Чавушоглу: Тайните служби използват журналисти за агенти!

Турският външен министър се срещна с германския си колега
Обновена: 5 юни 2017 21:39 | 5 юни 2017 21:23,
4
Чавушоглу: Тайните служби използват журналисти за агенти!
Снимка: Reuters

Разузнавателните служби са започнали да използват журналисти в Турция като агенти, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от турската телевизия НТВ, предаде БТА.

В последно време в Европа започна една мода - в частност тайните служби започнаха да изполват журналистите като агенти в Турция, каза Чавушоглу на съвместна пресконференция в Анкара с германския външен министър Зигмар Габриел. 

През февруари в Турция бе арестуван кореспондентът на в. "Велт" Дениз Юджел. Той е обвинен в шпионаж. През април преводачката с германско гражданство Мешале Толу бе задържана в Истанбул по обвинение в извършване на терористична пропаганда. 

Чавушоглу и Габриел днес не постигнаха пробив по ключовия въпрос, свързан с посещенията на германски депутати във военновъздушната база Инджирлик (в Южна Турция), където има германски военни. 

Междувременно се появиха информации, че турският премиер Бинали Йълдъръм е отменил планираната си среща с Габриел заради "претоварена" програма, информира в. "Хюриет дейли нюз". 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този шахматист пак се опитва да играе шах с пешката, сега едва ли не има право да разследва всички журналисти безпрепятствено, Абсолютен демократ!
2
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За вас всички са агенти, освен кликата ви.
1
0
 
7
 
! Отговори
мухахахха преди 6 години
Разбира се, питайте Коритаров!