Тереза Мей - лидер на коалиция на хаоса

Коментар на Ивайло Яйджиев пред Bloomberg TV Bulgaria
10 юни 2017 11:32, Елка Василева
4

Резултатите от парламентарните избори във Великобритания показват, че нито Тереза Мей, нито лейбъристкият лидер Джереми Корбин са добре дошли за министър-председател. Това коментира Ивайло Яйджиев от Института за европейски политики в ефира на "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му стилът, който Мей наложи до момента е изключително централизиран. "Вероятно тя ще трябва да се отвори към всички крила на Консерваторската партия, а като лице на преговорите за Brexit е вероятно да остане Дейвид Дейвис. По-интересно е какво ще се случи с Борис Джонсън и Лиъм Фокс", допълни той.

Проблемът на Мей в преговорите за Brexit е техният ред. ЕС иска първо да бъде завършена сделката за излизане на Великобритания от ЕС, след това да се оформи сделката за бъдещите отношения и накрая да се начертае път за това как да се стигне от 2019 до т.нар. предходна сделка. Проблемът за Мей е, че тя ще трябва да даде една сериозна сума още в началото на тези преговори, докато британският премиер иска това да се случи в края на тези преговори, обясни Яйджиев.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английското БСП диша във врата на Мей. Ау, горката бабка! Хихихи.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивчо, не ми дрънкай общи приказки за консерватори и лейбъристи, а кажи на българите, че главните предизборни обещания на Джереми Корбин са национализация на промишлеността и против съкращаването на социалните разходи. И нормалните гласуваха за него.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** ако Юнкер му каже да даде 100 млрд сигурно ще даде шмукльо.Юнкер и Меркел лидер на коалиция на диктата и тероризма.