Преди митинг на руската опозиция – арест за Алексей Навални

Публикувал призиви за преместване на събитието на неразрешено място
12 юни 2017 21:15,
192
Преди митинг на руската опозиция – арест за Алексей Навални
Снимка: Reuters, архив

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е арестуван днес в Москва и откаран в полицейски участък за съставяне на административен протокол. Това съобщи пресслужбата на столичното управление на МВР, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

Още по темата

В съобщението се посочва, че той е задържан, защото е публикувал в интернет призиви за преместване на "мероприятие на опозицията" от разрешеното място на булевард "Сахаров" на неразрешено място - на улица "Тверская". Изготвените в полицейския участък документи за административни нарушения ще бъдат предадени в съда.

Преди това съпругата на Навални - Юлия, написа в Twitter, че той е бил арестуван половин час преди началото на опозиционната демонстрация, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на руския опозиционен активист съобщи също в Twitter, че той е бил задържан пред дома си на път за протестната проява. По думите на говорителката Кира Ярмиш в неговия московски офис е било прекъснато електричеството.

Навални обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина. След масовите антиправителствени протести през март т.г. той бе осъден на 15 дни затвор, а през април окото му пострада, след като неизвестен мъж плисна в лицето му зелена антисептична течност, припомни АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименРазбира се че знам. Епохата на търговия с роби в Россия, на първата железница Ливърпул-Манчестър, и на първата жена в панталони в Париж ( Ж. Санд).
83
2
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 6 години
Може да си с морал,но си доста п,рост !
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо изненадващо !Рутинен арест при руския диктатуро-комунистически строй !И за тези,които ще нацвъкат минуси : на руски компютри или смартфони ги цвъкате минусчетата?
81
3
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Прощай немьiтая РоссияСтрана рабов, страна господи вьi, мундирьi галубьiе,и тьi, им преданьiй народМихаил Лермонтов
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 128: "По голямa приемственост нaкъде?"Първият опит за преврат в демократизираща се Русия организиран от военните срещу Горбачов беше неуспешен.Вторият опит за преврат организиран от КГБ се оказа успешен и на сцената се появи Путин.От тогава до сега грижата на КГБ е да организира успешни избори за преизбирането на ПутинТова е накратко хронологията на приемствеността !
79
3
 
2
 
! Отговори
До 133 преди 6 години
Поне вземи прочети малко история , преди да бълваш небивалици.ФЕД е създаден от германец и до днеска се държи от немци.Но ти си мрази евреите.Балък
78
4
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 6 години
Стана така , че сега живеем в пъти по добре от тогава.Ако че на власт са пак русофили.Просто народа си иска на запад , а не Русия.Само сметни колко хора отидоха в Европа и колко в Русия.
77
7
 
5
 
! Отговори
До чети преди 6 години
Леле , че какви лъжи само изписа.Първо от кога запада е само САЩ , каде забрави Европа.Или ти си от тия дето си мислят , че гущери(рептили) ни управляват.Дори Иран е по демократичен от Русия , ако че там има квази-демокрация.
76
6
 
3
 
! Отговори
Алооо ... !!! преди 6 години
Сайта май се понапълни с доста вулгаризми, цинизми и гнусо.тии, плод на някакви криворазбрани източно-православни "Панславянски ценности", крайно време е някой от Админите да хигиенизира малко форума и да поразчисти някои от тук присъстващите путинисти !
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМладите руснаци се усещат, че в путинова Русия вече властва крепостното право на КГБ олигархията !...........Ами и младите Българчета навремето протестираха срещу комунизма за свабода и демокрация а тя каква стана сега тикви и родоотстъпници по големи от ***.
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин & КГБ вече треперят, защото знаят, че посегнат ли на младите руснаци ще излязат и родителите им, и режима ще бъде пометен.
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите руснаци се усещат, че в путинова Русия вече властва крепостното право на КГБ олигархията !
72
4
 
3
 
! Отговори
Karaman преди 6 години
Bilgarskata natsionalna televizia predstavavya ruski televizionen film.
71
8
 
5
 
! Отговори
Повтаряте се преди 6 години
Русофила , когато бъде победен веднага почва с обидите , той от логика и разум понятие си няма.Дай му да псува и лъже , че цяла нощ иначе няма да спи.А най-смешното е , че си мечтае някой да се засегне при положение , че всички му се присмиват.
70
4
 
11
 
! Отговори
Чети преди 6 години
В Америка всяка опозиция се унищожава в самото и зачеване, справка какво стана с Occupy wall street, напълно разлченена и унищожена от ЦРУ. В Америка всеки протест на улиците е посрущнат с палки и сълзотворен газ, това в Русия не става. За всичко това Днес не пише нищо, САЩ е най вероятно едиствена държава в света без опозиция но те са и най големите критиканти на страните с реална опозиция. Запада няма демокрация запада има Хипокрация.
69
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой червен каскет може ли да обясни защо след смяната на кой да е западен лидер западната система не търпи трусове и промени, докато смяната(разбирай ***) на кой да е руски лидер е съпроводена с големи трусове в системата и винаги води към крах и разпад?....Явно никой не може....хахаха
68
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой червен каскет може ли да обясни защо след смяната на кой да е западен лидер западната система не търпи трусове и промени, докато смяната(разбирай ***) на кой да е руски лидер е съпроводена с големи трусове в системата и винаги води към крах и разпад?
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин предай се - младите рано или късно ще ти искат сметка за "виолончелата" !
66
5
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Днес в Москва не е имало митинг срещу Путин и не са арестувани 500 души....поне според този вестник.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУДЯ СЕ ТЕЗИ ПРОТЕСТОРИ ЗАЩО ВСЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ. ПРОТЕСТИРАТ НА НЕРАЗРЕШЕНО МЯСТО, АМИ ДА ОТИДАТ НА РАЗРЕШЕНОТО. НО ПО СЦЕНАРИЯ ТРЯБВА ЗА ПРЕДИЗВИКАТ АРЕСТИ И СПЕЦИАЛНО ПОВИКАНИТЕ КАМЕРИ ДА ГИ ЗАСНЕМАТ В МЪЧЕНИЧЕСКИ ПОЗИ.