Терорът ще се отрази на вота във Великобритания

Експерт: Удобно е цялата вина да се хвърли върху службите
5 юни 2017 11:07,
11

Безспорно терористичните актове ще дадат своето отражение върху изборите във Великобритания, заяви в студиото на "България сутрин" бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

"Много е удобно цялата вина за атентатите да се прехвърли върху службите за сигурност. По-важни обаче са политиките, които се провеждат. Изборите имаха съвсем друг акцент, но Тереза Мей се опита да прехвърли темата Brexit в политическото противопоставяне лейбъристи-консерватори", заяви той.

Любомир Кючуков коментира още, че е необходимо да се погледне към процесите, които предизвикват терористичните актове.

"От една страна стои разпадът на държавността в страните от Близкия изток, където се генерира ежедневно радикализъм и тероризъм, и от друга - проблемите в европейските общества: кризата, разделението, агресията, маргинализацията на младежи, които не виждат своята перспектива", коментира бившият зам.-министър на външните работи.

Той допълни, че атентатите във Великобритания са свързани предимно със стремежа на "Ислямска държава" да поема отговорност за подобни действия, тъй като те отлично се вписват в нейната идеология и обслужват нейните интереси за вътрешно разделение на обществата, създаване на страх и демонстрация на сила.

Криминалният психолог Калин Гайдаров коментира пред Bulgaria ON AIR, че атаките на терористите са знак, че в обществата има много проблеми, които остават неразрешени.

"Трябва да използваме тези трагедии и да се вгледаме в себе си, да се опитаме да станем по-добри и съпричастни", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният проблем е че няма граждански натиск върху европейските правителства за по сериозен удар срещу исляма(тъй като е факт че той поражда терора)Докато гражданите приемат в себе си болката от подобни издевателства, а не изливат гнева си срещу тези и з роди положението няма да се промени. Властта иска спокойствие, трябва да се притиска за адекватни действия, а обществото я поощрява на избори- парадокс!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата вместо да обяви нов кръстоносен поход, хванал да мие и целува краката на мюсюлманите. Самозатриват се европейците. Няма друга така раса, която да се самоненавижда и самозатрива, като бялата. Създали сме цивилизацията и вместо да сме горди с това се кланяме и толерираме някакви бивши колониални субекти, които искат да ни унищожат.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7, по времето на ранната Византия, Египет, Сирия и Месопотамия са били християнски земи... после през 7 век идват варварите мюсюлмани и сега 99 процента от тези райони са мюсюлмански. Историята се повтаря в Европа. През 60-те години в Европа пристигат първите мюсюлмани-гастербайтери. 50 години по-късно в големите градове в Западна Европа има цели ислямистки гета и се шири войнстващ ислям (тероризъм). Сега си помислете как ще изглежда Европа след 50г. и след още 100 години.
6
1
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Откъде знаеш че изчезнаха!! Да не идваш от там?Християните бяха първите които имигрираха от завзетите от ИД територии!!! По тези земи Християните са около 5-6%,бяха първите евакуирани.Аз се позовавам на официални данни и статистика.Не си измислям глупости като теб!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ангел Я се скриив *** зад...к . Затова в Ирак,Сирия християните изчезнаха . Ай сиктимини ...
4
1
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Според данни на ООН Ислямския тероризъм е отнел живота на около 10 хил цивилни християни от 11-ти септември до сега.За сметка на това ,последвалите войни са отнели живота на около 1.5 млн Мюсюлмани в Авганиста,Ирак и Сирия.Бройката на избитите мюсюлмани в следствие на Терористични Атаки също значително надвишава убитите Християни.Извода е че колкото повече терористични атаки правят толкова повече ги изтребваме .Сметката показва че на 1 убит Християнин се падат над 150 мюсюлмани!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Великобритания вече няма бели англичани - неслучайно кмет на Лондон им е пакито Садик Кан. След 50 години няма да има Англия а някакъв островен халифат. Необратимо е, освен ако не се роди британски вариант на Хитлер, но няма да има кой да му даде властта по простата причина че след 50 години няма да има бели етнически англичани.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали затова е терорът ,да се отрази на изборите .Очакваме до изборите нещо ново от този тип.Няма начин да не стане нов терористичен акт . Част от играта на демокрация.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето тук е заровено кучето - ще се отрази на вота . .И стига глупоста Ислямска държава . Виртуална държава ,създадена сот западната демократична система и издържана с парите на Саудити и Емирствата .. Още малко и президент и министър ще и назначите . Засега се разкри , че Абу Бакр ал Багдади е агентът на МОСАД- Шимон Елиът и не егоден за такъв .