килим от стъклени отломки.

Според последни данни ранените са 1527. Най-тежко пострадало е 7-годишно момче на име Кевин, което е в кома, пише в. "Стампа".

Възникват въпроси защо във времена на голяма терористична заплаха подобна масова проява се организира на централен площад като "Сан Карло", който има само пет изхода, пише "Кориере дела сера".

Два от тези изходи са били затворени от метални прегради, които да попречат да се повтори атентат като този в Ница, но именно тези прегради са попречили на хората да се изтеглят по-бързо от площада по време на сцената на паника. Освен това във времена, в които от съображения за сигурност на много места са забранени стъклените бутилки, около площад "Сан Карло" е имало много места за продажба на алкохол и напитки именно в стъклени бутилки.

Феновете на Реал Мадрид също наблюдаваха заедно мача снощи, но за тях беше организирано масово гледане на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Там инциденти нямаше.

Ето защо възниква и въпросът защо в Торино феновете на Ювентус са гледали мача не на стадиона на отбора, за който се предполага, че е оборудван така, че да бъде гарантирана сигурността на зрителите, а са се струпали на площад в центъра на града.

По случая с паническата сцена е започнало разследване за фалшив сигнал за бомба, пише в. "Република".

Днес централният площад на Торино е затрупан с дрехи, обувки, чанти и други предмети, изгубени от хората по време на паническото бягство снощи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово облъчване на хората , вчера в рекламите превключих на друг канал и за 5 мин повториха новината поне 10 пъти , и накрая оставаш с усещането че цяла седмица са екзекутирали хора на площада и те хваща страх да идеш на площада. Същото е в Мека , всяка година стотици загиват в блъсканицата.
13
1
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Сегаочаквайте нова директива от ЕС чиновниците. Тотална забана на вноса,производството и употребата на пиратки. Да се усили производството наплюшени мечета, артикули с надпикс "Уелкъм" , вазелин и лубриканти. Всепак, евродирективите са да ги приемаме и да ги караме да се чувстват всестранно обгрижвани и задоволени, нали? Справка-една наша бивша комисарка. Тя направо си каза, че идват да ни оправят генофонда, както са евро директивите вероятно!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това е целта на брадатковците! Пукаш балонче и всички се наcиpaт! Италия - родина на фашизма, на ФИАТ и Ланча, трябва да си платят!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Възникват въпроси защо във времена на голяма терористична заплаха подобна масова проява се организира" Ами ето тук ви е проблема. На ден умират десетки пъти повече хора от катаствофи, но медиите постоянно втълпяват страх от терористи. Изграждат едно общество, където страха е нещо нормално. После се чудите защо тези атаки съществуват - ами защото са ефективни. И са ефективни главно заради медиите.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващо мероприятие митинг "Не на страха". Дано няма провокатори с пиратки, че пак ще стане страшно.
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сред стадо овце, хвърлиш пиратка, няма да има сгазени. Изводът: Запада направи хората по-тъъпи и от овцата.
8
10
 
11
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
ХАЙДЕЕЕ......ЗАПОЧНОХА ДА СЕ САМОУБИВАТ НА ЗАПАД ПРЕД СТРАХА ОТ ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОР.
7
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затворник в собствената си държава. Да не можеш един мач да изгледаш от страх за живота си е нещото което бавно но сигурно ни карат да приемем за нормално.Първо бяха големи дебати при нахлуването на бежанските вълна- накараха ни да го приемем.После изнасилвания - омаловажава ги, накараха би да ги приемем, сега атентати - карат ни да ги приемем!?!Е до кога ще ги избираме все същите безкрупплници??? Само питам
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо в центъра на града??Толкова ли сте прости та не разбирате??Заради АЛКОХОЛА!!На стадиона бира не се продава.Алъш-вериш също няма на стадиона.Собствениците на кръчмета в центъра са "почерпили" когото трябва.В Италия корупцията е ужасна.
5
4
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
Аз лично не мога да видя нито една причина бягащите и страхуващите се от ислямския тероризъм да бъдат обвинявани за това. Този страх е напълно резонен и обоснован!
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, тия си постигнаха целите, - от една пиратка и смут.
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда от терористични актове. Стига една пиратка и те сами ще се избият.
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейците не изпадаха в истерия от една пиратка преди да дойдат гостите, поканени от Меркел, нали?!
1
4
 
4
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
експерти внимателно да огледат кади снимани от страни и от високо..има данни за атакуващи от измеренията проникнали през пробиви в биосферата ..те правят такива паники..в различни режими на гледане ще ги засекат видимо като тъмен проникващ обем.Ползвани са нови ЧЕРНО терористични екрани за прецакване на милиони подават зениците на разхождащи се.същото е в ЛОндон и Плевен