Преди митинг на руската опозиция – арест за Алексей Навални

Публикувал призиви за преместване на събитието на неразрешено място
12 юни 2017 21:15,
192
Преди митинг на руската опозиция – арест за Алексей Навални
Снимка: Reuters, архив

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е арестуван днес в Москва и откаран в полицейски участък за съставяне на административен протокол. Това съобщи пресслужбата на столичното управление на МВР, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

Още по темата

В съобщението се посочва, че той е задържан, защото е публикувал в интернет призиви за преместване на "мероприятие на опозицията" от разрешеното място на булевард "Сахаров" на неразрешено място - на улица "Тверская". Изготвените в полицейския участък документи за административни нарушения ще бъдат предадени в съда.

Преди това съпругата на Навални - Юлия, написа в Twitter, че той е бил арестуван половин час преди началото на опозиционната демонстрация, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на руския опозиционен активист съобщи също в Twitter, че той е бил задържан пред дома си на път за протестната проява. По думите на говорителката Кира Ярмиш в неговия московски офис е било прекъснато електричеството.

Навални обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина. След масовите антиправителствени протести през март т.г. той бе осъден на 15 дни затвор, а през април окото му пострада, след като неизвестен мъж плисна в лицето му зелена антисептична течност, припомни АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Само като му видиш физиономията на тоя и ти се иска да го натикаш в ареста.Изтъкано лице от нечовечност!
3
11
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
С ТЕЗИ АРЕСТИ НАВАЛНИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЛЮБОВТА НА НАРОДА ,ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ,НО РУСКИЯТ ЕРДОГАН ЩЕ МАНИПУЛИРА РЕЗУЛТАТИТЕ !
2
11
 
12
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 6 години
Това е положението товарищи, такива са източно-православните "Панславянски ценности" ..... протестите в раССия срещу товарищ путин, се смятат за държавна измама. Личността на "БАЩИЦАТА" в раша е неприкосновена, още времената на Ленин и Сталин ..... !!!
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дори не прилича на човек - някакво гадно жидче такова... гнус