Ван помете пешеходци на Лондон бридж. Нов кървав терор!?

Съобщава се за жертви и няколко ранени от атаката
Обновена: 4 юни 2017 02:51 | 4 юни 2017 01:33,
163

Снимка: БТА

Британската полиция е изпратена спешно на Лондонския мост (Лондон бридж), след като съобщиха за ван, който се е врязал в пешеходци, съобщи Ройтерс.

Очевидец е съобщил за Би Би Си, че е видял движещ се с висока скорост бял микробус да се отклонява рязко от пътя и да блъска пешеходци.

Друг очевидец на инцидента твърди, че е видяла трима души с рани на врата като от нож.

От полицията казаха, че работят по инцидент, но не посочиха подробности.

Към момента медиите съобщават за поне една жертва, след като бусът се врязал в тълпа от поне 20-ина души. Блъснати са поне 5-6 души.

Репортерка на Би Би Си, която се намирала на моста, съобщи, че шофьорът бил мъж и карал зигзагообразно с около 80 км/ч.

"Той сви точно около мен и удари 5-6 души – двама пред мен и после трима зад мен", предаде Холи Джоунс от мястото на трагедията.

Тя твърди, че шофьорът е арестуван от полицията и отведен с белезници.

Според очевидци трима мъже, изглеждащи със "средиземноморски произход", изскочили от микробуса и започнали да колят пешеходците наред с дълги ножове

Въоръжени полицаи и екипи сапьори са на мястото на трагедията, а лодки претърсват река Темза.

Управлението на лондонския градски транспорт съобщи, че жп гарата при Лондон бридж е затворена по искане на полицията.

Ужасяващи видеа от мястото показват как полицаи крещят: "Прочистете мястото веднага", а паникьосани хора бягат да се спасят.

Вестник "Сън" съобщи, че по-късно на пазара Бороу край Лондонския мост, неизвестни, въоръжени с нож, нападнали ресторант.

Двама мъже влезли в него и намушкали двама души, предаде Ройтерс, като се позова на очевидец. Според него сервитьорка е намушкана във врата, а един мъж е прободен в гърба.

Има и трета атака в лондонския район Воксхол, съобщи по-късно полицията без да дава повече подробности.

От "Даунинг стрийт" №10 съобщиха, че британската премиерка Тереза Мей е в постоянен контакт с властите.

До момента тя заяви, че инцидентът се разглежда като потенциален терористичен акт. По този повод тя е свикала правителствения кризисен комитет "Кобра".

Американският президент Доналд Тръмп също е бил информиран за случващото се в Лондон.

"САЩ ще направят всичко възможно да помогнат на Великобритания при продължаващата драма в Лондон", написа той в Twtter.

На 22 март мъж с кола уби петима и рани над 40 край британския парламент.

Около 14:40 ч. местно време (16:40 ч. наше време) мъжът преминава с "Хюндах i40" с висока скорост по Уестминстърския мост, блъскайки пешеходци по тротоара, след което се вряза в оградата на парламента, излезе от автомобила и при опит да нахлуе в сградата намушка с нож смъртоносно 48-годишен невъоръжен полицай. Нападателят беше ликвидиран от въоръжени служители на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англо-саконски неволи. Съюзници на Саудитска Арабия.
45
13
 
12
 
! Отговори
Пустиняк до Гошо преди 6 години
Мисля, че твоят светоглед се затваря в едно найлоново пликче пълно с безпросветност, ориенталска ненавист и нискокачествен алкохол. Неспасяем случай си. Но да знаеш, че в тия държави опасността да умреш от тероризъм, незащитен от полицията им, е десетки пъти по-малка, отколкото ако в мизерния ти блок, некоя мутра има крив ден, и като те види ти строши черепа. Хей така, защото си нищожество, за което никой няма да си мръдне и пръста. Гошко.
44
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за англо-американското котило!!! Ще 'фърляте бомби над София, а! ВаштаПроклетаВеричка! Пролетта и лятото на 1943 г. над България са хвърлени от англо-американски самолети избухливи писалки, часовници, детски играчки в резултат на това са осакатени много деца.
43
11
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Прекалено много невинни живота бяха отнети .Но съдбата им го връща.Англичаните, германците и французите са проклети от Господ народи с омърсена кръв и морално прокажени общества.Друг е въпросът ,че макар да са богати държави , не могат да защитят хората си от вътрешната заплаха.Провал за полицията, провал за политиците.
42
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да видя Лондон и Ню Йорк в пламъци и развалини, така както беше София през Втората Световна от англо-американските бомбардировки! Аллах яко да ги на-акбари, мръсно англо-американско котило! Амин!
41
57
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исляма няма как да бъде забранен.Всички религиозни водачи знаят ,че в Исляма няма проблем.Вие сте против мусюлманите,защото ви промиват мозъците с турското "робство"и се се отмъщават е по-този начин.Всеки средно интелигентен човек знае,че мусюлманите и Исляма са хора и религия за уважение.
40
5
 
29
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До анонимен 111: Прав си, доста при това! В исляма толерантността се възприема за слабост! Християнските ценности са неприложими във военно-политическия сатанински култ!
39
12
 
21
 
! Отговори
Кафур (неверник) преди 6 години
Исляма трябва да бъде забранен и криминализиран!
38
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре като отидете на пазар се замислете какви стоки купувате. Аз не купуват стока произведена в мюсюлманска страна. Не летя с мюсюлмански авикомпании. Не помагам на мюсюлмани все едно колко са зле. Защото знам точно какво представляват те. И ако всички ги бойкотирате така едва ли ще смеята да са толкова нагли! Толерантността е за толерантните и човечните. Някой, за който света се дели на мюсюлмани и неверници няма никакво право да ползва моята толерантност и човещина. За мен той не е човек!
37
11
 
20
 
! Отговори
Бари преди 6 години
До 108: Не, не си прав! Исляма няма място не само в Европа, но и никъде по света!
36
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямът е най-брутална форма религиозен фашизъм. Какво си ми заобяснявал как той не бил виновен, а последователите му. Сякаш будисти са всички отпадъци дето нападат къде ли не по европа. Мюсюлманит и исляма нямат място в Европа! Отивайте си при камилите и пясъците и си *** в простотията. Писна ми от вас!
35
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Чудих се какво да напиша и реших да напиша : се таа брат
34
14
 
5
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Не религията е виновна,а последователите! Всички които обиждат Исляма не са по добри от тези убийци.
33
2
 
13
 
! Отговори
Soze преди 6 години
Както можеше да се очаква, снимката изтипосана отпред не е на Лондон Бридж. Това е Тауър Бридж. Доста незапознати правят същата грешка постоянно, но те не пишат или редактират статии за електронни печатни издания.
32
3
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до 98 преди 6 години
Защо бре невежо, си изтъкваш комплексите рано сутринта! Малко съпричастие не можеш да покажеш. А българските и румънски емигранти имат повече права на труд в Англия, отколкото всеки човек извън ЕС. Знам, че не го знаеш, щот си прекалено мързелив някога да си се интересувал.
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно са полски водопроводчици!
30
7
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Преди 20 години с брат ми изживяхме следното унижение в Лондон.Искахме да се приберем в България с ферибота през Белгия, а не със самолет.Наредихме се на една опашка за билети, а там - бели, жълти, черни, индийци, пакистанци ... Абе, всякакви минават през гишето и получават билет.Дойде нашият ред. И ... проблем !Имали сме английски визи, но сме нямали шенгенски и не можело през Белгия.А, ние хубави, млади, бели мъже по на 20-25 години ..За маймуните може, за българи - не.Е, честито сега !
29
2
 
6
 
! Отговори
Теди преди 6 години
*** от Лондон, ние какво сме виновни за терористичните атаки. А *** можеш да го видиш, като се погледнеш в огледалото:)))
28
3
 
14
 
! Отговори
СелЕндур от Берлин преди 6 години
До Ot LondonЛеле, дано английският ти е по-добър от българския. Ние selenduryte от Берлин сме с вас! Що се отнася до България... напоследък тя е буквално по-бяла от "белия" свят.
27
5
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
до ot LondonПич, ти, на Лондон "белия свят" ли му казваш. Аз съм живял там преди 20 години и още тогава беше маймунски ***. Представям си сега какво е ....Западният свят е всичко друго вече, но не и бял свят !А, за тероризма си прав, че скоро ще почука и на нашата врата. Нали новите ни западни господари ни задължиха да си размножи и да си отглеждаме терористи в Столипиново, Факултета и в цяла България вече ....Да, да ! Правилно ме разбра.Точно от Запада идва тази зараза.Факт !