Флорин с щайгите от Лондон: Гастарбайтерът, който спасява!

Безстрашният хлебар се хвърля да спасява ранените на моста
12 юни 2017 07:00,
34

Снимка: Facebook

Храбър румънски хлебар настъпи с голи гърди срещу терористите в Лондон и натри носа на британските ксенофоби, които все търсят да се заядат с преселилите се там власи и българи.

Флорин Морариу сега е герой в квартала си и в цяла Англия, хвален от пресата и възвеличаван в социалните мрежи.

На 3 юни вечерта 32-годишният румънски имигрант пристига за нощна смяна в пекарницата "Бред Ахед" на лондонския пазар "Бороу маркет", известна с вкусния си хляб и сладкишите.

Още по темата

Едва запасал престилката, той чува врява и писъци - атентатори току що са се врязали с микробус в тълпа туристи на Лондонския мост, вилнеят с дълги ножове из пазара и колят наред.

"Погледнах през витрината и замръзнах - всички бягаха в ужас. Мъже и жени падаха, припадаха", разказа пред Би Би Си безстрашният имигрант.

 Без да му мисли много, той се втурва да ги спасява, търси дебелата си точилка, а колегите му – румънец и хърватин – са хванали метли и четки, за да се отбраняват от терористите.

Неуспял да си намери оръжие, Морариу грабва две пластмасови щайги за хляб и се втурва навън въпреки призивите на другите балканджии да не излиза.

На пазара нападателите ислямисти тъкмо се канят да намушкат поредната си жертва. Хлебарят Флорин замерва единия от тях с касетка, после се приближава и с другата тарга го фрасва по лицето.

"Бяха на пет метра от мен. Двама налитаха с ножове на един безпомощен човек, трети се приближаваше отзад. Ударих с касетката този отдясно. Чух как полицаи в патрулна кола ми се развикаха: "Бягай оттам, махни се", спомня си румънецът.

Той без съмнение рискува живота си – тримата терористи брутално избиха 8 и раниха 50 души, 18 от които тежко.

"Съзнавах, че аз също съм в опасност, но съжалението към жертвите надделя", казва хлебарят. Той се опасявал също, че ако отстъпи и побегне, може да го подгонят.

След като отблъсква нападателите, Флорин се хвърля да помага на пострадалите. Държи в ръка дебела сопа, в случай че убийците атакуват отново. Сниман е на видео как заедно с един полицай пренася кървяща жертва в пекарницата.

Приютява в магазина 20 души - ужасени и стъписани хора, багащи от касапницата. Спуска щорите, дава им вода.

Когато екшънът затихва и атентаторите са застреляни, Морариу снима опустошения пазар и лежащите трупове и ранени. Пуска видеото във Facebook и получава десетки хиляди лайкове и коментари.

Лондонските съседи на румънския преселник също не пестят похвалите.

"Малцина биха направили това, което стори той - казва комшията му Майкъл. – Миналата година дойде у нас и каза, че иска да отвори своя пекарница. Надявам се сега властите да му помогнат да осъществи мечтата си. Заслужава го".

"Да му дадем поданство и орден", призована в. "Гардиън".

Но Флорин не търси награда: "Не ламтя за пари, не драпам за славата на герой. Единственото, което ми трябва, е защита. Честно казано, разочарован съм. Постъпих, както смятах за редно, но никой от полицията не се обади да обсъдим моята сигурност", каза той пред румънските медии.

Хлебарят се опасява от отмъщение. В Лондон се таят още стотици джихадисти, готови да раздават възмездие.

Флорин Морариу е от североизточния румънски град Яш, на 170 км от молдовската столица Кишинев. Когато през 2014 г. Великобритания отваря трудовия си пазар за имигранти от ЕС, той пристига в Лондон да търси препитание. Хваща се на работа в "Бред Ахед" като майстор хлебар. Фирмата е любима на лондончани. Освен магазина, тя държи и сергия на пазара, пред която се вият опашки за топли франзели, тарталети, понички.

Никой не пита дали ги пекат британци, или румънски и български имигранти, върху чиято глава британски медии и филистери струпват вината едва ли не за всички проблеми в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Браво на човека!!! Да е жив и здрав и той и семейството му!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът е постъпил както би трябвало всеки от нас да постъпи. А иначе ИРА действително са взаимствали много от ВМРО, което им е позволило да съществуват толкова дълго.
27
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 6 години
dosta e 4isti4ko 3a tova , koeto opisvat
26
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
как па нема един пакистанец или индиец да стане срещу брадичите...
25
0
 
9
 
! Отговори
Таси преди 6 години
Доколкото четох всички,които са се опънали на джихадите са били чужденци-този румънец,един китаец,испанец,който загинал,и само един англичанин,пиян фен на футболен отбор.Останалите англичани или са избягали,или са били заети да снимат с телефоните.Явно западняшките мъже съвсем са деградирали.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя прави това което сирийците трябваше да направят в тяхната държава
23
0
 
9
 
! Отговори
търтлю преди 6 години
Трябвало е да спука от бой и страхливите полицаи.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
примера е добър,всички срещу агресорите с тояги и кво може.
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време и един българин спаси английско дете от удавяне, като той самия се удави. И тогава писаха, че ебил герой, но след няколко дни всичко отпумя и днес едва ли някой си спомня за него. Лицемери са англичаните и това си е. Този след седмица вече ща се го забравили, но това, че някой български или румънски швед е откраднал 1 пиле от някой магазин ще го помнят 100 г. и политиците и медиите всек ден ще повтарят колко са лоши българи и румънци
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно имало е полицаи ама те вместо да се хвърлят да защитават хората започнали да викат на румънеца да бяга от там. Сигурно да не пречи на тези с ножовете да си вършат работата.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз не познавам по завистливи хора от вас неуважаеми...ако беше бг щяхте да викате,ами той неможа всички да спаси уууу...това сте повечето
18
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак герой го изкараха , просто се е случило телефонът му да е бил на зарядното и затова е реагирал , от ден на ден по улиците има все повече зомбирани и до такява степен че и да ги наръгат няма да разберат от къде им е дошло
17
0
 
2
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Предният ми коментар е до "броеницата" с 9!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълни се навсякъде с румънски и български шведи. Франция направо ги нарече "криминален елемент" и ни ги върна със самолети. Как да харесват хора от двете държави, когато там свързват държавите предимно с шведите?
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хлебар настъпи с голи гърди срещу терористите в Лондон" това ли е новото пропагантско по . р . но ? Инглизите правят четки на кротките послушни рО/мънци , ВСЕ ПАК НАЛИ И ТЕ ИДВАТ ОТ ПАНДЖАПИТЕ трябва да се ,да се галят и опитомяват , командват.Великите колонизатори си играят на госпори ,нека бе ,малко си поиграят да си живеят в техен свят .Да си мислят че още са империя, само че не са!
14
1
 
46
 
! Отговори
Nobody преди 6 години
Както беше написал един британец: "Тея подли румънци идват в кралството да ни бият терористите"...
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до MAKEdonМлък, шупак сърбомански!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Св. Македон, моля отбележете, че и вие имате принос в британската история! ИРА са използвали структурата и организацията на ВМРО. Логистика му викат западняците. Недейте да скромничите!
11
3
 
13
 
! Отговори
Циник до 10 преди 6 години
Аааа...сетих се - и ти се дупиш на аллаха някъде из кърджалийските къшли!И ДА ! ЩЕ МИ СЕ ДА ИМАМЕ ЛЕГИОН ОТ ДИНКОВЦИ, ДА МЛАТИ НАШЕСТВЕНИЦИТЕ - И ЗДРАВО МЯСТО ДА НЕ ИМ ОСТАВИ!АФГАНИСТАНСКИ ТЪРТЕИ ЩЕ ХРАНИМ - А ЗА ОПЕРАЦИИ НА ДЕЧИЦА, И ЗА ПЕНСИОНЕРИ - ПАРИ НЯМА!
10
2
 
6
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
Колко дена ще я притопляте тази новина!?