Северна Корея се похвали с нови ракетни изпитания

За четвърти път от 10 май Пхенян изстрелва ракети
8 юни 2017 08:37, Петя Славова
37
Северна Корея се похвали с нови ракетни изпитания
Снимка: Reuters

Северна Корея извърши нови ракетни изпитания, предадоха световните агенции. Бяха изстреляни няколко балистични ракети от източното крайбрежие на страната. Предполага се, че става дума за противокорабни ракети, изстреляни сутринта местно време близо до Вонсан, съобщава генералният щаб на южнокорейските въоръжени сили. Япония също потвърди, че е имало подобно ракетно изпитание.

Ракетите са прелетели около 200 километра и са паднали в Японско море, пише БТА. Това е четвърти случая от 10 май насам, в който Пхенян изстрелва ракети. А от началото на 2016 г. Пхенян извърши два ядрени опита и десетки ракетни тестове.

Още по темата

Япония поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с новите ракетни изпитания.
Миналия петък Съветът за сигурност прие единодушно резолюция, която санкционира 14 севернокорейски представители, сред които и предполагаемия шеф на разузнаването, и 4 юридически лица в отговор на продължаващата работа на Пхенян по програмата му за въоръжаване.

Същевременно днес ръководителят на американското Управление за противоракетна отбрана вицеадмирал Джеймс Сиринг каза, че технологичният напредък, демонстриран от Северна Корея по програмата й за балистични ракети в последните шест месеца, поражда голямо безпокойство, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Пред комисията по въоръжени сили в Камарата на представителите на американския Конгрес Сиринг каза, че неговото управление е длъжно да допусне, че пусната от Северна Корея междуконтинентална балистична ракета, носеща ядрена бойна глава би могла да достигне САЩ.

Пхенян се опитва да разработи подобна ракета, но президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че това няма да стане, припомня Франс прес.

Същевременно след успешен тест през май Пентагонът е актуализирал оценката си за способността на САЩ да се защитава от междуконтинентални балистични ракети, подобни например на тези, които Северна Корея се опитва да разработи, предаде Ройтерс.

В оценката се казва, че американската наземна програма за прехващане на ракети вместо "ограничен отбранителен капацитет", както беше досега, вече е "демонстрирала способност да защитава САЩ от малък брой ракети със среден обсег или междуконтинентални балистични ракети посредством обикновени контрамерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Чета коментарите и се чудя. Освен заядливи реплики не може ли да се правят и обективни коментари. Според мен в този изнервен свят всеки който е далновиден и уважаващ себе си народ народ трябва да разработи оръжие което да го защити. Особено малките държави, отнася се и за България. За северна Корея също. В нашия свят е така - големите изяждат малките. Хайде сега да чуя троловете - коментирайте и наведете добри аргументи.
30
0
 
5
 
! Отговори
Разни неща преди 6 години
Объркал съм се, сателитът ще бъде изстрелян на 15.06 т.е. другата седмица.
29
3
 
7
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 6 години
"В сравнение със Северна Корея България е като държава от мрачното средновековие"Средновековието изобщо не е било мрачно. Това първо.Дори през средните векове в България не е имал толкова и,диотски режим, като днешния в Северна Корея. Това второ.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нови дилда в краварските тръттки!
27
5
 
8
 
! Отговори
Разни неща преди 6 години
До Анонимен 27а какво прави БГ освен гей паради ?Ами примерно миналия месец България изстреля собствен сателит, *** фирма е най-големия производител на устройства за онлайн разплащане, правим 20% от сървърите в Европа, климатици за Бугати, Ламборгини, Бентли.Карбонови части за Ролс Ройс.Салони за BMW M5.Симулатори за Формула 1.Такива работи.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСеверна Корея ще спаси света от САЩ.верно ли бе? Това сам ли го измисли или някой ти помогна?
25
1
 
5
 
! Отговори
Какво се чудите преди 6 години
Руските хакери са виновни!
24
2
 
4
 
! Отговори
до 26 cazzo duro преди 6 години
Не се отвивай за да не настинеш .....
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, стига бе ! Ким има ракети, изпраща сателити в космоса, прави компютри, монилни телефони , има собственна компютърна ос а какво прави БГ освен гей паради ?.
22
11
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Дежурните руски *** пак сипят глупости.
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сравнение със Северна Корея България е като държава от мрачното средновековие.
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея ще спаси света от САЩ.
19
4
 
15
 
! Отговори
до 20 До Извънземнит преди 6 години
Абе като гледам май евроатлантиците живеят в един измислен свят. Рожба на ежедневната употреба на наркотици
18
4
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Сипеш обиди, гневен си . Разбирам те другарю нежен евроатлантик. Нямате охрана за гей парада в софия.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким пак си го премести в широкия крачол, заради мученето на краварите.
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Никой в региона , не е длъжен да търпи този провокация - нито Япония , нито ЮК. Ако това го правише Турция на твоята граница сигурно нямаше да си толкова дащен в оценката си. Кирльо ама нали е на чужд гръб там на другия край да си стрелят ? Тогава и тука да си стрелят бандите бе ? И чужденци да бият ? По твоята логика закони НЕ трябва да се спазват.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13А ти от къде черпиш информация велики учительо ? ***. Сега ще сравняваме САЩ и НАТО с некви маймунии ли ? Айде да сравняваме искаш ли ? Да те видим, колко си информиран източен плъх.
14
4
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
До- гневен българинТи си от тези примирените българи нали,дето гласи поговорката,наведена глава и сабя не я сече,и за това ходиш по улиците като ***,и подсмърчаш с насълзени очи.
13
5
 
7
 
! Отговори
до 15 Гневен българи преди 6 години
За САЩ става дума, нали ?
12
8
 
8
 
! Отговори
Гневен българин преди 6 години
Търсят си белята.И ще си я намерят.