Вашингтон, Париж – съчувствие за Лондон от цял свят

САЩ изразиха готовност да помогнат на Великобритания
4 юни 2017 07:30,
58
Вашингтон, Париж – съчувствие за Лондон от цял свят
Снимка: Reuters

"При тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога", заяви френският президент Еманюел Макрон след снощните атаки в Лондон, цитиран от Франс прес.

Мислите ми са с пострадалите и техните близки, написа Макрон в акаунта си в Туитър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира веднага след новината за случващото се в Лондон. С каквото могат САЩ да помогнат в Лондон, ще го направим. "С ВАС СМЕ. БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!", заяви той в един от постовете си в Twitter, цитиран от Ройтерс.

"Трябва да сме умни, бдителни и твърди. Съдилищата трябва да ни върнат правата ни. Забраната за достъп в САЩ ни е нужна като допълнителна мярка за безопасност", отбеляза президентът в друго послание, възползвайки се от случая, за да настоява Върховният съд да възстанови действието на изпълнителната му заповед, забраняваща достъп в САЩ за граждани на шест преобладаващо мюсюлмански страни, която сега е блокирана от съдилища от по-ниска инстанция, посочва БТА.

Държавният департамент на свой ред осъди в изявление "позорните атаки срещу невинни граждани".

Американците са солидарни с хората във Великобритания, посочи говорителка на Департамента. Тя също каза, че САЩ са готови да окажат всякаква помощ на британските власти. Държавният департамент посочи, че следи отблизо обстановката в Лондон и посъветва американските граждани във Великобритания да следват препоръките на местните власти и да бъдат бдителни.

Ужасни новини от Лондон. Следим внимателно ситуацията, гласеше пост в Twitter на канадският премиер Джъстин Трюдо.

Австралийският външен министър Джули Бишъп нарече събитията в Лондон шокиращи, предаде Асошиейтед прес. Готови сме да съдействаме на британското правителство да се справи с тези атаки. Съчувстваме на пострадалите и техните близки, добави тя.

"Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Моля се за Лондон", писа в Twitter Ариана Гранде, на чийто концерт бе извършен атентатът в Манчестър на 22 май, когато загинаха 22-ма души. Тази вечер се очаква певицата да участва в концерт в Манчестър в памет на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
месара преди 6 години
меркел на бесилото с нейното добре дошли , интеграция, толерантност и търпимост ! тя принуди Европа да махне границите си и отвори широко вратите за терористите !
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние им съчувстваме, ама кметът на Лондон въобще не си показва носа тия дниНито едно изказване от тоя ***
7
0
 
8
 
! Отговори
макрон преди 6 години
Аз отивам при бабата. Друг път ще ви мисля
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за англо-американското котило!!! Ще 'фърляте бомби над София, а! ВаштаПроклетаВеричка! Пролетта и лятото на 1943 г. над България са хвърлени от англо-американски самолети избухливи писалки, часовници, детски играчки в резултат на това са осакатени много деца.
5
1
 
13
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
САЩ изразили готовност да помогна !!! Лицемери ! Ами нали преди седмица помогнаха на Саудитска Арабия с оръжие за 100 000 000 000 $...С това оръжие водят войната ислямистите...
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айфеловата кула как ще свети сега
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да видя Лондон и Ню Йорк в пламъци и развалини, така както беше София през Втората Световна от англо-американските бомбардировки! Аллах яко да ги на-акбари, мръсно англо-американско котило! Амин!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп да спре парите на ислямските главорези и да се изтегли от Ирак, Сирия и Афганистан, ама няма, щото на това се крепи САЩ -на войни, кражби и наркотици
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквото си посял, това ще пожънеш..