ЕС: Освободете задържаните на протестите в Русия

Стотици са арестуваните демонстранти срещу корупцията
Обновена: 13 юни 2017 09:57 | 13 юни 2017 09:52, Елка Василева
185
ЕС: Освободете задържаните на протестите в Русия
Снимка: архив, Reuters

ЕС осъди задържането на стотици мирни демонстранти срещу корупцията в Русия, включително на опозиционера Алексей Навални, и призова те незабавно да бъдат освободени, предаде Франс прес.

Говорител на дипломатическата служба на ЕС в свое изявление изрази съжаление "от задържането на стотици мирно протестиращи хора и от използването срещу тях на сила от страна на руските власти в Москва, Санкт Петербург и други градове".

Още по темата

Очакваме мирните демонстранти да бъдат незабавно освободени и да могат да упражняват основните си права, записани в руската конституция, се казва в декларацията на ЕС.

Според руската неправителствена организация "ОВД-Инфо" вчера по време на протестните демонстрации срещу корупцията, организирани от опозиционера Алексей Навални, са били задържани повече от 1500 души.

В Москва според организаторите са задържани 823 души, в Санкт Петербург по неокончателни данни – 600.

ТАСС съобщи за повече от 150 души задържани в Москва за участие в неразрешена акция на опозицията и за около 500 в Санкт Петербург - "за различни нарушения".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: РусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 6 години
Ей такива като теб със слаба памет, ама драскащи тук и там...въпреки, че България е зле, всъщност никога в историята след Освобождението не е имала толкова висок стандарт. Стандарта ни е нисък, но е сравнително висок, комунистка България ли беше по-добре, айде бе. Комунистите да се изнасят, комунизма свърши, за щастие.
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Москва според организаторите са задържани 823 душина фона на 16 милионна Москва тия са капка в морето
110
3
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
На всяка манджа ЕС мирудия. Те ако не се изкажат по въпроса на друга държава няма да ги бъде.Трайте си още но утре ЕС като нареди да вземем още 1800 маймуни да не ревете.
109
6
 
5
 
! Отговори
започна се преди 6 години
обикновенните хора в русия вече им писна от диктатурата и започнаха открити протести въпреки забраната на режима
108
1
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Целта на митинга е постигната - вижте колко са гадни и недемократични в Русия
107
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това искане си има точно определение: "груба намеса във вътрешните работи на друга държава". Но нали сме първите нагъзени към чуждото (външно, но "демократично")мнение и прищевки...
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Русия и при нас се получава абсолютен ПАРАДОКС ! - младите се опитват да се борят против корупцията и искат да живеят свободно и достойно а родителите им не позволяват.Събрали се викат едни ***.....раси и ку...ви да свалят Путин ! - демек имат предвид децата си. Много УМНО няма що !!!
105
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
......след като си излежат предвиденият от закона срок!!!!!!!!!!
104
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Съветския Съюз.За да стане Русия трябва още време.
103
16
 
10
 
! Отговори
Гонзо преди 6 години
Пенсиониран руски диктатор няма! И на путин ще му теглят ножа!
102
2
 
4
 
! Отговори
Гатер преди 6 години
Фрак ею!
101
9
 
17
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Мечтаят си европейци-гейци за нов Елцин, ама нямат късмет още.Ако дойде пак някой неадекватен пияндурник да разпродава руски природни богатства, ЕС ще пляскат и ще викат браво, на прав път сте, демокрацията цъфти, корупция няма.Засега се случи обратното - Путин назначи Тръмп за губернатор на северноамериканския федерален окръг.
100
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 124Абе все се каня да попитам някой, такъв като теб - вярно ли е, че на путин му е малко кисел на вкус?
99
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПри тази "диктатура на една партия и на една шайка разбойници" за всеки имаше гарантирана работа, дом който никакъв съдебен изпълнител не можеше да ти вземе, сигурност, ред, здравеопазване и образование на световно ниво, България стана почти 10 милиона. А след 10 години в ЕС България е 5 милиона, демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
98
5
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Каква корупция?В Русия няма корупция.Гадове!Предатели!Фашисти!Веднага да бъдат разстреляни.
97
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според българо-руските ***, всеки протест в Русия е платен и подстрекаван от запад. Все едно Русия е най-уредената държава в света, рая на земята и хората нямат никакви поводи да протестират, освен, ако не са платени. Значи протести има в Германия, Франция, Англия, САЩ, Швейцария и всички бели държави, но когато има в Русия, те са платени? :D Гениална болшевишка логика! Умни сте, да знаете, нямате равни! ::D :D :D
96
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медийното затъмнение, арестите, намаляването в пъти на реалната бройка на протестиращите са неща обичайни за Русия, такива видяхме и по времето на протестите при Орешаро. В Москва очевидно от кадрите и снимките имаше поне 10-12 хиляди човека, а протести имаше в 180!!! града! Огромни усилия коства на кагебейската милиция да наложи контрол, вече не е толкова лесно. Тази работа в един слънчев ден ще свърши зле за Владимир Ботоксович.
95
14
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Прощай немьiтая РоссияСтрана рабов, страна господи вьi, мундирьi галубьiеи тьi, им предданньiй народМихаил ЛермонтовСбогом мемита РоссияСтрана на роби и господарии на вас, ''сини мундири''и на тебе, предан им до гроб, народпревод Юбералес
94
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици са арестуваните демонстранти срещу корупцията.е защо бе, джанъм , нали корупцията е лошо нещо или аз нещо бъркам ?!
93
26
 
9
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
До АнонименИстинските фaшиcти днес са в Кремъл чедо! А като се случи Московския майдан сред русофилите ще настане "плач и скърцане на зъби" и много слуги на дявола Путин ще го последват в отвъдното.