Ще преминат ли Румъния и България в центъра на Европа?

"Ромъния либера": Това са икономики в растеж, с принос в ЕС
Обновена: 12 юни 2017 10:35 | 12 юни 2017 10:30, Анисия Иванова
36
Ще преминат ли Румъния и България в центъра на Европа?
Снимка: Reuters, архив

Румъния и България могат да преминат от периферията на Европа в центъра й. Това заявява в интервю за румънската телевизия "Диджи 24" посланикът на Канада в Букурещ Кевин Хамилтън, пише днес в. "Ромъния либера".

Дипломатът на Канада за Румъния, Молдова и България посочва, че румънската държава и южният й съсед отговарят на всички условия, за да могат да преминат "от периферията на Европа в центъра й".

Румъния и България са ключови съюзници от НАТО и се намират в един стратегически район. Вие сте членове на ЕС с икономики в растеж, с работна сила и принос в ЕС, които стават все по-важни, посочва посланик Кевин Хамилтън. Той допълва, че е голям поддръжник на Румъния и България в Европа.

"Извън проблемите на Европа, ако можем да ги наречем така - Брекзит, Великобритания, която не напуска Европа, но излиза от ЕС, смятам, че Румъния и България могат да прегърнат съдбата си и да преминат от периферията на Европа в нейния център. Аз съм един голям поддръжник на този процес, смятам, че се случва сега, смятам, че зависи от хората и правителствата в тези страни да се възползват от тази възможност и се радвам да бъда в Букурещ, да бъда част от този процес", заявява канадският дипломат, цитиран от БТА.

Що се отнася до Република Молдова Хамилтън смята, че там нещата стоят различно и изтъкна сериозните проблеми, с които се сблъсква правителството, пише "Ромъния либера".

"Що се отнася до Република Молдова, там има големи проблеми; с цялото ми уважение към правителството на Павел Филип, който опитва, но е ограничен от географското положение, ограничен е от демографски проблеми и от това, че много хора, млади хора, напускат страната в посока Европа или Русия", заявява Кевин Хамилтън.

"Би ми харесало да видя, и да го кажа на моите молдовски събеседници - една Молдова, която определя съдбата си въз основа на собствени критерии, а не на геостратегически. Не става дума за Европа или за Русия, става дума за самата Молдова и Канада опитва да помогне на Молдова да направи това чрез различни програми", посочва посланикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ръмъния може и да премине, България само ако си отдръпне претенциите към Македония. Докато ние минем в централна Европа, Западна Европа ще въведе още една предавка
29
0
 
0
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР СИЛА НА ЗЕМЯТА !!! сащ са скраб ,Сатаната на нашето несъвършено измерение.
28
3
 
0
 
! Отговори
Нека! преди 6 години
Рашистите пробват да насъскват всеки срещу всеки в БГ ама не минава номера.Затова и Крнелията никой не я иска.Нека се гърчат демоните на злото. Нека ги е яд че сме по-добри от тях.
27
0
 
10
 
! Отговори
може преди 6 години
Ама не ми се вярва-та ние нямаме нищо общо с румънците. Те вдигат доходите и не напират за еврото....
26
3
 
4
 
! Отговори
д-р преди 6 години
Кевин Хамилтън трябва да смени хапчетата със свещички. Може и да го облекчи?
25
2
 
7
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БОКИЧА ПОЛУЧАВА ПОТУПВАНИЯ ПО РАМОТО И ПРИСМЕХ ЗАД ГЪРБА МУ ОТ ЛИДЕРИТЕ НА ЗАПАДНА ЕВРОПА. С НЕГО И ГЕРБ НЯМА МЪРДАНЕ КЪМ НИКАКЪВ ЦЕНТЪР, А САМО ЗАЛЪГВАНЕ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ВСЕКИ ВИЖДА, ЧЕ ПОСТОЯННО ИЗОСТАВАМЕ ОТ РЪМЪНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ.
24
3
 
9
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Русия не се меси в други държави.Това с Молдов е едно изключение.Това с Крим.Украйна,Грузия,Армения,Сирия,Казакстан,Таджкистан,СК и на още няколко места по света,включително и у нас е изключение.Естествено Русия си запазва правото да се защити,ако се наложи на територията на друга суверенна държава,нотова не е месене,това е защита.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа ще дръпне напред,когато начело застане човек като Орбан.И да защитава всички нейни граждани,така както защитава всички унгарци.А не да се делят на няколко скорости и слоеве или на 3-5% с неограничени правомощия и всички останали.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България влиза в зоната на Централна Европа,ако някой не го е забелязъл,да си преговори географията!
21
3
 
11
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Потупват ли ни-значи ,работата не върви на добре за нас. Но канадците като цяло -би трябвало да са доволно от нас-прибират ни златото, подписахме СЕТА ,с което точно си направихме харакири -и то доброволно...Разбира се ,че сме добри ,послушни ..и т.н.-бла ,бла ,бла ..
20
4
 
8
 
! Отговори
Балкански манталитет преди 6 години
Румъния и Бг-то са две пропаднали и бедни държави.По-малката държава само на хартия се води че е държава.Румъния и Бг-то ще разтурят ЕС.
19
8
 
11
 
! Отговори
gun преди 6 години
Румъния -ДА! , България -НЕ!!! Толкова за бъдещето на двете държави в Европа.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на 10-ти бяха подредили Тато и генералите от ДС до стената както в Румъния, досега вече да сме в центъра на ЕС.То и сега не е късно, ама...
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До У НАс крадат билиониБЕзумно скъпи и печеливши заводи са "приватизирани"я кажи името на един такъв "печеливш" завод. От толкова печалби камунетата фалираха държавата.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 3Твърде много се подценяваш, драги! Защо сме в периферията? Защото не сме изобразени на географските карти в центъра ли? Ми който издава карти и атласи се поставя все в центъра. И американците го правят, и руснаците, и китайците, но това съвсем не значи, че са център на света, пък и как могат да бъдат център върху повърхността на кълбо. В периферията на ЗАПАДНА ЕВРОПА, а не на самата Европа, щото географски сме по-близо до западните отколкото до източните граници на континента.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли малко перверзно, канадец да ни посочва мястото в Европа?!Че ние сме в тази Европа и с това име - България от време когато по Северна Америка индианците са се замеряли с камъни.
14
0
 
2
 
! Отговори
викайте FBI wednaga преди 6 години
За сравнение ако в канада крадат през подставени компании по 190 000 000 000 $ годишно пак ще с а по добре.
13
3
 
11
 
! Отговори
У НАс крадат билиони преди 6 години
У НАс *** на власт след 1947 година крадат от народа билиони годишно..СЛед 1989 всичко построено е подложено на жесток грабеж..БЕзумно скъпи и печеливши заводи са "приватизирани" от подставени лица и нарязани на скраб под фанфарите на западните посолства.Последните 15 години евро наркоманите менкани на власт ограбват десетки милиарди за нагло ненужни корупционни обектчета ,Милиардите се грабят от народа оставен без доходи за оцеляване
12
1
 
1
 
! Отговори
В канада плащат яко преди 6 години
През 2012 правих тестове на МОлдавия и Украйна ..ДОбре бяха.Много добре. В Киев не видях един проблем даже.МНого умни въспитани красиви дружелюбни хора.попаднах обаче на презобени с американски спец наркотици опасни генерали уж борци против тероризъма ..Засякохме и нагли червеи мутанти облъчващи милиони с насложени без знанието на властите под програми над канали с украински език..
11
2
 
6
 
! Отговори
Ех КАНАДА преди 6 години
Нашите страни са освободени по нареждане на СВЕТИЯ ДУХ с помоща на Велика Русия.Природата е запазена ..АКо спрат нагло ненужните магистралки на Борисов може да спасим огромни региони от замърсяване с нагло престъпни скенери.Киевска Русия въпреки нагли диверсанти от запад има отличен етнически състав.Потомки на богини..Не е като в ПАриж да не можете да видите бяла жена по улиците.