Ван помете пешеходци на Лондон бридж. Нов кървав терор!?

Съобщава се за жертви и няколко ранени от атаката
Обновена: 4 юни 2017 02:51 | 4 юни 2017 01:33,
163

Снимка: БТА

Британската полиция е изпратена спешно на Лондонския мост (Лондон бридж), след като съобщиха за ван, който се е врязал в пешеходци, съобщи Ройтерс.

Очевидец е съобщил за Би Би Си, че е видял движещ се с висока скорост бял микробус да се отклонява рязко от пътя и да блъска пешеходци.

Друг очевидец на инцидента твърди, че е видяла трима души с рани на врата като от нож.

От полицията казаха, че работят по инцидент, но не посочиха подробности.

Към момента медиите съобщават за поне една жертва, след като бусът се врязал в тълпа от поне 20-ина души. Блъснати са поне 5-6 души.

Репортерка на Би Би Си, която се намирала на моста, съобщи, че шофьорът бил мъж и карал зигзагообразно с около 80 км/ч.

"Той сви точно около мен и удари 5-6 души – двама пред мен и после трима зад мен", предаде Холи Джоунс от мястото на трагедията.

Тя твърди, че шофьорът е арестуван от полицията и отведен с белезници.

Според очевидци трима мъже, изглеждащи със "средиземноморски произход", изскочили от микробуса и започнали да колят пешеходците наред с дълги ножове

Въоръжени полицаи и екипи сапьори са на мястото на трагедията, а лодки претърсват река Темза.

Управлението на лондонския градски транспорт съобщи, че жп гарата при Лондон бридж е затворена по искане на полицията.

Ужасяващи видеа от мястото показват как полицаи крещят: "Прочистете мястото веднага", а паникьосани хора бягат да се спасят.

Вестник "Сън" съобщи, че по-късно на пазара Бороу край Лондонския мост, неизвестни, въоръжени с нож, нападнали ресторант.

Двама мъже влезли в него и намушкали двама души, предаде Ройтерс, като се позова на очевидец. Според него сервитьорка е намушкана във врата, а един мъж е прободен в гърба.

Има и трета атака в лондонския район Воксхол, съобщи по-късно полицията без да дава повече подробности.

От "Даунинг стрийт" №10 съобщиха, че британската премиерка Тереза Мей е в постоянен контакт с властите.

До момента тя заяви, че инцидентът се разглежда като потенциален терористичен акт. По този повод тя е свикала правителствения кризисен комитет "Кобра".

Американският президент Доналд Тръмп също е бил информиран за случващото се в Лондон.

"САЩ ще направят всичко възможно да помогнат на Великобритания при продължаващата драма в Лондон", написа той в Twtter.

На 22 март мъж с кола уби петима и рани над 40 край британския парламент.

Около 14:40 ч. местно време (16:40 ч. наше време) мъжът преминава с "Хюндах i40" с висока скорост по Уестминстърския мост, блъскайки пешеходци по тротоара, след което се вряза в оградата на парламента, излезе от автомобила и при опит да нахлуе в сградата намушка с нож смъртоносно 48-годишен невъоръжен полицай. Нападателят беше ликвидиран от въоръжени служители на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
някой който знае преди 6 години
А да се сетихте че тук има избори в Четвъртък? Това е ход и идва по заповед от високо. Всеки нормален терорист ако иска да го направи като хората ще се изтряска с вана посред бял ден на Оксфорд стрийт и ще изтрепе 100 човека без да излиза от колата даже. Това е ход, близо до изборите, 3 малки атентатчета, няколко убити, малко ранени. Тереза няма да има хубава седмица, ама така и се пада.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Педестрианците пак ги ваннаха.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щатите щели да помогнат? Те първо създават терористи-после помагат! Колко са благородни.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката е Tower Bridge
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се инвестират некви милиони, милиарди за да ги извозят обратно,---- pravilno samo ce tryabva da se izvozyat amerikantsi,anglicani,frantsuzi........ ot ostanalite casti na sveta obratno v amerika i evropa zastoto pirvo te otivat i ubivat milioni nevinni hora
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да се забрани току- така която и да е религия, особено сега. Още в 6 в пр.н.е. Ксеркс го е наложил в неговата империя, да не говорим за приетите досега харти, декларации за права,конституции и т.н. Но има други начини да се елиминира влиянието. В крайна сметка и както винаги- такива с материален ефект.Пробваха со кротце и благо, но май трябва и от другото..
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми пука за жертвите там! Както на тях не им пука за ежедневните жертви в Донбас. Не забравяйте че евромислителите създадоха фашизма и геноцида в Украйна. Би трябвало да им се върнат жертвите в пълен размер, може би тогава ще се замислят какво сътвориха. И повтарям, не ми пука за тях...
59
0
 
6
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
До кога трябва да продължава всичко за да видят, че не се получават нещата...или може би това е задачата...да бъде избито християнството?
58
2
 
15
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
,,Утре като отидете на пазар се замислете какви стоки купувате."Точно така, купувай стоките на американците, да хвърлят бомби в Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан, за да може Европа да се напълни с още бежанци.
57
3
 
12
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
Мисля, че е крайно време ислямът да бъде забранен като религия и изкоренен веднъж за винаги. Всяка идеология, която проповядва омраза, нетърпимост и призовава към насилие трябва да бъде обявена за незаконна.
56
22
 
5
 
! Отговори
как можеш да преди 6 години
Познаеш рубладжийски *** в интернет?Види ли думите Европа, ЕС - започва да плюе неистово. Независимо от поводаНямате никакво уважение към мъртвите и пострадалите а се правите на православни християни. Вчера беше задушницаТрол срама немаНи съвест Само рубли
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се инвестират некви милиони, милиарди за да ги извозят обратно, периодично ще ставаме свидетели на такива новини. Това е решението - извозване обратно.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:гошето Гоше мноого се омесихте;) българките се поркат за парички със всички с финанси.Браковете на българките с арабски граждани са стотици и се увеличава,а ти ми говориш за чиста незнам какво си...аре се огледай малко.
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събуждам се сутринта и чета новините. Питам се, защо повтарят едни и същи новини през седмица и след това откривам, че новината е нова, но похватите на терористите и мерките за сигурност са същите. Същите са и съчиненията на тема съболезнования. И пак - политиците тъжни и загрижени, но живи и здрави! Нищо не разбраха при толкова затрити човешки животи! Но ние започваме да разбираме, че е време да си ходят!
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на шофьорчето да му теглят един бой на тъмно и секретно място, сега, докато е поочукано от катастрофата и после да се се предложи за държавна награда.
51
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е работа на Путин и приятелите му от ИД!Ердоган се беше скарал с Путин и атентатите заваляха в Турция...Станаха приятели и атентатите спряха мигновено...И сега е така- Путин иска да се свалят санкциите, затова тормози ЕС с атентати.
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята говори. Още старите цивилизации са имали същия проблем. Защо китайците са построили Китайската стена, римляните- Адриановия вал, българите на Тервел -Еркесията? Определено не за да бъдат туристическа атракция. Но тогава сигурно не са зачитали съвременните ценности и културни рзличия.
49
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОСЛЕ ВСЕ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ТЕРОРИСТИТЕ БИЛИ ПОЗНАТИ НА ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ ГИ СЛЕДЯЛА И ПР. ГЛУПОСТИ.АМИ КАТО ГИ СЛЕДИ, ЗАЩО ДОПУСКА АТЕНТАТИТЕ?СКАПАНА ПОЛИЦИЯ, НЕСПОСОБНА ЗА ПРЕДПАЗИ ГРАЖДАНИТЕ СИ.
48
5
 
22
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Жалко за невинните жертви на безмозъчните геОве, които управляват ЕС и пуснаха тази мрАсна пЪплЪч в Европа. А може би така трябва, когато ние бяхме 5 века под муслимски геноцид същата тази Европа не само че не си мръдна пръста, а и точно Великобритания най-много е помагала на османската империя. За всичко има възмездие!
47
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците ни дават линията Мидия-Енос, но чърчилите, залибили се с фесовете, казват не. Под натиска на чърчилите плащаме по-високо цена за жп линията Варна-Русе. Явно любовта им продължава и днес. Това са част от мръсотиите, които сме видяли от тях, никаква толератност!