Путин към САЩ: Не ни учете как да живеем!

Руските власти се готвят за антикорупционните протести на 12 юни
5 юни 2017 09:45, Елка Василева
109
Путин към САЩ: Не ни учете как да живеем!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Владимир Путин помоли САЩ да престанат да поучават Русия по темата за корупцията, пише руското онлайн издание Republic. В интервюто си за предаването на телевизия Ен Би Си "Неделя вечер с Мегин Кели" Путин отговори и на въпрос за корупцията в Русия и за положението на журналистите, които критикуват властта.

"Защо смятате, че имате право да ни задавате подобни въпроси и то постоянно, да ни поучавате и да ни учите как да живеем?" - каза Путин, цитиран в материала по сайта на Кремъл.

Той заяви, че Русия е готова да се вслушва в думите на партньорите си, ако техните оценки "се правят доброжелателно", с оглед създаване на "контакти, единна атмосфера" и в името на общи ценности.

Русия се развива по "демократичен път", в страната текат вътрешнополитически борби, правят се опозиционни митинги - "хората имат право да изразяват гледната си точка", каза Путин. Но уточни, че ако гражданите нарушават закона, изразявайки своето гледище, органите на реда "се стараят да въведат ред".

Руските власти също се готвят за антикорупционните протести, насрочени за 12 юни в над 200 града от опозиционера Алексей Навални, пише "Независимая газета", цитиран от Би Би Си.

Телевизията показа разследване, според което Навални получава пари от бившия петролен магнат Михаил Ходорковски - критик на Кремъл, живеещ в изгнание.

В южния град Новоросийск бе пребит и арестуван за 5 денонощия активист, дошъл да подаде заявка за митинг, изброява вестникът.

Последният случай поражда въпрос какъв ефект искат да постигнат властите. Ако в този град бе разрешен митинг, нито една федерална медия не би писала за това, а участниците щяха да са най-много няколкостотин. Сега обаче за проблемите с митинга там знаят и федералният център, и всички интернет медии. Ситуацията в Новоросийск и целия Краснодарски край е само един от примерите, в които властите и техни приближени силно на практика правят реклама на Навални.

Според политолога Николай Миронов антикорупционните усилия на Навални "не са платформа на голям политик, а риалити шоу". "Щом му забранят нещо, това прави впечатление на широките маси, а вниманието на интелигенцията и средната класа се отвлича по този начин чрез Навални от по-глобалните проблеми. Може би точно това е целта", обяснява той.

Голямата аудитория все още не схваща за какво точно се бори Навални. И държавното ръководство не вижда в неговите привърженици организирана маса, способна да свали властта в Русия и да заеме мястото й, добавя експертът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 52,На много ниско ниво си слязъл! В Донбас "актьори" няма! "Актьорите" са по високите етажи! Пък "сценаристите" и "режисьорите" откакто свърши студената война, все са си оттатък океана!
44
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дьордовите червенотиквеничковчета сте страшно късогледа напаст - значи, според вас не е проблем, че задокеанските главорези дават наклон на целия свят, а това, че Путин възразява?
43
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В русия е ***
42
8
 
14
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Извинявам се, не е кочинка, а сортир!
41
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На лъжата краката са къси и на жужака също са къси. Странно нали???
40
2
 
15
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, отнемам ти научната степен професор, макар и подигравателна. Мислех, че имаш два грама, но явно си драскач по поръчка, тотално отдалечен от истината. Троби, искаш ли да отслабнеш? Напиши на един плакат "аз не харесвам Путин" и *** на Червения площад, в някой ъгъл да не пречиш на другите. Гарантирам ти бързо и ефикасно отслабване! Смятам, че ще промениш и мнението си за руската "демокрация". Ако с подобен плакат за Тръмп се разходиш по Таймс Скуеър, гарантирам, че няма да те забележат!
39
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да, защо си мислите, че можете да ги питате за корупцията, за кръговете около Кремъл, за политическите убийства, за репресиите срещу опозиционните лидери, изобщо защо се месите в тяхната ко*чинка?!"То пък в Кравария - ни'кви политически убийства, нулева корупция, и всички по върховете - едни бедни, живи да ги оплачеш.Краварците са три в едно - нагли, лицемерни и подли на квадрат.
38
11
 
19
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
При *** в която се е превърнала Рассия ,скоро и от Бангладеш ще я учат как да живее...
37
1
 
4
 
! Отговори
един там преди 6 години
До 42,Лошото е, че в вследствие на този "театър" гинат много хора в Донбас например! Само че на "актьорите" а и на сценаристите нещо май много не им пука от този факт!
36
21
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
Прав е Путин. САЩ се бута навсякъде.
35
11
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
И на мен вече ми писна да обяснявам на хората, че Путин е просто актьор, който играе фалшива опозиция!
34
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ти вярваш на това?Заявката се дава в общината Умнико. Някой трябва да направи Зулум за да дойде Полиция. ...Това е в нормалните държави Боби.В Русия полицията идва по заповед и без да си направил зулум. Всъщност там подаването на заявление за протест си е зулум, според властите.
33
3
 
10
 
! Отговори
един там преди 6 години
Може би някои си мислят, че това, което ни се "сервира" от медиите реалността и обективно отразява каква точно се случва- да, ама не!Давам тема за размисъл за всички русофили и русофоби(путинофили и путинофоби)!Управител на най-голямата руска банка-Сбербанк е прозападно настроения руски олигарх Герман Греф! Същия този влиза в съвета на директорите на големия американски банков холдинг Морган Стенли! Нещо да кажете по въпроса?
32
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заедно с Путин ще изчезнат и путинофилите, наричащи себе си - "русофили" !
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2015 година, седи Путин и до него от дясната му страна Майкъл Флин. Не бил знаел кой е той! Нима има толкова елементарни хора да допуснат, че до Путин ще седне някой случайно! Не бил говорил с него, а разменил няколко думи. Че няма да говори я, то си има други хора за тези разговори, нито пък той знае добре английски, нито Флин знае руски! А какви откровени глупости каза на водещата интервюто, просто не е истина!
30
10
 
17
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Интервюто с т.ъпите отговори на джуджака е разделено на десетина статии, които се пускат на всеки час с цел генериране на трафик и за да се държат рашизоидите е кондиция. Истината, че никий не е тръгнак да учи евразийските пpимати, че не р полезно да се чият препарати за почистване на вана и подобни гадости. Свободния свят иска от руската *** само едно. Да не напада с оръжие съседите си и да не им анексира територии. Както и да не води хибридни войни срещу цивилизованите държави.
29
11
 
14
 
! Отговори
Путин знае защо! преди 6 години
Путин към САЩ: Не ни учете как да живеем!Щото където са минали лекциите - няма оправия!(Ирак,Либия,Ливан,Турция,Грузия,Украйна,Сърбия,Сирия...)
28
9
 
2
 
! Отговори
Когато Путин преди 6 години
каже нещо, как воя на "новинарските" койоти и загклавиатурните *** затихва ..То си е за изследване по зоология!
27
6
 
6
 
! Отговори
Работник преди 6 години
След бягството на Сноудън руснаците знаят много от тайните на САЩ и запада, Сноудън предаде демократичния свят, днес Антихриста е много силен вече е най-могъщия владетели всички се съобразяват с него и му се кланят. НЕКА ГОСПОД НИ ВОДИ ПО ПЪТЯ. АМИН
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На г-н Шаломов му пари под юдейската опашка!