Северна Корея изстреля нов тип крилата ракета

Тя може да порази всеки вражески плавателен съд
9 юни 2017 07:38, Елка Василева
30
Северна Корея изстреля нов тип крилата ракета
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея изстреля успешно нов тип крилата ракета земя-вода, съобщи официалната агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Още по темата

Ракетата "засече и порази с прецизност плаващи обекти в Източнокорейско море", посочи агенцията. Пхенян нарича така Японско море.

Според КЦТА това оръжие е способно да порази всеки вражески плавателен съд, който предприеме военно настъпление срещу Северна Корея.

Пхенян извърши десетки изпитания на ракети и два ядрени опита от началото на 2016 година. Преди седмица ООН прие единодушно нови санкции срещу севернокорейски държавници и организации заради неспазване на резолюциите във връзка с ракетната и ядрена програма на Пхенян.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
0
 
! Отговори
Monda преди 6 години
Do komentar 3 anonimenTi nishito ne znaesh za severna Korea. Poznavash samo neshitata, koito propagandirani ot zapadni medii. Te sobsem normalno zibeqt i vorqt za po dovar zivot. He gobori gluposti koeto ne znaeshi. Predi da otsenqbashi drugite, pogledni za seve si.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пхенян извърши... два ядрени опита от началото на 2016 година." А през 2017 година какво се случва?
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помага се на този, който работи и иска помощ... На нас пълна техническа документация да ни сложат на масата, нищо няма да произведем. Индустрия няма... Каква дума само, ,,индустрия''!!! Дори от речника на медиите изчезна.
18
3
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Сега малко да те светна!Не можеш да извиниш сам себе си!Този така широко разпространен израз извинявам се е абсолютно грешен.Правилно е да се каже извинете/ме!Та да те питам на чист български-анадънму?
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според евроатлантическата пропаганда Северна Корея е много изостанала страна в която хората няма какво да ядат и се самоизяждат. А , всъщност имат развито селско стопанство, строителство, произвеждст компютри, мобилни телефони, оръжие. Може би имат и АЕЦ. Влезте в Ютуб и разгледайте филми за Северна Корея правени от запад и и Руски медии и направете сравнение с нашата БГ а може и с доста страни в Европа. То сега в Европа е голяма смрад.
16
4
 
0
 
! Отговори
До до до 14 преди 6 години
Извод:Преди да правиш забележка,помисли!казва се извинявам се!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 14Их човек да не направи грешка бе :) само това чакате май :)
14
4
 
2
 
! Отговори
До14 преди 6 години
Колега,напиши"инджинерин" та дано им звучи правилно на илитератите!
13
4
 
17
 
! Отговори
**** преди 6 години
Искаш ли да бъдеш независим,трябва да си добре въоръжен,и по този начин ще държиш враговете си далеч от границата си,точно това прави и С.К.
12
4
 
19
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Анонимендо 12 Е па няма нужда САЩ да бъдат унищожавани,съсипвани и прочее!Просто трябва да станат нормална държава,една от многото развити страни!Това,което трябва да се унищожи е стремежът им към тотална доминация по силов път и паразитирането върху света-нищо повече!Естествено,те доброволно няма да се откажат от сегашното си положение на световен полицай и даже се стремят да го засилят.
11
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименРусия едва ли би дала на С.Корея нещо сериозно като оръжие!Най-малкото защото може да се объркат плановете и за войната със САЩ!На Русия не и трябва горещ война с Америка,при положение,че бавно и сигурно печели студената(което изглежда невероятно,но натам вървят нещата)!Иначе е много изкушаващо да даде на С.Корея малко противокорабни ракети,за да бъде натрит носа на американците!Обаче тия ракети лесно могат да бъдат превърнати в ядрени и става лошо.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Ким се подиграва с Дони!
9
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ има нужда от Северна Корея! Имат нужда от колкото се може повече врагове. Как иначе най голямата армия в света ще оправдае съществуването си?Ако нямат врагове ще си ги измислят....От кого ще ни пази НАТО? Трябва да има плашила за да може овцете да бъдат държани в страх.
8
10
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
До анонимен 3 ти даже и мравка е си а само анонимен т.е.кръгла 0.Корейците са патриоти и комунисти страната им е като аптека и е пълна с работливи мравки които правят тези чудеса. Ние българските мравки ще тръгнем напред когато анонимни красиви и умни разберат че трябва да са като нас.Добавям бил съм в КНДР и знам какво пиша а се преразказва дойде веле.
7
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсят си боя и ще си го получат
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май затова американските корита изчезнаха от Китайско море. Да не вземе някоя неточна ракета да ги потопи.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тези корейците съвсем като нас в училище, сгъват по една ракета и айде през прозореца.
4
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой им помага :) години нямаха никакъв успех и сега извднъж от както САЩ им скръцнаха със зъби някакви техонологични "иновации". Или е Русия или е Китай. Не вярвам да е Китай защото те се обявиха против ракетните им опити остава Русия. Ама да ми говорите, че сами са направили нещо за толкова кратко време е просто смешно.
3
7
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
явно само с резолюции не става, трябва и бдения със свещи :)
2
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МРАВКАти си и с мозък на мравка. Сещаш ли се защо никой не отива да живее в Северна Корея а севернокорейците ги разстрелват като кучета на границата защото се опитват да избягат в Китай? Явно не, защото си с мозък дори по-нищожен от този на мравка.