Меркел: Преговорите за Brexit да започнат бързо

Канцлерът изрази загриженост от ситуацията около Катар
10 юни 2017 09:52, Елка Василева
13
Меркел: Преговорите за Brexit да започнат бързо
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Меркел заяви, че Германия е готова за преговорите за Brexit, които според Тереза Мей трябва да започнат на 19 юни. Меркел предполага, съдейки думите на премиера, че Великобритания иска да се придържа към графика за преговорите въпреки изненадващите изборни резултати.

"Ние искаме бързо да започнат преговорите, искаме да се спази плана, така че не мисля, че на този етап има каквото и да било, което да навежда на мисълта, че тези преговори не може да започнат, както се договорихме", каза Меркел.

Канцлерът подчерта, че Обединеното кралство е част от Европа независимо от Brexit и че тя иска страната да остане добър партньор.

"Великобритания е член на НАТО, така че споделяме много общи предизвикателства, с които да се справяме. Именно в този дух искаме да преговаряме, но очевидно като същевременно отстояваме интересите на 27-те страни членки, които ще представляват ЕС в бъдеще", добави тя.

Меркел заяви също така, че е загрижена от ситуацията около Катар, като добави, че всички страни от Залива, а също така Иран и Турция, трябва да работят заедно, за да намерят решение за регионалния спор, предаде Ройтерс.

На обща пресконференция в Мексико с президента Енрике Пеня Нието Меркел подчерта, че уреждането на ситуацията ще е невъзможно, ако не бъдат включени всички регионални сили, като спомена Иран, Турция и Катар, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Катарангела меркелBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Сори...неправилно изтълкувах ( може би ) поста ти !Едно е сигурно - в дъното на "скотобойната" Европа - стои дъртия тлъст Паяк Мурксул, и се прави на "ни лук яла, ни лук мирисала"!А гостите и ...трепят ли...трепят!
11
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
***, както си се запенил...ми трябва "Енигма" да те разшифровам! :-)По леко, че чистачките не смогват!:-)
10
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Великобритания е член на НАТО, така че споделяме много общи предизвикателства, с които да се справяме"За вас г-жо Мурксул - "предизвикателства"За нас - пресните гробове!
9
6
 
3
 
! Отговори
търся циника преди 6 години
Меркел, ужасна бабишкеро! Ще чакаш, защото брексит няма да има. И да има няма да е това, което очакваш. Ти ***, ти разсипа ЕС. Ти и приятелството ти с Асад и заговорите ти с педо.фила Путин. Защо някой не те гръмне теб дърта джофро в крака.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до някакьвси антиевропеец! Искати се комунистическо "Scheisse"!
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз стара немска *** ще чака колкото е нужно ха-ха-ха. Британците я намъндахерцаха яко сега само 5-6 год ще е подготкавката за Брекзита. ЕС ще се срине като стар курник.
6
2
 
3
 
! Отговори
Uio преди 6 години
Gorkite deca na razbitia yambolski pilot, gorkata mu jena, gorkite mu roditeli i priateli, kolegi...rip...
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Меркел е 10 класи над не особенно умната Мей, която прави гаф след гаф. Към днешна дата Путим и Меркел са най-големите политици. Тръмп е много забавен клоун!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания се простреля в крака, но това си е техен проблем. Трябва час по-скоро да излязат от ЕС защото са троянски кон и само спъват интеграцията. Както каза Меркел, вече не може да се разчита на САЩ и ОК. Много пррости хора ги управляват.
3
15
 
17
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
Баба Меркел е голям ***!
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази противна жена не вижда ли че на Острова има тероризъм заради политиката и на отворени врати, англичаните да арестуват Меркел за връзки с ИДИЛ и тероризъм.И да обявят Юнкер за персона нон грата.
1
3
 
4
 
! Отговори
Kabule bgparis преди 6 години
Rip, Yambol! Nemskite i frenskite vestnici imat obilna info,snimki, video, komentari za yambolskia geroi pilot, negovoto semeistvo, negovoto rabotno miasto, idei za finpodkrepa na negovite deca, semeistvo i posledovateli...