Таяни: Сезонът на популизма в Европа е към края си

Вотът на Острова бил свидетелство за това
10 юни 2017 18:30,
33
Таяни: Сезонът на популизма в Европа е към края си
Снимка: Архив, Reuters

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че "сезонът на популизма в Европа е към края си", а свидетелство за това са резултатите от парламентарните избори във Великобритания, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако лозунгите не се реализират, това поражда разочарование. Избирателите забелязаха, че Брюксел не може да бъде обвиняван за всичко. Изборите във Великобритания показаха, че сезонът на популизма е към края си. Така стана и във Франция, Австрия и Холандия", заяви Таяни в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера".

По думите му загубата на парламентарно мнозинство от премиера Тереза Мей означава, че преговорите за излизане на Лондон от ЕС няма да са толкова трудни.

"Перспективата за така наречения твърд Брекзит е блокирана. Важното е във Великобритания да има силно правителство, с което ЕС да води открит диалог, отчитайки това, че Лондон ще остане важен партньор за решаване на ключови проблеми, като например тероризма и миграцията", каза той.

По думите му най-важното условие при преговорите ще бъде да се запазят и гарантират правата на европейците във Великобритания, след като тя излезе от съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали сезона на популистите е към края си, но знам, че сезона на глобалистите свърши ;)
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината да не са започнали граждански войни в Европа е циркаджийско-бездарното малоумие на атентаторите. Като започнат освен да се наси.рате, мажете и обвинявате в расизъм избиващите ви, друго не ви остава.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ама мнооого се е объркал.популизма тепърва ще набира скорост.Човеците са прости и тепърва ще има да правят бели.Факта че най-големият популист в Европа (Боко-тиквата) го избират вече три пътие достатъчен.В другите неща може да сме последни в Европа но по-глупост сме номер 1 и чертаем бъдещето на континента.
12
4
 
7
 
! Отговори
бемков преди 6 години
Англичаните га ядоха кюфтетата не реваха,сега щели да се изсулят без да платят сметката.
11
1
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Тъй ли каза Фараж?Ами за свободата на Шотландия,кво каза?Англия държи ли се като мафия?Ами за свободата на Ирландия?
10
2
 
5
 
! Отговори
Да живей труда преди 6 години
Ам то, популизма нищо добро не е донесло на хората.
9
10
 
20
 
! Отговори
видиотяване преди 6 години
Ми тя и Европа е май към края си.. .та за това!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12Совите не са това, за което се представят. В България най-големият и изявен популист е властващият еднокнижник.
7
5
 
8
 
! Отговори
Циник до 12 преди 6 години
Глупости! Популизма в най-страшната му форма е като този, който ДНЕС има в Германия!И то от управляващата коалиция!Изобщо не е запазена марка на малките партии!Това , което си написал е също популизъм.И още - пред "разводнения" ти вариант на дефиницията - предпочитам моя!Писах го вече - чети!
6
5
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не! Чиста проба ПОПУЛИСТ...БРЮКСЕЛ, И ОСОБЕНО БЕРЛИН - ВСИЧКИТЕ!
5
4
 
10
 
! Отговори
Само почакай преди 6 години
Само почакай, Таяни. Видя Как Бепе Грило, когото наричате "популист" спечели изборите в Рим и Генуа, а това е само началото на старите муцуни като теб. И как да наричаме такива като теб- нео-монополо-фашист?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я, Батето.
3
2
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Една от дефинициите на популизъм:"Начин за политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми)."ДАЛИ НЕ ПАСВА НА БРЮКСЕЛ,МУРКСУЛ, И ЦЯЛАТА ШАЙКА ДОКАРАЛА НЕЧОВЕЦИТЕ?КАТО НА СВИНЧЕ-ЗВЪНЧЕ!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мейдей загубила мнозинство, а какво да кажат Юкип, спонсорът съвсем ги заряза пред пъба, а какви славни времена бяха пиене, пеене и тн до зори
1
6
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Избирателите забелязаха, че Брюксел не може да бъде обвиняван за всичко."Мдъм....за земетресенията в Латинска Америка!Всички останали л ай на са ВАШИ!Нагляр - лъже като калайджия!