Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Един от тях е участвал в документален филм, озаглавен "Моите съседи джихадистите"
5 юни 2017 22:00,
242
Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Британската полиция съобщи имената на двама от тримата нападатели от Лондон, предадоха световните агенции.

Още по темата
Шефът на звеното за борба с тероризма към полицията Марк Роули каза, че първият е 27-годишният Хурам Шазад Бут, който е британски гражданин, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Те обаче не са разполагали с елементи, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.

Вторият е 30-годишният Рашид Редуан, който е претендирал, че е от мароканска или либийска националност и който е бил непознат на службите за сигурност. Редуан е използвал и друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар и е твърдял, че е на 25 години.

Двамата мъже живеели в квартала Баркинг в източната част на Лондон, където полицията задържа няколко души в последните дни.

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по Канал 4 и озаглавен "Моите съседи джихадистите". Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт, твърдяха медиите, цитира БТА.

По-рано ирландската държавна телевизия РТЕ съобщи, като се позова на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка.

Тримата нападатели убиха 7 души в Лондон и раниха близо 50, от които 36 остават в болници. Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин.

Сред ранените има трима полицай, които са били на работа и един, който е бил в почивен ден. Ранени са и седем французи, двама германци, двама австралийци, двама новозеландци, един българин и един грък.

За българина от българското МВнР съобщиха, че той се лекува в болница и че е в стабилно състояние. 

Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не беше ли статия за най-древните хора - олигопитеките?
89
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Всичката тази гадост е комбинирана от много методични грешки. Първо - патят си от колониалната си история. Стотици години са били "Суверен" - сега си гледат "децата" от Пакистан (тяхна е заслугата, че въобще има такава държава), Индия, Бангладеш и т.н. Отделно - през Студената война, доктрината "Бжежински" предвиждаше да се "отглеждат" тези га.дове като оръжие срещу Изтока - и в частност - Съветите. И подценяване от полицията - той "претендирал мароканска или либийска" ?! националност? Хайде бе?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тези ли организирали София прайд? Къде да се запиша?
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ккави одухотворени лица! Какви възвишени погледи! Красавци!
86
0
 
12
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Тези само като ги видиш и ще познаеш че са терористи.
85
0
 
20
 
! Отговори
учител преди 6 години
трима полицай?!... ех този труден български език...
84
2
 
14
 
! Отговори
Оффф преди 6 години
Единственото условие да работим по техните стандарти за нищо пари и да им купуваме *** е да сме бедни. Казваме си -2600лв, много пари. Немеца взема 4 пъти повече ОТ НАС за същата работа. За да сме бедни, Европа е на хиляда скорости. Ако сме добре, няма да работим извънредно и без пари черна работа. Трябваме им да сме зле. КОЛОНИИ.РОБИ. Европа на богаташи експлоататори. Обикновените чужденци може и да ни броят за хора, но богаташите им- не! Муслите им е гласено да са по-зле платени от нас.
83
0
 
16
 
! Отговори
Магдалена преди 6 години
Всяка следваща статия ви е по-неграмотна от предишната!
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е българи и румънци да няма в кралството. Пък че пакистанци и либийци се взрвивяват през ден, не е толкова притеснително.
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирният ислям. Пускаме вълците в кошарата и после се чудим защо агнетата са изядени.
80
1
 
12
 
! Отговори
Оффф преди 6 години
До АнонименИменно. КОЛОНИИ. РОБИ. Искат още от същото и то не обикновените им граждани, а богаташите там. Или не знаеш,че от нас отиват на работа за слуги хората. Да работят това, което там НИКОЙ не иска и то за смешни пари. Отива примерно строител в Германия и се радва немеца да го осигурява на максимума от 2600 лв тук. Които са СМЕШНИ пари за немеца. Нашенеца работи по 13-14 часа. Немеца го ОБИРА. В други колониални държави е същото. Пробутват ни и стоки 3 качество. За тях НЕ СМЕ ХОРА.
79
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ПолицаЙ, единствено число !!!!Трима ПолицаИ, ИИИИИИИИИ - множествено число !СлучАй.-СлучАИ. Неграмотни *** !
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил им известен, ама не знам си кво. не разполагали с елементи, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат." Е, какви са тия МИ 6. Тия се правят на улави или клоуни(нещо). Е, а наведете си мисълта тогава.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тези на снимката приличат на джихадисти.
76
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 192,ами въобще не е така.Просто пакистанци,индиици,бангладешци са част от бившите им колонии.Голяма част са дошли още 50-60те години на 20 век,когато британските колонии стават независими от Англия.Получават общински жилища в крайни квартали -3/4 зона с право за закупуване и когато Лондон се разраства се оказва че те и децата им вече са собственици на жилища в централни зони,живеят си капсулирани и на помощи и никой не ги закача...
75
2
 
21
 
! Отговори
Оффф преди 6 години
Гледам, че някои хора още не са разбрали защо предпочетоха араби пред българи и румънци. Ние тук сме зле и им работехме за малко пари. Богаташи сред англичани и немци и др. се полакомиха и решиха, че като арабите са по-зле от нас и ще работят аха безплатно. Особено ако са пуснати без документи, които са изискване за започване на работа. Просто богаташите искаха да им оберат труда по-евтино от нашия. Но си внесоха и терористи освен евтини роби. Това се случва.
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИД поема ли отговорност за думите на Меркел" идвайте насам бежанци"
73
1
 
24
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Чехия спира да приема мигранти по квотите на ЕСNo comment
72
0
 
35
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
Хурам Шазад Бут, който е британски гражданин, роден в Пакистан!?!?!?!?......ееее ще ви колят.Важно да сте толерантни,ха,ха,ха. ***!
71
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, и кво като ги знаят сега кои са били ?!Това помага ли ... НЕ.Голям праз че гинразбрали, те вече са мъртви.Да са ги разбрали преди това.Сега няма полза никаква.А проблем бяха румънците и българите, нали така ;)