Преди митинг на руската опозиция – арест за Алексей Навални

Публикувал призиви за преместване на събитието на неразрешено място
12 юни 2017 21:15,
192
Преди митинг на руската опозиция – арест за Алексей Навални
Снимка: Reuters, архив

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е арестуван днес в Москва и откаран в полицейски участък за съставяне на административен протокол. Това съобщи пресслужбата на столичното управление на МВР, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

Още по темата

В съобщението се посочва, че той е задържан, защото е публикувал в интернет призиви за преместване на "мероприятие на опозицията" от разрешеното място на булевард "Сахаров" на неразрешено място - на улица "Тверская". Изготвените в полицейския участък документи за административни нарушения ще бъдат предадени в съда.

Преди това съпругата на Навални - Юлия, написа в Twitter, че той е бил арестуван половин час преди началото на опозиционната демонстрация, предаде Асошиейтед прес. Говорителка на руския опозиционен активист съобщи също в Twitter, че той е бил задържан пред дома си на път за протестната проява. По думите на говорителката Кира Ярмиш в неговия московски офис е било прекъснато електричеството.

Навални обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина. След масовите антиправителствени протести през март т.г. той бе осъден на 15 дни затвор, а през април окото му пострада, след като неизвестен мъж плисна в лицето му зелена антисептична течност, припомни АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ми кажи, откъде знаеш какви сме? Кой ти казва какво да мислиш за нас? Извънземните? Новините? Някой, скрит дълбоко в главата ти?Бих казал, което и от трите да е отговора, не е вярно. Шизофренията, която споменаваш, ти казва всичко това за "русофилите". От къде знам? Ами защото знам, че няма българи - русофили Това са реалисти, а неуките ги наричат русофили, понеже не познават понятиети реаност ;)
103
12
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Я ми обяснете как хем сте русофили и патриоти.Това е шизофрения.Хем обичате България , но искате да сте руснаци.Ако имаше референдум , както в Крим вие ще гласувате за Русия.Е как тогава сте патриоти.Или просто сте предатели.Предатели на България за сметка на Русия.
102
10
 
3
 
! Отговори
Срамота преди 6 години
Айде спете спокойно мили русофили , ние лошите еврофили пак ще ви изработим пенсиите и здравното ви осигоряване , докато любимите ви другари отново ще прилапват от вашите пари , но вие и на огризки се радвате.Все пак ви възпитаха не вие да сте сити , а вожда.
101
12
 
5
 
! Отговори
Малко факти преди 6 години
През руско-турската война(10та поред) руските жертви са 20000 , а българските 60000.Но 45г. ние учихме , че 200000 руси са умряли за България , а после се оказа , че цялата им армия е била 180000 души.Е това са руските войни , двама се бият , десет умират.
100
13
 
7
 
! Отговори
Българофил преди 6 години
Единствената причина да остана в България е това , че бавно , но сигурно хората се събуждат от руските внушения и прозират истината.А тя е , че ние сме велик народ и руснаците трябва да ни целуват ръката , вместо ние на тях краката(както се изразяват те).Защо винаги ни напомнят , че без тях сме щели да сме роби , но никога , че без нас те щяха да загубят войната.
99
11
 
4
 
! Отговори
Уникални сте преди 6 години
Това , че имам фирма с 20 служителя не ме прави милионер.За разлика от вас , аз не робувам на парите и спечеленото го разпределям справедливо между всички трудещи се в тази фирма.И заради тези мои принципи при мен работят едни от най-добрите специалисти у нас.А заради ваще възгледи ние се борим да оцелеем за сметка на връзкари и интриганти нямащи грам знания , но с комсомолски роднини.Но ние имаме нещо много по скъпо от вашите руски господари и то е ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО , за които бихме умряли.
98
8
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 6 години
Леле колко е таен този договор , щом и ти си го чел.А златото вече се връща в Германия , но ти си пиши глупости.И защо не ми посочи един пример за това как САЩ управляват Германия.Един само.
97
7
 
4
 
! Отговори
До 171 преди 6 години
Само че в Германия на 40 човека един е милионер.А как е в Русия-кажи де , да се посмеем тука.
96
2
 
4
 
! Отговори
До 169 преди 6 години
Щом се определяш за роб на САЩ , какво ми мрънкаш.Ходи им бачкай за без пари , но не ми мрънкай , защото това сам си си го постигнал.Аз сам съм си шев и давам работа на още 20 души.Да трудно е , но с мрънкане нищо не става.Трябва и акъл , плюс здраво бачкане.
95
3
 
5
 
! Отговори
Само казвам преди 6 години
До РазликатаВ Русия и до днеска 99% от населението робува на останалият 1%......1% от населението което споменаваш е нещо което копираш точно от протестите на запад по време на финансовата криза преди няколко години. Поне си измисли нещо твое и оригинално ако искаш да използваш срещу Путин и Русия а не лозунгите от запада срещу тяхната собствена олигархия.
94
1
 
3
 
! Отговори
До 166 преди 6 години
Айде посочи ми едно германско решение против волята на народа им и в полза на САЩ.Едно-чакам.
93
6
 
2
 
! Отговори
Ще ти се преди 6 години
От десет познати в Европа , девет живеят в собствено жилище.Ако не знаеш в момента лихвите по ипотечен кредит в Германия са между 0,5 и 1,5 процента.Никой вече не живее под наем.
92
1
 
5
 
! Отговори
Чети преди 6 години
До До четиЛеле , че какви лъжи само изписа.Първо от кога запада е само САЩ , каде забрави Европа.....Европа съвсем не съм я забравил и искренно бил бих много щастлив ако Европа има самостоятелна и независима от Америка политика но за съжаление не е така. Европа е водена за носа от Америка и не може да вземе едно важно решение самостоятелно без разрешително от Вашингтон а за БГ пък да не говорим.
91
0
 
1
 
! Отговори
До 162 преди 6 години
Германия , Франция , Италия , Австрия , Белгия , Унгария , Испания , Сърбия и Англия.Това са места на които съм бил поне една седмица , другите не ги броя.
90
2
 
2
 
! Отговори
До 160 преди 6 години
Над два милиона Българи имат имоти на запад и всяка година изпращат по два милиарда евро в България.А колко ли изпращат от Русия или там само цоцат.
89
3
 
5
 
! Отговори
До 158 преди 6 години
Айде на бас , че ние сме ходили много повече в Европа от колкото вие в Русия.На хиляда един да е ходил от вас в Русия.Но за това си траеш , че те е срам , нали.
88
8
 
3
 
! Отговори
Разликата преди 6 години
В Русия и до днеска 99% от населението робува на останалият 1% приятели на Путин(като пианиста милярдер).Това е разликат с САЩ и ЕС , където средната класа е мнозинство и живее в благоденствие.Панимаеш
87
1
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Евтин скандалджия- очевдно иска да вдигне шум в западните фейк нюз. Защо не вземе властта с избори ако го бива за нещо?
86
0
 
1
 
! Отговори
Аз 142 преди 6 години
пък подозирам,че родителите ти са брат и сестра ....
85
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До Скaйнетднес по официaлни дaнни aмерикaнскaтa нaция консумирa 10 пъти повече мaтериaлни блaгa отколкото произвеждa....---------А дали си се интересувал колко е това съотношение при руснаците, които не произвеждат АБСОЛЮТНО НИЩО ?