Страните с арабски режими – жертва на собствената си политика

Анализатор: Нужно е намаляването на конфронтацията в глобален план
5 юни 2017 20:11, Екип на Bloomberg
5
Страните с арабски режими  – жертва на собствената си политика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сериозното влияние на Ислямска държава, която "припознава" всеки един от атентатите независимо къде се случва той, има тежък отпечатък върху обществото. Това коментира анализаторът Валери Тодоров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му дори арабските държави, които под скрита форма подкрепят Ислямска държава са наясно, че това е опасност, която може да се обърне към всеки.

"Тази опасност може да се обърне дори към страните, които финансират и подкрепят ислямския фундаментализъм", коментира Тодоров, допълвайки, че някои страни, особено от арабските режими, могат да се окажат жертва на собствената си политика. 

Според Тодоров е необходимо намаляването на конфронтацията в глобален план, а оттам и намирането на по-спокойни форми на съгласие в гражданското общество, така че да бъдат разпознавани онези елементи, които могат да доведат до радикализиране и дестабилизация.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 1 година
Днес седем арабски държави скъсаха дипломатическите си отношениян с Катар.И както се очартават нещата Катар ще се окаже изкупителната жертва за терора в Манчестер и Лондон вместо С. А.
4
0
 
4
 
! Отговори
от 1 преди 1 година
Не бях разбран правилно и пламна дискусия. Отбелязах само, че т.н. анализатор не е оригинален и повтаря казаното многократно от Путин.
3
9
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Само дето Русия се е разположила на една 1/8 от земното кълбо и има разположени бази навсякъде из държавата си.Само дето Русия държи в подчинение и е разположила бази в Казакстан който е голям колкото Европа,Таджикистан,Узбекистан и други станове.Сега анексира Крим и там се разположи.А Калининград,Осетия и разни други парчета откъсвани от нсуверенни държави изобщо няма да ги споменавам.140 милиона руснаци в огромна Русия,500 милиона европейци в малка Европа.Не са ли малко нагли.Ами Китай?
2
1
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Само където не Путин има 80 бази из целия свят, и не Путин води войни за ресурси, и не Путин инсталира контингент в почти всяка Европейска държава.
Всичко тези ислямисти са плот на Американския имериализъм за който повечето от народа и такива като теб си нямат на представа.
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тази опасност може да се обърне дори към страните, които финансират и подкрепят ислямския фундаментализъм"
--------

Колко оригинално, но подобни изказвания от години чувам от устата на Путин.