Тереза Мей отново свиква кризисния щаб COBRA

Тя се завърна на "Даунинг стрийт", където проследи събитията
4 юни 2017 09:29,
32
Тереза Мей отново свиква кризисния щаб COBRA
Снимка: архив Reuters

Британският министър-председател Тереза Мей ще проведе заседание на правителствения кризисен комитет COBRA по-късно тази сутрин, предава BBC.

В събота късно вечерта Мей се върна на "Даунинг стрийт", където през цялата нощ получаваше актуална информация от силите за сигурност относно двете терористични нападения в центъра на Лондон, при които са загинали шестима души.

Още по темата

Според силите на реда нападателите са били трима и всички те са ликвидирани.

Полицията е била повикана в 22:08 часа местно време.

Въоръжените полицаи реагираха много бързо и смело, изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които бяха убити в Бъроу маркет в рамките на осем минути след първото повикване, каза шефът на контратерористичните операции Марк Роули, цитиран от БТА.

Полицията е повикана, след като очевидци съобщили за микробус, който връхлетял минувачи на моста Лондон бридж, а после се насочил към района на пазара Бъроу маркет. Там нападателите излезли от автомобила и започнали да атакуват безразборно с ножове хората, ранявайки мнозина. Сред тях има и служител на транспортната полиция, който е в тежко състояние.

Нападателите носели нещо като жилетки с експлозиви, които в последствие се оказали фалшиви, се отбелязва в комюникето на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
До Чао преди 6 години
И да потънат умеят да плуват добре. Така,че не ги мисли.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- голямата трагедия е , че почти всички терористични актове са извършени от местни , родени и израстнали там !Струва ми се , управляващите в тези страни , май много много не им се говори за това .Веднага се хвърлят да организират спешни заседания , изкарват армия и полиция на улицата, държат речи , стягат контрола в/у бежанците и т.н.А всъщност са абсолютно безсилни , защото този страшен враг е между тях!!
24
1
 
3
 
! Отговори
X преди 6 години
19 С ДВАТА ХИКСА/ХХ/ МАЙ Е ПРАВ!ЗА ДА СТАНЕ ИЗТЪРСАКА ТЕРОРИСТ,АКО И ДА Е РОДЕН В ЛОНДОН,ВИНА ИМАТ РОДИТЕЛИТЕ И ПРОЧИЕ РОДНИНИ,ЧЕ НЕ СА ГО ВЪЗПИТАЛИ В ПРАВИЛНА НАСОКА.ЩОМ ТОВА Е ТАКА,ХАЙДЕ НА АЕРОПЛАНА И ДЪЛБОКО НА ИЗТОК И ЮГ В АЗИЯ И АФРИКА НА ЦЯЛОТО СЕМСЕЛЕ И ТОВА Е!!!!! ТАКА НАЙ-МНОГО ЩЕ ГИ ЗАБОЛИ,ЗАЩОТО ГУБЯТ ВСИЧКО И ЗА ВСИЧКИ ОТ ФАМИЛИЯТА!!!!! НЕ БИЛО ДЕМОКРАТИЧНО И ПРОЧИЕ.ДА НЕ Е ЗА ТЯХ, НО Е ЗА ОСТАНАЛОТО ОГРОМНО МНОЗИНСТВО.ТАКА ЧЕ...
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като я свикат и ще се довлачи до събранието с ролс ройс от бъкингамския дворец
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава в която управляват гейовe, содомити, лицемери, сатанисти, copосoиди, робовладелци и др. подобни до там стига рано или късно
21
1
 
7
 
! Отговори
да се събуди преди 6 години
Свиква ги разпуска ги.Кобра,пипелянка.Ефект никакъв.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата кобра ли ще свикват
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пепелянка да свика -все тая.
18
1
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
МНОГО ЩЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ мишленцето - тиквуцко , ако не дай си Боже у нас се случи нещо подобно ?
17
1
 
15
 
! Отговори
xx преди 6 години
аве и.иоти само със свиквания и молитви не става бе толерантни и.диоти става с прогонване на последния *** от европейска земя.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да всиква ако ще СМОК-а все тая.
15
1
 
11
 
! Отговори
в московията преди 6 години
Няма бежанци по същата причина поради която няма и в сев. корея - нисък стандартА САЩ са далече и е скъпо да се стигне.Но пък за залети с латиносиВсе едно да питаш що тука не е пълно с мексиканци?Ми далече е. САЩ е по близко
14
1
 
10
 
! Отговори
койчо преди 6 години
И пак ще последват безумни изявления, колко не ни е страх и какви сме непокиси! Вместо призиви за внимание и ограничаване на безсмисленото нощно шляене! Пак всички ще сме Лондон! И гледайте тъпия филм, в който майка отмъщава за сина със самоубийствен атентат за сина си загинал при бомбен атентат на неонацисти!!!!!! На къде отива този свят?!?!?!
13
1
 
18
 
! Отговори
обратно преди 6 години
КОБРА,СМОК,ПИТОН никакви кризисни щабове няма да помогнат,единственото спасение е депортиране на бежанците обратно,защото ще става страшно.
12
13
 
5
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Няма бежанци,БРЕКЗИТ,Англия велика отново,но пак има атентати.Що така.В Русия няма бежанци,но и там имаше атентат,що така.В САЩ няма бежанци,но и там имаше атентати,що така.Но масата от хора не мислят,те за това са и маса.Амасата се управлява лесно.И някой ден масата ще бъде въоражена и насочена към врага и така започват световните войни,измират няколко милиона,после следва затишие,и след това нова война.Само глобализацията може да спре този кръг.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този кризисен щаб май не върши никаква работа.Все го свикват, а веднага след това - терористичен акт.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мей пристигна с бронирания си джип и и 150 човека охрана и успокои хората че няма страшно. Не са виновни обикновените хора а е такива политици като тая и баба меркел, прости жени
9
1
 
17
 
! Отговори
ист преди 6 години
Терора Мей свиква кризистен щаб. Запазете спокойствие, аз съм на сигурно място.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно им харесва така. Друго обяснение няма след като нещата си продължават, и след като сами си вкарваха вълка в кошарата от много години.
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го свиква този кризисен щаб, да им раздаде по няколко плюшени мечета и сърца, да се хванат всички за ръце и хайде - поход на Мира, ние сме с вас, не на страха, няма да ни промените начина на живот, ние сме по-силна, любовта ще победи... И така нататък подобни *** лозунги... А онези с брадите ще се почесват там, където не ги сърби и ще се подсмихват доволни от европростотията.