Вашингтон, Париж – съчувствие за Лондон от цял свят

САЩ изразиха готовност да помогнат на Великобритания
4 юни 2017 07:30,
58
Вашингтон, Париж – съчувствие за Лондон от цял свят
Снимка: Reuters

"При тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога", заяви френският президент Еманюел Макрон след снощните атаки в Лондон, цитиран от Франс прес.

Мислите ми са с пострадалите и техните близки, написа Макрон в акаунта си в Туитър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира веднага след новината за случващото се в Лондон. С каквото могат САЩ да помогнат в Лондон, ще го направим. "С ВАС СМЕ. БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!", заяви той в един от постовете си в Twitter, цитиран от Ройтерс.

"Трябва да сме умни, бдителни и твърди. Съдилищата трябва да ни върнат правата ни. Забраната за достъп в САЩ ни е нужна като допълнителна мярка за безопасност", отбеляза президентът в друго послание, възползвайки се от случая, за да настоява Върховният съд да възстанови действието на изпълнителната му заповед, забраняваща достъп в САЩ за граждани на шест преобладаващо мюсюлмански страни, която сега е блокирана от съдилища от по-ниска инстанция, посочва БТА.

Държавният департамент на свой ред осъди в изявление "позорните атаки срещу невинни граждани".

Американците са солидарни с хората във Великобритания, посочи говорителка на Департамента. Тя също каза, че САЩ са готови да окажат всякаква помощ на британските власти. Държавният департамент посочи, че следи отблизо обстановката в Лондон и посъветва американските граждани във Великобритания да следват препоръките на местните власти и да бъдат бдителни.

Ужасни новини от Лондон. Следим внимателно ситуацията, гласеше пост в Twitter на канадският премиер Джъстин Трюдо.

Австралийският външен министър Джули Бишъп нарече събитията в Лондон шокиращи, предаде Асошиейтед прес. Готови сме да съдействаме на британското правителство да се справи с тези атаки. Съчувстваме на пострадалите и техните близки, добави тя.

"Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Моля се за Лондон", писа в Twitter Ариана Гранде, на чийто концерт бе извършен атентатът в Манчестър на 22 май, когато загинаха 22-ма души. Тази вечер се очаква певицата да участва в концерт в Манчестър в памет на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Смех ! В невъзможността си да посочат мюсюлманите като проблем - те ми изразяват съчуствие.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво съчуствие, да не би като разбиваха икономиките на държавите, чърчилите да ни съчустваха. Радваха се, че един заврян зет го лъжат и обираха държавата! Малко над 100 лета българи са се взривявали в Солун да им привлечем внимането, че ни колят и бесят. И сега да им съчуствам. За какво, че тия които ги толерираха ги трепят?
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
sachuvstvie za BG narod ?! predi biaha vinovni.. Turci, Nemci, Rusnaci .Sega koi e vinoven ????Mizeria, Glad i nemotia... tova e realnosta !
26
2
 
9
 
! Отговори
кирил преди 6 години
това е политика и така е открай време по време на баташкото клане също е имало отзиви в европейските вестници и е било само до писанията добре че бяха лошите руснаци да имаме държава
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заради политиката на англосаксонската мафия нявсякъде по света, вкл.и в Близкия Изток, сега умират невинни хора."Невинни хора на смрадливия остров няма. Векове наред хранят и поддържат армия и флот, които грабят по света. Косвено се ползват от довлечените облаги. Сега им поискаха сметката за гяволъка.Невинни? Ай стига бе.
24
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До ГюнтерИ двете,бе Гаргамел,и двете !
23
0
 
11
 
! Отговори
Калин преди 6 години
Бой по англосаксонските лицемерни и двулични кратуни, които поддържат и защитават същите тези терористи в Сирия и Ирак, но акъла им е толкова плитък, че те не виждат по далеко от носовете си и никаква милост за англосаксонците, както те нямат милост към другите и господ вижда, като им връща всичко претъпкано
22
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Анонимендо 22 : А сега тичай на ,,Козяк,, да получиш кървавите си долари...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гюнтер, неграмотен германецо, сърбят ли те гъбите на трибуквието? 10 евентуални пича, дето можеха да те почешат, отпаднаха. Лондон и Париж ти съчустват.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро така ще е в цяла европа докато не се сетят да забранят исляма и брадите
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се Путин е виновен. Дайте да дадем още санкции за Русия, другаре еврокраваре.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В знак на протест Микрон ще приеме исляма и ще си вземе втора още по-дърта бабичка за жена. Така ще покаже човешкото и толерантно лице на мюслиманството.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почнаха декларациите и празните приказки, които слушаме след всеки такъв атентат, и които нищо не променят! Всички дрънкат празната фраза "осъждаме терора", но толерастията и либерастията към ислямската из-мет продължават
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега съм спокоен за близкити на загиналите. Фашингтон и Паришслям им съчустват. Всичко ще се оправи!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Балчик и Варна са обстрелвани само пристанищата, заради военните кораби там. Граждански постройки не са пострадали. Не трябва да се говори наизуст, има подробни описания в нашите вестници. Върви в биеблиотеката във Варна, ще ти ги предоставят, ще прочетеш, ако можеш.
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13, леко напомняне - през миналия век руските ти братушки са сринали Балчик. Да споменем ли за Варна? Не чувам това да го осъждаш и пищиш. Защото си чужд агент и лицемер. И винаги си слуга на пропагандата, а не привърженик дори на елементарната истина. Тези дето са направили атентата в Лондон ще дойдат един ден и теб да те зарежат. И няма да питат колко рубли си получил за пропаганда или дали си англичанин. Ама толкова ти е акъла.
13
0
 
11
 
! Отговори
о споко! преди 6 години
Сега световните лидери ще кажат - " Ще засилим още мерките срещу туроризма"!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел е последния виновник за случващото се на Острова. Там над 80% от мюсюлманите са доведени по линия на великата Британска общност. Самата Тереза Мей е налагала забрани на маса хора за посещават Великобритания, защото са критикували исляма. И Меркел няма нищо общо с тази работа там. Англичаните толкова много си обичат мюсюлманите, че им дават всичко. Даже им дават да ги убиват. Иначе поляците, румънците и българите са най-лошите за тях.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи ден в Кабул избиха почти 100 души с кола бомба, ама не ги давахте по цял ден по всички медии!? Е как, ние сме само " Жи суй ПариШ"!?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда вече човешкия живот не струва абсолютно нищо и хората масово са абдикирали от правото си да живеят само и само за да се робува на бруталната лъжа, че исляма е религия на мира. Няма нищо против гейове, евтаназии, гей-бракове, хипи-движения и каквото и да е. Това е нещо доброволно и не ме засяга. Но да ми вкарвате *** примитивни същества в обществото, в което аз живея за да ме убиват просто няма да стане. Мюсюлманите - при камилите си! Не в ЕС.