Стрелба и при гробницата на аятолах Хомейни в Техеран

Един човек се е самовзривил вътре в помещението
Обновена: 7 юни 2017 10:17 | 7 юни 2017 09:57, Елка Василева
18
Стрелба и при гробницата на аятолах Хомейни в Техеран
Снимка: архив, БТА

Мъж откри стрелба при гробницата на аятолах Хомейни в южната част на иранската столица Техеран и рани няколко души. Това съобщи иранската агенция Фарс, цитирана от Ройтерс.

Телевизия "Прес" пък съобщи, че нападението е извършено от повече души, като един се е самовзривил в гробницата.

Междувременно неизвестни лица нахлуха в сградата на парламента на Иран и започнаха да стрелят безразборно срещу служителите на охраната.

Още по темата

Един охранител е убит, предаде Франс прес.

По-рано медиите съобщиха, че има ранени при стрелбата.

Нападателите все още не са обезвредени. Те са блокирани в офиси в сградата на парламента. Провежда се операция по задържането им.

Според държавната телевизия "Прес" трима нападатели, въоръжени с картечници, са нахлули в парламента и са ранили трима души, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: стрелбаТехеран
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Близкия изток за жалост е един ***. Като свърши петролеца край с него. Ще пукнат от глад. Отделно климатът там ще се влоши и то много. Лошото е че ще ни налазят и тогава ще почне еднааааа
15
4
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
За нас нема страшно! Нас ни пази най съвършената система Дюнер гиби. И за още по голяма гаранция София прайд. Хаха. Я всички бегом в казармата. Амаха. Мамини синчета. Автомат само на кино са видели.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгличанинПреди да пишеш глупости е хубаво да се запознаеш със събитията в Иран от 1979 година и след това.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Салафити уахабити муахабити всичко това е за заблуда на наивниците. Истината е че на иранците започва да им писва от простотиите на моллите и тяхното изкривено мюсюлманство.
12
2
 
8
 
! Отговори
Англичанин преди 6 години
До сергейКой докара аятоласите на власт? Я виж малко история. Преди да се опънат на англичаните за размета на концесията на петрол, Иран е управляван от светско правителство. Държавата е била светска. Където в Близкия Изток се намесиха САЩ и Англия, навсякъде най-демократично се установи шириата.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11До вчера твърдеше че атентатите от 11 септември са дело на евреите днес казваш че са на СА. Или каквото е изгодно за руската пропаганда това твърдиш?
10
4
 
7
 
! Отговори
Салафит преди 6 години
Саудитите си повярваха! Още по-лошото е, че американците ги поощряват да разпростират влиянието си на Балканите. Косово, Западна Македония, Албания, други бивши югославски републики, нашите смесени райони и *** гета.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не е в Иран, а в Саудитска Арабия. Иран също е ислямска република, но шиитска. Иран ли имаше участие в 11 септември? Не, това беше Саудитска Арабия.Не забравяйте че в Рияд се изповядва салафитско-уахабистката идеология, която проповядва тероризма. Някому обаче е изгодно да подпали Иран - последният непокътнат стълб в региона и гарант за малкото останала сигурност.Не забравяйте, че Иран се бори на терен в Сирия срещу Ислямска държава и сунитските групировки като Ал Кайда.
8
17
 
6
 
! Отговори
сергей преди 6 години
Нашите мюсулмански братя от Иран,няма да бъдат оставени сами.Ходжа Путин ще им помогне.Да живея исляма.Айде отивам на площада да гледам как син ще убие с камъни майка си,пред гордия поглед на баща си,щото е говорил с мъж.Алах Акбар,Алах Иран.
7
6
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Другарю гей парадиращ евроатлантик. Тия плазмодей дето си ги изредил са платили на наемници да го направят.
6
3
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
републиканския главен джелатин спешно е прекъснал отпуската си и пътува към столицата
5
3
 
2
 
! Отговори
миш маш преди 6 години
един-двама-трима-четирима-тук-там, има-нема, ама какво става не знам...иранската преса да не преписва от блогините на Слободанка Миленковическа от "македонските земи"
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иран е последната държава в т.н. списък, който ген. Уесли Кларк оповести преди няколко години публучно - 7 държави за 5 години. В 6 вече се води или гражданска война или страната е станала жертва на американска военна интервенция...
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп намина за кратко и подпали региона...
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно сорос, рокфелер и нюланд са тия с картечниците.:))) Еййй тва форумните руснета са много прос.ти същества.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна са вдигнали мерника на Иран и това е един от начините за дестабилизиране на държавата.Няма да им се получи на"демократите"