Масовият убиец Брайвик не иска името си, смени го

Той официално вече се казва Фьотолф Хансен
10 юни 2017 08:16, Елка Василева
120
Масовият убиец Брайвик не иска името си, смени го
Андерш Брайвик. Снимка: архив, Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик, който излежава присъда от 21 години затвор за убийството на 77 души на 22 юли 2011 г., официално смени името си и вече ще се казва Фьотолф Хансен, предаде Франс прес.

"Мога да потвърдя, че той си смени името. Официално е", каза адвокатът му Остайн Сторвик.

"Не искам да разкривам съдържанието на разговорите ни", отговори той на въпрос защо Брайвик е поискал да си смени името.

Норвежкият фирмен регистър показва, че учредената от Брайвик земеделска фирма "Брайвик Геофарм", вече е регистрирана на името на Фьотолф Хансен. Брайвик учредил фирмата, за да купи земеделски торове, с които да изработи бомба.

Още по темата

Хансен е често срещащо се фамилно име в Норвегия. Затова пък Фьотолф е изключително рядко име, което на практика не се среща, отбелязва АФП.

Норвежкият Върховен съд обяви, че няма да разглежда обжалване на Брайвик, който иска да му се признае, че правата му са били нарушени с държането му в изолация в затвора. Той също така твърди, че честите обискирания и честото му оковаване в белезници през началния етап от задържането му са били нарушения на правата му, предаде Асошиейтед прес.

Сега Брайвик смята да сезира Европейския съд за правата на човека.

В момента той излежава присъда от 21 години затвор, която е била максималното възможно наказание по времето на деянието му. Присъдата обаче може да се удължава неограничен брой пъти, ако властите преценят, че той продължава да представлява опасност за обществото, и на практика се явява доживотна, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянЕдин добре наточен шиш за разбиване на лед ще те охлади и може да изкара парченца от 30 кратната оптика зад врата ти.Пий си спирта и цуни краставото куче под опашката!
74
3
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Защо му обръщате толкова внимание на тоя психар избил толкова много деца, защото били на социалисти?Както и да си сменя името, няма да избяга отмъщението на родителите , най-вероятно ще го дерат жив, провиснал на хитлеристки кръст за ченгел!Те и затова му дадоха малка присъда , за да излезе докато родителите са живи !Мръсната гадина!
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Респект и уважение,направил го е по най гадния начин,но толерестите на Европа от друго неразбитат
72
12
 
7
 
! Отговори
!? преди 6 години
Да е жив и здрав! Дай боже пак да повтори!
71
15
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Фьотолф Хансен един ден ще излезеш от затвора победител.Първия си които извърши отчаян опит да покаже на цяла Европа че пътя по който е тръгнала е тотално грешен.Ти не уби Ислямисти!! Ти изби по лоши хора! Тези които подкрепят и насаждат Ислямизма в Европа!!! И Мандела прекара 30 години зад решетките и излезе по обичан от всякога!Ето че 7 години след твоето деяние Европа е много по близо до твоя Идеал отколкото преди! След още 7 години ще се превърнеш в култ за много хора.Успех!!!!
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледал съм в кви затвори са само неможете да си представите. Квартирка с една стая с кухня бокс комп нет. през игри баня с душ. тоалетна. там няма пазачи всичко е с камери от квартирата отиваш на работа а като свършиш имаш магазин с хр стоки има муз студио фитнес. тенис корд градина с цветя и дървета , барбекю . храната до филета пилешки, съомги тн Абе голям тормоз
69
2
 
7
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Андерш? Не така баце! Сега бъдните поколения как ще надпишат паметника, който ще ти издигнат след 100 години? То хубаво си се прекръстил да звучи като името на Фюрера, ама нямаше нужда...
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я виж ти и ценности, също както Ал Нусра.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛЕ МАЛЕ УБИВАШ 1271 ДУШИ И ТИ ДАВАТ 20 ГОДИНИ ПЛАТЕНИ ОТ КОИТО ИЗЛЕЖАВАШ 15 И СИ НА СВОБОДА ЗА ДА УБИЕШ ОЩЕ 2272 ДУШИ :DЛЕЕЛЕ
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как как си е сменил името? Хасансен ли е сега? Утре ще си смени и пола, а в други ден и религията.
65
3
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
И от патриотичния фронт така се снимат!Шигаджия!
64
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Циникчовек, през 30 кратната оптика те виждам как пиеш евтино кафе "за джезве" и вода от чешмата, недей летя много далеко че ластиците са скъпи.
63
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този е пич за уважение...Надявам се доста да го "уважават" в затвора.
62
1
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Да ме дразни....Кое точно трябва да ме подразни? Научил си повечко обидни думички ли? Това ли ти е гордостта? Айде, ходи си пий кафето, почна да се повтаряш.
61
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 69 преди 6 години
Аз съм забравил повече...отколкото ти някога ще научиш!!!Ти го усещаш...и те дразни!:-) аре чао!
60
2
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Еврогейчета нямам време да ограмотявам хФърлячи на плюшени мечета!Уикенда съм си го заслужил!Ако ви се наложи да изпуснете последната си политкоректна п р ъ д н я под гумите на тир...сдайте богу дух със съзнанието колко либерални сте!Ще седна някъде да пийна един Хефе Вайцен, и с умиление и смях ще си спомням за блеенето ви!ЧУСИИИ!:-)
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цинико, не смятам да споря с теб, прекалено си елементарен, в момента който ти представят довод за който нямаш отговор прибягваш до обиди. Аз не смятам да падам до твоето ниво и да те обиждам. Природата те е е обидила достатъчно.
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го пуснат да поработи в Лондон 2-3 седмици, да отстреля малки камилари за да разберат, че ще има ресто.
57
3
 
1
 
! Отговори
Циник до 66 преди 6 години
Ъхъ...само за толкова ти стига пипето :-)Плагиат! Опитай с Хилти! Аз ще ти търся фунияПхахаха
56
1
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 6 години
Може само да съжаляваш за това. Ако беше измислена можеше да се възползваш.