Северна Корея се похвали с нови ракетни изпитания

За четвърти път от 10 май Пхенян изстрелва ракети
8 юни 2017 08:37, Петя Славова
37
Северна Корея се похвали с нови ракетни изпитания
Снимка: Reuters

Северна Корея извърши нови ракетни изпитания, предадоха световните агенции. Бяха изстреляни няколко балистични ракети от източното крайбрежие на страната. Предполага се, че става дума за противокорабни ракети, изстреляни сутринта местно време близо до Вонсан, съобщава генералният щаб на южнокорейските въоръжени сили. Япония също потвърди, че е имало подобно ракетно изпитание.

Ракетите са прелетели около 200 километра и са паднали в Японско море, пише БТА. Това е четвърти случая от 10 май насам, в който Пхенян изстрелва ракети. А от началото на 2016 г. Пхенян извърши два ядрени опита и десетки ракетни тестове.

Още по темата

Япония поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с новите ракетни изпитания.
Миналия петък Съветът за сигурност прие единодушно резолюция, която санкционира 14 севернокорейски представители, сред които и предполагаемия шеф на разузнаването, и 4 юридически лица в отговор на продължаващата работа на Пхенян по програмата му за въоръжаване.

Същевременно днес ръководителят на американското Управление за противоракетна отбрана вицеадмирал Джеймс Сиринг каза, че технологичният напредък, демонстриран от Северна Корея по програмата й за балистични ракети в последните шест месеца, поражда голямо безпокойство, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Пред комисията по въоръжени сили в Камарата на представителите на американския Конгрес Сиринг каза, че неговото управление е длъжно да допусне, че пусната от Северна Корея междуконтинентална балистична ракета, носеща ядрена бойна глава би могла да достигне САЩ.

Пхенян се опитва да разработи подобна ракета, но президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че това няма да стане, припомня Франс прес.

Същевременно след успешен тест през май Пентагонът е актуализирал оценката си за способността на САЩ да се защитава от междуконтинентални балистични ракети, подобни например на тези, които Северна Корея се опитва да разработи, предаде Ройтерс.

В оценката се казва, че американската наземна програма за прехващане на ракети вместо "ограничен отбранителен капацитет", както беше досега, вече е "демонстрирала способност да защитава САЩ от малък брой ракети със среден обсег или междуконтинентални балистични ракети посредством обикновени контрамерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
От къде знаеш, че нямат производставо в други сфери ?. Черпиш сведения от евроатлантическата пропаганда. Дори ЦРУ няма информация какво има в Северна Корея защото тя е затворена страна и каквото пусне тя навън тива се знае. Всичко друго е лъжа.
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Война не се води с 5 ракети. Трябва логистика, твхнологии, хиляди бомби , суровини , тактика , опит , партньори ..... Много неща които СК нямат. Много по-добре щеше да бъде , ако правят технологии за бита вместо да създават военни конфликти. Но идеология. ...
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четвърти самолетоносач ще пращат ли? Ун е един самолетоносачосъбирач.
8
2
 
11
 
! Отговори
А ние? преди 6 години
Що ги не можем тия работи?А тая никуму не нужа (освен на медиите) треторазрядна , умряла от глад страна скоро може и космическа станция да изкара!
7
9
 
12
 
! Отговори
до 6 ss преди 6 години
Абе има нещо гнило в евроатлантическата пропаганда.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея е върхът ...
5
8
 
23
 
! Отговори
SS преди 6 години
Хайде сега да ми кажете при положение , че тези ракети нормално са доста скъпи съоръжения, значи , че корейците или ги правят от бамбук, или наще медии яко ни лъжат за това, че в северна Корея е глад и въшки.Мойта сметка може да е проста *** път е вярна. Как така едни хора дето нямат какво да ядът правят ракети, ядрени оръжия и изстрелват спътници, а ние горди членове на ЕС не можем да се оправим да сътворим и едни ***.Има нещо ФЕЙК в цялата ни система.
4
6
 
15
 
! Отговори
PD преди 6 години
Имат си държава, в която организирано с азиатско усърдие си проектират, строят и изстрелват ракети. И не само. А и консумират толкоз, и каквото си произведат.Ако подобна идея завладее света, що ще правят държавите празити?
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя филм го знаем, Ким прави ракети, а краварите плачат. И поднасят меченца пред съвета за ООН, НАТО, папата, вселенския патриарх Далай Лама и Канцлера на европистан Г-7, Г-20 и други.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ръкетоделието е просто хоби! Лидера им е човек с възможности и е развил любовта си до профи ниво. Преди година, две имаше световно край Шумен, що никой не пропищя???
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Rejima ke padne