Убийците от Лондон имали и коктейли "Молотов"

Десетина такива бомби полицията откри във вана им
6 юни 2017 09:23, Елка Василева
14
Убийците от Лондон имали и коктейли "Молотов"
Снимка: Reuters

Британската полиция е открила коктейли "Молотов" във вана, използван от извършителите на атаката в Лондон в събота вечерта, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Скай нюз.

Най-малко десетина такива петролни бомби са били намерени в камионетката, съобщи британската телевизия, цитирайки неназовани източници.

Седем души бяха убити при терористичната атака. Нападателите врязали наетия от тях ван в пешеходци, след което се нахвърлили с ножове на посетителите в близките барове и ресторанти.

Десет души, задържани във връзка с нападението, са били освободени, съобщи лондонската полиция в изявление, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

Това означава, че всички 12 души, арестувани след атаката, вече са на свобода. Продължава идентифицирането на убитите. Сред тях има и чужденци.

Десетки хора бяха ранени при атаката. Сред тях е и един българин.

Стотици хора се събраха снощи на бдение в центъра на Лондон в памет на жертвите, предаде ДПА.

Сред присъстващите бе кметът на британската столица Садик Хан. "Тази вечер стоим заедно, за да почетем онези, които загубиха живота си, и за да изпратим ясно послание: Лондончани никога няма да бъдат уплашени от тероризма", написа Хан в Тwitter.

В реч кметът на Лондон отправи още едно "ясно послание" до "болните и зли екстремисти, които извършиха тези отвратителни престъпления: Ние ще ви победим; вие няма да спечелите!"

Събралото се близо до мястото на атаката множество почете паметта на жертвите с минута мълчание.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Политически феодал преди 6 години
*** и питекантропите надничат от фотографията ... тези интИлекти елита на исляма ли са ?
11
2
 
0
 
! Отговори
PD преди 6 години
Предлагания сценарии е ниво ниско бюджетна сапунка. Но щом секретните служби го играят, значи все пак има защо. Ще проследим, накъде ще засилят верващите плиткоумни последователи. Аз вече знам, а Вие? Масовото малкоумие е голяма сила, но рано или късно се пробужда, от съня в който я водят.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко са ги скрили,че не ги открили тия дето случайно се натоварили сами кат на случаен превоз с вана как в баня и им поели вината на тия превозвачите организатори на случяйни превози на бусове вани кат бани, кат в бани тия отвътре се затворили сами и когато им звънне или дрънне начялник превоза за изтеклото време на къпане с стъкмване за някъд с преплакване и плакнене,иде време за измъкване от банята с багажа,че наближили някакъв площад,че и чистички сред разхождащите се там поданни които срещат
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са ги имали, защо не са ги използвали??? Нещо полицията ни плацика леко.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И такива носители на прогреса ще заселваме тук??? Добре, че Динко и онзи другия им хвърлят по един бой на влизане, а те звънят на следващите, че по-добре е да минават от другаде. Докато не се затворят ислямските центрове, експулсират с целите им семейства имами и ходжи, независимо, че имат английски паспорти, пуяндурниците англичани ще бъдат изтребвани периодично.Enough is enough казал гарвана Мей. И какво следва? Нищо.Муслитата тръгнали из Лондон да показват колко са добрички? Ние не им вярваме
7
0
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
И , ...как се интегрираз такива физиономия дето гледат като други рани бикове ...?!
6
0
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
очаквайте скоро и коктейли "рибентроп"
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой запитва ли се защо тези болни и зли екстремисти зачестиха пакостите в последно време? Истината е,че сме във война,в тази война няма добри, има само лоши, едните заграбват ресурси и спонсорират граждански конфликти, другите убиват цивилни в сърцето на европа.По-умния трябва да отстъпи, земята е достатъчно голяма за всички. Мислите ли,че сириеца, живял цял живот в Сирия и имал престижна професия и доходи до преди няколко години, му се иска да спи по подлезите и да чака помощи от Германия?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мама убавите. Тия ако ги видя на у;лицата ще ги заобикалям от 50 метра, а ингилизите ги приели и м.ъдите им мили! В същото време ревнали на умряло от румънци и българи. Ние сме ангелчета бе нещастници!
3
0
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Години наред обикновените пеша патрулиращи полицаи в Англия нямаха огнестрелно оръжие.Просто не им беше необходимо.Вече поетапно ги въоръжават на повечето места!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз едно не мога да разбера.......по нашите и чуждите курорти енглизите са големи биткаджии.......как стана така че трима човека със ножове раниха 50 те това не могада го разбера..........
1
0
 
10
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Разбрах, че полицаите в GB нямали пистолети! Предлагам да съберем пари и да им купим от панаира по един тапешник!