Македонският премиер дава заявка за нов курс към България

Сценариите пред новото правителство в Македония
7 юни 2017 22:24, Екип на Bloomberg
31
Македонският премиер дава заявка за нов курс към България
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Македонският премиер Зоран Заев се очавка да даде тласък на отношенията между Македония и България. Това коментира македонският бизнесмен и общественик Никола Попилиев пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Заев обещава, че ще промени курса в посока сближаване на отношенията между двете страни, но неговото обещание е израз на личните му виждания, а не и на политическите институции и коалиционните партньори.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
пробългарин преди 6 години
до 13 байхейсМакедония е страна създадена изкуствено , разположена на територията на България през 8-10 век .
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не може да стане. Тези са облъчени. Трябва да се сменят поне три поколения.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви македонци са тия татароиди бе?!
15
0
 
0
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
До байхейсНа удивителен знак /!!!/ го докарваш, но запетаите/,,,/ ти се губят...
14
0
 
1
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Искате да кажете ..Управителят на Скопска област,, , нали ?
13
0
 
10
 
! Отговори
88 преди 6 години
Отдавна работя с FYROM-ци и мога да ви кажа, че тези са с тотално промити мозъци и отношенията с тях трябва да бъдат само на прагматична основа. Масово в тази измислена държава виждат България като най-големия им враг. Не разбирам защо получават българско гражданство по улеснена процедура. Ако искаме да приобщим и помогнем на наши сънародници в чужбина, трябва основно да гледаме за българите в украйна и Молдова, Те са по-истински, дори и от тези, живеещи в България.
12
5
 
18
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До пробългаринМекетата не са Българи - това е очевидно !!!Езикът който говорят е близук до Българския но това нищо не значи - Сръбския също е близък до Българския Макетата ни мразят и ни крадат историята - не се занимаваите с тези нешастници !Скоро ще станат част от Албания и точно това е което заслужават
11
1
 
14
 
! Отговори
пробългарин преди 6 години
Македония - това е България., говореща на диалект.Според Лавров и Запада след 10 г. Тази страна ще бъде поделена между България и Албания.
10
3
 
21
 
! Отговори
Джон Картър преди 6 години
Не можем да им се сърдим, че ни мразят, след като и БКП е участвала много активно по тяхното посръбчване. Това е нещо за което комунделите мълчат, като на разпит. Нека ни мразят! Ние ще им помагаме колкото можем и доколкото е разумно, но змии в пазвата си няма да сложим. Албанците ще направят останалото...
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислех, че всичко това е политика, до момента в който не отидох на бригада в Щатите и не се запознах с 10-ина македонци (млади като мен, на по 20 и нещо години). Според почти всички от тях в България има репресирано македонско малцинство от поне 2 милиона, ние сме ги поробили през 2-рата Световна и други подобни щуротии. Най-откровенно ненавиждаха България и просто не говорехме на тази тема - от тогава не смятам македонците за близка нация. Впоследствие имах и други срещи затвърдили мнението ми.
8
2
 
5
 
! Отговори
big daddy преди 6 години
idvat za da zavoyuvat Balgariq.badete umni
7
3
 
7
 
! Отговори
Боли ме ... преди 6 години
Шпека за тези плъхове. да стават правоверни
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След години на плюене....Сега се мазнят, за да се докопат до ЕС. Но това няма да стане....Обречени са да тънат между Сърби Руснаци и Албанци. Отдавна са изтървали момента да се влеят в България. Вече никой няма нужда от тях и албанското им население. Разбита икономика и поляни.Когато изтървеш момента ... времеТо неможе да се върне .
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
амин
4
3
 
25
 
! Отговори
Всичко свърши преди 6 години
Изпуснахме Източна Тракия, а сега още се занимаваме с Македония. Тази държава трябва да ни е безразлична - без омраза, без любов. Каквото било, било. Както казва друг коментатор тук - има хора къде-къде по-привързани към България от колкото Македонците. Нека си имат държава, с език, култура, какво толкова. Нека плюват, ако искат. Куче, което лае не хапе, но пък сигурно има бълхи.
3
1
 
35
 
! Отговори
Niko преди 6 години
До Boko boМного си прав.Запече им се отзад като им атакуваха парламента.Албанците станаха повече от тях също.Помощ ще искат - това е ясно.Ще почнат да се умилкват все повече и все повече.Нация карикатура - залужават заради омразата си към нас да са християнско малцинство в собствената си държава като им тежи да се признаят за Българи
2
3
 
50
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Майната и на Македония казвам с болка на сърцето. Ще искат нещо за това. Тази история да приключи, само да ни оставят на мира. Има хиляди, които се гордеят че са българи от Молдова, Украйна, Русия. Към тях да насочим тази енергия, която грешно оттадохме за Македония. Аз лично след толкова години омраза от тяхна страна, вече са ми безразлични, но и нежелани. До мен сега има двама македонци и като чуха, че говоря на бг по телефона и взеха да ме гледат омерзени, че са ме видели и чули бъргарска реч
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако слуша албанците ще се сближим, ако слуша сърбите(масква) ще се конфронтира е още повече