Борисов: Европаспорти за балканските страни извън ЕС!

Премиерът ще обсъди идеята с европейските си колеги
5 юни 2017 14:15, Елка Василева
64
Борисов: Европаспорти за балканските страни извън ЕС!
Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов предлага балканските народи, които не са в ЕС, да имат европейски паспорти.

Премиерът ще обсъди тази идея със своите колеги от Евросъюза, обясни той самият пред журналисти след дискусията "Европа отново на път", предаде "Фокус".

Още по темата

Борисов припомни как на най-високо равнище в Брюксел се заявява, че  присъединяването на държавите от Балканите ще се забави и въобще не се вижда перспектива.

За да има такава обаче, премиерът предлага европейски паспорти за обикновените граждани на тези страни. Те са европейски граждани, а елитите в техните страни още не са готови и дълго време ще се правят реформи, докато са готови да ги приемат, обясни Борисов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобни български недоносчета, защо всички съседи са ви виновни - сърби, гърци, турци, македонци, румънци даже и руснаци? Това е ***!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя вече не се усеща какви простотии му ражда мозъка ако го има.
44
0
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До АНОНИМЕН 36 А прозвището му вече е Бойко Победителя , а не тиквоний.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия и Украйна извън ЕС а тарамбуките от Африка - интеграция ? ПРав е Бойко
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боко иска да изпъкне като свински мъде ама като е *** не му се получава всички си гледат сеир с него той е палячото на европа добре ги забавлява макар и да няма звънчета на шапката си
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднокнижният ни вожд е напълно неадекватен и тотално безполезен. Не прави нищо в което да се виждат интересите на българите и държавата.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко, така ли ти нареди султана Ердоган? Не руски, а турски троянски кон сме в ЕС. Под предлог, че ни е грижа за другите балкански народи (които са всъщност Македония, която ни мрази и Албания, която всички мразят), всъщност искаме да отворим вратите към ЕС за Турция. Браво на нас! Ако Левски знаеше какво ще стане, мисля, че щеше да иде да освобождава някой друг поробен народ. Ние не заслужаваме свободата си.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те сега и шиптари да дойдат, и да закрива държавата тоз ***....
38
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е прав Борисов но явно има късогледи хора които не вникват в казаното!
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейският паспорт не е брошка,с която да се закичат...а изпълнение на определени условия от съответната страна,както и задължения,и отговорност.Но,откъде да знае това Борисов,като е учил,недоучил.Не може да се влиза в ЕС,през задната врата.В БИХ,Косово и БЮРМ има уахабисти,а в Сърбия и Сръбска република,Македония,руски агенти със сръбски и руски паспорти,ултраси-убийци,които се бият в Донбас,организират преврати...недопустимо е да получат ес-паспорти.
36
2
 
5
 
! Отговори
demograph преди 6 години
И за сърбите ли? Иначе идеята е добра.
35
4
 
16
 
! Отговори
Зарт преди 6 години
Сьрбите искат да ни шамарят като минаваме през границата им за европа, македонците ни плюят ден и нощ и ни пс уват на майка че азбуката е сьздадена от Кирил и Методий е македонска! По точно, за кои балкански страни говори тиквоочийй?
34
4
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименАко Борисов е изпран на този пост (а не назначен чрез избори) наистина от българите, значи "българите" сами са подписали смъртната си присъда. Затова не бива да хленчат пред брадвата на палача.
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е избран на този пост от българите,за да служи на тяхните интереси,а не на тези на съседите ни от Западните Балкани и на Русия.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви паспорти на страни от третия свят?!В Сърбия нито веднъж не споменаха,че България ще председателства ЕС,говорят само за Малта,която ще е с България в съпредседателрство.Сърбите са неблагодарни лицемери и подмазвачи,които признават само Русия,независимо,какво говорят лидерите им.България е по-добре да се дистанцира от тази двойнствена политика на съседите ни и да съгласува председателството си с Брюксел-ИНП,а не с Москва и ПЕС на Станишев.Защото негативите ще са за нас,а позитивите за тях.
31
5
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АНОНИМЕНТой ще избяга и трети път. Ние ще го прогоним пак. Война е, битките се редуват. За да спечелим, обаче войната, трябва да го прогоним завинаги! Това означава да прогоним от България три еврейски фондации. Иначе, наглостта му е голяма, всички други елити на Балканите са под нивото, на елитът "ГЕРБ", който умее да прави "реформи". Другите елити просто не искат да им с еплаща от "Америка за България"
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европаспорти само при членство на дадената страна в ЕС.Борисов да не се прави на началник в Брюксел,защото Сърбия/Сръбска република, това и чакат,да влязат в съюза по "своите правила" и после да ни станат шефове.Докато тези две страни не се определят,на дела,не само на думи,дали са за ЕС,или Русия.Сърбия да спазма правата на българите в Западните покрайнини и да върне открадната паметна плоча на избитите от сърбите, българи.Това трябва да иска Борисов.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига бе!Тиквата да "роди" такава идея?!Не разбирате ли,как стоят нещата -чрез Тиквун господарите подхвърлят моркова(европейски паспорти) на "Западните Балкани",а официално въртят тоягата(не са готови).С други думи,да си стоят още в наведено изчаквателно положение,докато господарите родят следващата примамка,"обсъждайки" "идеята Тиквун".!
28
5
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
КАкво ида направеш,ти винаги ще останеш със прозвището си ТИКВАТА и то защото на 2 два пъти ПОЗОРНО ИЗБЯГЯ ЗАЩОТО СИ НЕКЪДЪРЕН.
27
17
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
БОЙКО Е ВЕЛИК И НЕМА ДРУГ КАТО НЕГО