Нападателите в Лондон щели да наемат 7,5-тонен камион

Арестуваха още един в рамките на разследването
10 юни 2017 08:02, Елка Василева
4
Нападателите в Лондон щели да наемат 7,5-тонен камион
Снимка: архив, Reuters

Британската полиция е задържала в Източен Лондон още един заподозрян в хода на разследването на терористичния акт в центъра на британската столица на 3 юни, съобщи на сайта си Скотланд Ярд, цитиран от Ройтерс.

27-годишният мъж е бил арестуван в дома му в Илфорд и е задържан под стража в полицейски участък в Бъркшър по силата на закона против тероризма.

В момента в ареста остават още петима задържани в рамките на разследването. Други 12, арестувани на по-ранен етап, бяха освободени без повдигане на обвинения, припомня ТАСС.

Нападението на Лондон бридж е можело да бъде много по-смъртоносно, разкри полицията, която представи подробности за разследването, предаде Асошиейтед прес. Атентаторите планирали да наемат по-голям камион, способен да прегази повече хора, съобщи Дийн Хейдън, шеф на контратерористичния отдел на лондонската полиция.

Един от извършителите, Хурам Бут, първоначално се опитал да наеме 7,5-тонен камион, подобен на този, използван при нападението в Ница миналата година, който уби 86 души и рани стотици. След като плащането му било отхвърлено, Бут и двамата му съучастници се спрели на по-малък микробус. В него разследващите открили чакъл, може би натоварен с цел автомобилът да стане по-тежък. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
пппп преди 6 години
танк да бяха взели
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не изритат ли всички муслита, целите им семейства, когато се установи, че някой е радикал, ще си погребват невинни, ще издигат паметници и ще арестуват постфактум резньовци. Затваряне на муслиманските центрове а те са 90 в Лондон, както и джамиите. Безмилостно трябва да се действа а не да се разчита, че муслитата са си взели бележка и са станали добрички. Но няма да ги направят и тогава живеещите в Англия като тръгват на работа ще се молят следващия атентат-убийства да станат в някой друг район.
2
1
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Хур а му Бут...тиквата му каша...следващият път могат да наемат и танк...е тогава мачкането ще е яко!Искам пак да благодаря на Брюксел, и Берлин за "културните обогатители"!В цялата работа има бая перверзия - сега ще има повече паметници...и паметни плочи из цяла Европа! Може да направят и нарочни туристически маршрути - фрау Мурксул докато ги обиколи всички - ще и изтече, и следващия мандат!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тутифрути