Британската полиция арестува мъж за ада на Лондонския мост

Силен натиск полицията да обясни защо единият нападател се е изплъзнал
7 юни 2017 09:37, Елка Василева
2
Британската полиция арестува мъж за ада на Лондонския мост
Снимка: архив, Reuters

Британската полиция арестува рано тази сутрин мъж във връзка с нападението на Лондонския мост, при което загинаха седем души и бяха ранени десетки, предаде ДПА.

Тридесетгодишният мъж бе арестуван в полицейска операция в имот в източното лондонско предградие Илфорд по подозрение в поръчителство, подготовка и подстрекателство към терористични актове.

Все по-силен натиск се оказва върху полицията да обясни защо един от тримата нападатели, които бяха застреляни на местопрестъплението, е успял да се изплъзне от погледа на службите за сигурност, въпреки че връзките му с екстремисти са им били известни.

Хурам Шазад Бут, 27-годишен британски гражданин, роден в Пакистан, е бил разследван от службите през 2015 г., след като са получили сигнал, че дава признаци на радикализация.

Заедно с 30-годишния Рашид Редуан и 22-годишния Юсеф Загба Бут сгази с микробус пешеходци на моста в събота, а след това тримата нападнаха с ножове хора на пазара Бъро.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това няма никакво значение, тия са отписани от ИД като фира В Англия има още 21 000 джихадисти и терористи колко са в целия ЕС никой не знае. Третополовите не знаят със какво си имат работа всъщност знаят ама си мълчат за да не обидят Меркел.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега не е зле работата , истинския проблем ще дойде когато и в Европа започнат да газят хората с бусове и камиони пълни с няколко тона взривни вещества