Ангела Меркел пожела животът на българите да се подобрява

Германският канцлер пред Борисов: Работим добре!
143
Ангела Меркел пожела животът на българите да се подобрява
Снимка: Правителствена пресслужба

"Пред България стоят много големи отговорности, основно за защитата на границата. Работим с България много добре по бежанския въпрос", каза Ангела Меркел на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в Берлин. Меркел благодари на страната ни за решителната работа в тази посока.

Още по темата
"За нас е важно всички да бъдат в състояние да просперират икономически. България все още е с малък доход на глава от населението. Затова пожелавам инвестициите в България да донесат плодове, така че хората там да могат да забележат, че животът им се подобрява стъпка по стъпка", допълни тя, цитирана от "24 часа".

"Благодаря ти за посещението, скъпи Бойко", каза още германският канцлер.

"Насърчаваме всички немски фирми да се ангажират в България, защото това е добра инвестиция в бъдещето, това е добре и за вътрешния европейски пазар. България от 10 години е член на ЕС и от 1 януари 2018 г. поема председателството на Съвета на ЕС и ние отговаряме на тяхната молба да подкрепяме България в изпълнението на тази функция", добави тя.

Ангела Меркел отбеляза, че ЕС е изправен пред големи предизвикателства - не само трябва да се водят преговори с Великобритания за Брекзит, но трябва да придвижи напред развитието на ЕС в една много трудна геостратегическа обстановка.

"Ние говорихме за това каква е ситуацията от гледна точка на България, тъй като тя от една страна граничи със Западните Балкани и има голям интерес от стабилност. Говорихме за т. нар. Берлински процес в Триест, на който ще говорим с представители на Западните Балкани. Важно е да дадем визия за надежда, за перспектива на тези страни, да ги подкрепим, тъй като има други геополитически актьори, които също са заинтересовани да имат добри отношения с тях. Ние искаме много ясно да се разбере, че нашето отношение към перспективата на тези страни остава непроменено", коментира Меркел. Тя добави, че подкрепя България и реформите в нея.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че "моторите" на ЕС Германия и Франция ще окажат необходимото да помогнат на народите на Балканите. Борисов е разговарял с германския канцлер и за енергийните проекти.

Премиерът каза още, че му се иска да бъде дадена перспектива на обикновения човек на Балканите.

"Да има перспектива, че ще бъде в ЕС, ще бъде свободен гражданин, който да може да пътува, да се възползва от тази радост, тази привилегия и свобода, която му дава членството в ЕС", каза Борисов.

По думите му на Балканите има много стратегически играчи, които се опитват да създадат в региона много сфери на влияние. "Балканите са си Европа. Да, малко по-встрани, но всички бели досега са ставали от Балканите. Така че да положим огромни усилия и да се възползваме от председателството си по тази тема", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Всяка година визити все същите приблеми установяват усмивки целувки и до година пак
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ВЕЛИКИЙ е най-големия и последователен комунист от ГЕРБ-БКП
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЦЦЦ
27
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден ще се разбере, колко ни е окрал *** от Банкя, колко ни е предавал и продавал на ЕС и Турция, колко ни е отслабил отбраната, полицията и корумпирал властта. Тези които го хвалят се знаят, дано им се потърси сметка и да има затвор. Защото това което правеше и прави е долно предателство в комбинация с геноцид. Един да ми каже, едно добро от Тиквуня с което ни подобри живота, здравеопазването, образованието, стандарта. Само лъжи е вдигане на цените. Хайде мишки, едно добро само??
26
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не е *** и аз горещо искам да забременея от него
25
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че Радев не го канят никъде, а Борисов за два дни беше приет от лидерите на ключови държави в Европа!
24
3
 
25
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Тая баба се оказа голяма лисица. Протоколни хвалебствия и лицемерни пожелсния,а нашия я гледа щастливо като зомбиран. Не си ли дава сметка,че и е удобен като селски терлик и нищо повече? Е поне си начеса егото за наша сметка.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тантето да знае, че с пожелания не става. Защо приема Сикаджията като знае, че е баш бандюга от СИК, пребивал длъжници с бухалки, крал коли и продавал амфети. Корупцията при него направо занити българина в бедност и безизходица, накара го да бяга пи чужбина и търси работа. Защо Танте не го попита, колко милиарда е изнесъл и изнася в офшорки на Вирджински острови и Оман? От къде са тези пари? Ето защо го канят защото е свел проста главичка и изпълнява всичко, дори и да е в ущърб на нас. Срам!!!!!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига с тези комунисти, русофили и русофоби. Не ме интересува дали е Бойко, Ореха или филанкишията, а в тази страна да се увеличат доходите, да има спокойствие и ред. Какво ви грее като заюитавате Позитано или Бойко, това не мога да разбера? Дават ви по едни 50 лева на седмица, с които не можете да изкарате и два дни. Затова се замислете, не кой какъв бил и кой го посрещал.
21
16
 
1
 
! Отговори
Перо преди 6 години
АЗ ПЪК ГО ОБИЧАМ БОЙКО ЩОТО СЕ ДЪРЖИ КАТО НАЧАЛНИК И МОЖЕ ДА ТЕПА СЕКИ
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз си го пожелавам от 20г. ама май се получава нещо като приказката за неволята.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей сега рапоня кат се върне и почваме прием на "бежанци" по квотния принцип. За какво си мислите че меркелица си губи времето с талпата?
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме и на Меркел за българите ....
17
3
 
12
 
! Отговори
Кметът на Симитли преди 6 години
Газовият хъб на Бойко смърдеше невероятно на метан, но все пак се справих
16
7
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Каква помощ искате? Да изберат вместо нас некорупирани политици в НС? Те са най-големия пазар за български стоки, най-големият инвеститор, нашите деца учат в немски университети без пари, а в икономиката им работят стотици хиляди средно и нискоквалифицирани кадри. За Русия не знам, но лично аз нямам желание нито за бизнес, нито за учене или живот там....жалко е да се пропагандира за чужда държава, освен ако не ви се плаща за това. Някакъв вид проституция...
15
17
 
2
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До Конрад Аденауер от Посраното. А ве, червен раппон, ти видя ли как го посрещат президентът на Франция и канцлерът на Германия - с прегръдки и целувки. Толкова елементарни ли ги мислиш ръководителите на такива държави, че ще се прегръщат с мафиот, мислиш, че не не знаят добре кой какъв е ли? Нямаше изобщо да искат среща с него, както беше при Орешарски. Май доста ви идва в повече завистта, а червендалести маймуни?
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце от утре почвам като колегата нали има акция ми оня на витошка що е с бирата в колата абре
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕНП и Меркел сън не спаха като бяха изборите - да не вземе ББ да загуби и да се обърне курса към Русия. Преглътнаха дори нацисткия скандал, натиснаха еврейското лоби да мълчи, чудо и приказ.
12
25
 
9
 
! Отговори
Маргарита преди 6 години
Как не ви е срам да обиждате единствения истински мъж, политик и ръководител на ограбената ни от комунистите държава. Господин Борисов отдава всичките си сили и енергия за спасяването на Европейския съюз и за нащето благоденствие а вие......
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фред Флийнстоун и Барни