На Острова борят тероризма с отслабване на човешките права

Арестуваха мъж на "Хийтроу" заради нападението в Манчестър
24
На Острова борят тероризма с отслабване на човешките права
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е готова да отслаби защитата на човешките права, за да направи по-ефективна борбата срещу екстремизма, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

На предизборен митинг в град Слоу Мей изтъкна, че властите на Обединеното кралство трябва да са в състояние да направят повече, за да се борят с терористичната заплаха, включително като ограничават движението на лица, заподозрени в екстремизъм, когато полицията има достатъчно доказателства, че те представляват заплаха, но не достатъчно - за да ги преследва.

"Ако нашето законодателство в областта на човешките права ни спира да правим това, ние ще променим законите, за да можем да го правим", заяви премиерът под бурните овации на присъстващите.

Тереза Мей призова също за по-строги присъди за осъдените за терористична дейност, както и за облекчаване на процеса на депортиране на чуждестранни граждани, заподозрени в екстремизъм.

Британската полиция вчера съобщи, че е открила важна улика в автомобил, свързан със самоубийствения атентат в Манчестър на 22 май. Полицията разпространи снимка на бял автомобил Нисан Микра и червено-черна спортна чанта, открита при обиска на колата. Според разследването нападателят Салман Абеди неколкократно е ходил до автомобила в дните преди атентата, за да вземе съставките за сглобяването на взривното устройство, с което уби 22 души в края на концерт на американската попзвезда Ариана Гранде.

Междувременно британската полиция заяви вчера, че е арестувала мъж на лондонското летище "Хийтроу", в рамките на разследването на самоубийственото нападение от 22 май на концерт в Манчестър, при което бяха убити 22 души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Трийсет и осем годишният мъж беше задържан по подозрение за нарушаване на закона за тероризма и остава в ареста", съобщи полицията в Манчестър. Полицията уточнява, че арестът е бил предварително планиран и че няма директна заплаха за летището. Досега британската полиция е задържала във връзка с нападението 19 души, седем от които в момента се намират в ареста

Двама австралийци пък са убити при атентата, извършен в събота в Лондон, обяви австралийският външен министър Джули Бишоп.

"Австралийското правителство с дълбоко прискърбие потвърждава, че двама австралийци бяха убити при терористичното нападение в Лондон", посочи г-жа Бишоп в комюнике, цитирано от Франс прес и Асошиейтед прес.

Имената на жертвите не бяха посочени, но лондонската полиция съобщи, че австралийската медицинска сестра Кърсти Боудън, на 26 години, е сред убитите седем души.
Друга двама австралийци, ранени с нож рани във врата, са лекувани в болницата.

Семейството на Боудън заяви, че тя е загинала докато се е опитвала да помогне на други жертви. Полицията не уточни как тя изгубила живота си, предаде Асошиейтед прес.

Друга австралийка, 21-годишната Сара Зеленак, е обявена за изчезнала след нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ще се събличаме и обличаме до побъркване - на летища, всякакви зали и мероприятия. А в транспорта какво да правим?... Онези които ни докараха до тук осъзнават ли какво предизвикаха. Умници...
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако законите за човешките права са пречка за борбата с тероризма, те ще бъдът променени. Добро утро ! Беше крайно време Европа да се събуди.Действайте ! Забранете джамиите в Европа и съкратете дългия път на борбата си с терора.Не е необходимо да избивате хората, както мюсулманите правят в Египет и Сирия в християнските храмове.
20
0
 
2
 
! Отговори
Циник до Пустиняк преди 6 години
Ей врачанския с е л я н д ур ...пак ми се правиш на открехнат - и някакъв главанак ми е клонирал ника!Врачански се ля ни но - аз съм забравил повече - отколкото дървената ти тиква ще запомни ня кога!Заповядай във Франкфурт ...барабар с ппъчките се ля ндур
19
0
 
3
 
! Отговори
Мъдреца преди 6 години
Problem - Reaction - Solution Ето много позната схема, ако четете повечко. Докато има проблем, има и реакция от страна на населението. Спуска се "отгоре" и съответното решение, най-удбно за тези "отгоре". Ако се погледне от другата страна - за да прокараме желаното от нас решение, е необходимо да има съответния проблем или проблеми. Уви, това ни чака в Европа на безмозъчните маси и "демократични" управления. Я вижте чичко Тръмп как ги стряска *** откак дойде на власт.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не могат или не искат да се справят с терористите,се захващат с това с което е най-лесно-правата на гражданите!Ще ни снимат ,следят,подслушват,арестуват дори ,при това законно!С лошите момчета -не се получава,защото хем ги знаят кои са ,хем те си правят каквото си искат! Ако тези ограничения се приемат, това е явно признанине,че терористите са успели и то благодарение на нас и на калпави и недалновидни управници!!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато разберат че ислямизма се роди от КГБ преди доста години ,вече ще е късно...Доккато безконтролно гинпускат в Европа няма да има оправия!Бойко отдавна призоваваше да се затворят границите на ЕС, но не го послушаха.Май нарочно не искаха да чуват ...?!
16
0
 
3
 
! Отговори
До пустиняк преди 6 години
Виж сега, човекът може и да обърка заглавието на романа, но мисля, че точно за това не трябва да се заяждаш. Всички се досетихме за кой роман става въпрос, също и за "Животинската ферма". Съветът му да се прочетат и двата романа е абсолютно правилен и май малко се изсилваш с боя с пръчки. Има достатъчно други, много по-заслужили да ядад пръчки по задниците.
15
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Цитат: "Ако нашето законодателство в областта на човешките права ни спира да правим това, ние ще променим законите, за да можем да го правим", заяви премиерът под бурните овации на присъстващите.*Пътят към ада е постлан с добри намерения.В случая отнемането на свободата се посреща с аплодисменти.
14
1
 
6
 
! Отговори
Pутин преди 6 години
Има една мярка, която ще пореже и екстремизма и тероризма. Това е ограничаване правата на общностите раждащи и подкрепящи екстремизъм и излъчващи терористи. Не на всички.Джихадизмът се култивира в джамиите/под всякаква форма/, в капсулираните групи и в семействата.При установяване на терорист - цялото семейство/група се екстрадира там от където са дошли или направо в пустинята. Плюс тези и семействата им, за които се докаже, че са знаели, но не са уведомили властите. И т.н. Да видим тогава!..
13
0
 
3
 
! Отговори
Пустиняк до Циник преди 6 години
Факт ли си, *** ли си - бих те пратил да те бият с пръчки като в арабския свят. Теб за невежество. Романът на Оруел се казва 1984 тъпоумнико. Оруел е британец. Действието се развива на острова. А масата от безлични, алкохолизирани, манипулирани безпросветници като теб, Оруел нарича Проли. Факт ли си, *** ли си - ти си просто един сив мизерен прол.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще видят как живяхме при бай Тошо.
11
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Обаче за най-наложителната мярка-лишаване от гражданство,експулсиране и доживотна забрана за влизане в Европа,нищо не се казва!Не е сложно да се досетим защо-терорът е средство за постигане на определени цели,а не бедствие,което да бъде преодоляно.Всъщност,за едни е средство,за други-бедствие....
10
0
 
7
 
! Отговори
до къде ни докараха преди 6 години
До ЦиникЕто 11,дава добър съвет да си припомним тази книга,1981.а и също Животинска ферма, на същия автор.
9
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 години
Нека на острова да почнат да четат книгата на Дж.Оруел -1981.в САЩ отдавна живеят като в книгата.
8
1
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
А ние радикалните reйoве си правим каквото си поискаме
7
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
С много куршуми...много зайци!Тотален контрол...тотална цензура!Интернет...медии...частен живот...свобода на словото, и мнението....всичко на олтара на тарамбуките (уж)Вървим към светло бъдеще....на 24 часово наблюдение...в тоалетни, бани, спални...Вече започнах да се чувствам по-сигурен....че ни управляват - нагли идио ти!!!
6
0
 
12
 
! Отговори
А. Т. - Балан преди 6 години
"На Острова борят тероризма с отслабване на човешките права"Не се казва "отслабване", а "ограничаване"... Бе вие кога ще вземете, та да се поограмотите малко?
5
0
 
15
 
! Отговори
Байхейс преди 6 години
До ГошоАз никъде не чух да става дума за отменяне на правата на арабите!!!Цялата операция по вноса на "бежанци" беше именно за това да се въведе тоталитарно и безотчетно управление демек палата власт отива в ръцете на юдо-масонския елит
4
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Готвят се да борят тероризмът,причинен от тар.ам.буките,като ограничат правата на белите хора!Изглежда странно,но всъщност е логично-точно това всъщност е целта на организаторите на цялата дандания!А те не са араби,а добре познатите ни Богоизбрани!Смачкването на белите е просто част от плана за подчиняване на света и остра необходимост,необходимо условие.Нали помните библейска та история за Изхода-как Египет е бил засипан от бедствия?Нещо подобно сега се прави с Европа,в огромни мащаби!
3
0
 
12
 
! Отговори
Ясно е ;) преди 6 години
Тероризъм, заплаха за обществото, висок контрол, орязване на свободите в замяна на сигурност ... това ще заприлича на нашия живот през комунизма.Ние сме свикнали, да му мислят британците, щом харесват повече араби, ***, индийци и пакита, а наричат българи и румънци Големият проблем.