Турска помощ към Катар: Ердоган пусна войски към емирството

Президентът одобри решението на парламента
9 юни 2017 11:00,
41
Турска помощ към Катар: Ердоган пусна войски към емирството
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган одобри решението на парламента за разполагане на турски сили в Катар - знак за подкрепа към страната от Персийския залив, изправена пред изолация от други арабски държави заради предполагаемата си подкрепа за тероризма, предаде БТА.

Турският парламент прие законопроекта в сряда, а Ердоган светкавично го е одобрил, както стана ясно от съобщение на кабинета му снощи, и днес решението бе публикувано в турския държавен вестник.

Още по темата

Ердоган е ратифицирал късно снощи и друго споразумение между Турция и Катар за сътрудничество във военното обучение. Двата законопроекта бяха изготвени преди възникването на кризата с Катар.

Турция обеща също да снабдява с храна и вода поставената в изолация арабска страна.

Турският президент заяви, че предприетите мерки спрямо Катар няма да доведат до решение на проблемите. Ердоган, който отдавна се опитва да играе ролята на посредник в региона, каза, че Анкара ще направи всичко възможно, за да помогне за преодоляване на кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп каза че Катар са терористи Ердоган подкрепя терориста Катар.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Катар има шистов газ янките ще разкатаят задниците на Катар и турците за да им вземат газта Ердоган ще яде ритници и от Изток и от Запад който сваля руски самолети пие катарска шистова газ.
13
1
 
21
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Баси гнусния свят! Толкова гнусна политика не е водил дори Третия Райх или СССР. СА ще излезе най големия борец с тероризъма. Муахаха
12
3
 
25
 
! Отговори
Eni4er преди 6 години
Странно нещо,до вчера СА беше най-големия покровител на ИД.Оръжията които купуваше даже и от Бг ги доставяше директно в Сирия за за ИД.И изведнъж борец срещу тероризма.Нали така драги титани на световната геополитика
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много удобно!!! Да го отнесе Катар(не че ще е незаслужено), но как пък СА се оказа борец с тероризма.... Ако стане там война, откъде газ в терминалите на Китай и Япония.
10
2
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
бе ще стане дед мач всеки срещу всеки, натам отива :)
9
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Открай време Турция подкрепя ИД, които воюват с кюрдите. Петрола на терористите се купува от турски фирми, рафинира се и се препродава на такива, като Марешки.
8
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Е, щом така са казали по телевизора, значи е така, нали. Чакайте от там да ви спуснат кои са лошите, кои добрите. Кои са нашите, нали така. То тия глави за какво са ни, явно не за мислене, щом на 100% верваме на телевизора...
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната е неизбежна. Да се молим да не е в Украйна...
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдам, терорист терориста подкрепя. За пореден път Ердоган показва открито, че подкрепя терористи и фундаментални ислямисти. И какво? На никого от партньорите му не му пука. На всичкото отгоре ЕС пак заяви, че оставя вратата за прием на Турция в съюза отворена. Айде стига простотии вече, събудете се малко в тоя Брюксел, зелки такива.
5
4
 
16
 
! Отговори
тТт преди 6 години
До NikoiСтига с този тероризъм! Ясно е, че ИД беше създадена да дестабилизира района, а от там - да дестабилизира и отслаби Европа, което на практика се случи. При ясното оформяне на два лагера там - Иран и Турция (Русия) и Арабските емирства и Саудитска Арабия (САЩ) военния конфликт там ще се задълбочи... Дано само арабелите не тръгнат към Европа, че ние, като първа страна, вие е ясно, че ще ни затрупат с бежанци при по-сериозен конфликт. Всичко е заради глобална политика и ресурси, хора.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже какво нещо е геополитиката. Турция подкрепя ИД в Сирия заедно със САУ и другите страни от залива срещу Иран. Сега се съюзява със Катар и Иран срещу САУ...
3
8
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Чакам султан Ерсдухан да "настъпи котето по опашката"! Тръмп обяви Катар(без СА) за държава спонсорираща терора!"Верният му башибозук" е на друго мнение - един вид "конфликт в интересите"
2
3
 
30
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Наблюдава се едно прегрупиране на силите,което обикновенно се наблюдава преди военни действия. Дано да греша.
1
15
 
31
 
! Отговори
Nikoi преди 6 години
Значи Катар подкрепя терористите, а Турция подкрепя Катар!... Какво следва? Ердоган подкрепя терористи...