ЕС: Освободете задържаните на протестите в Русия

Стотици са арестуваните демонстранти срещу корупцията
Обновена: 13 юни 2017 09:57 | 13 юни 2017 09:52, Елка Василева
185
ЕС: Освободете задържаните на протестите в Русия
Снимка: архив, Reuters

ЕС осъди задържането на стотици мирни демонстранти срещу корупцията в Русия, включително на опозиционера Алексей Навални, и призова те незабавно да бъдат освободени, предаде Франс прес.

Говорител на дипломатическата служба на ЕС в свое изявление изрази съжаление "от задържането на стотици мирно протестиращи хора и от използването срещу тях на сила от страна на руските власти в Москва, Санкт Петербург и други градове".

Още по темата

Очакваме мирните демонстранти да бъдат незабавно освободени и да могат да упражняват основните си права, записани в руската конституция, се казва в декларацията на ЕС.

Според руската неправителствена организация "ОВД-Инфо" вчера по време на протестните демонстрации срещу корупцията, организирани от опозиционера Алексей Навални, са били задържани повече от 1500 души.

В Москва според организаторите са задържани 823 души, в Санкт Петербург по неокончателни данни – 600.

ТАСС съобщи за повече от 150 души задържани в Москва за участие в неразрешена акция на опозицията и за около 500 в Санкт Петербург - "за различни нарушения".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: русияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
115 Прав си в Русия Мейдан няма да има а ще има Окопация красного площада
91
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108 А в Русия днес има еднолична авторитарна диктатура
90
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108 истинският социализъм е демокрация това у нас беше диктатура на една партия и на една шайка разбойници
89
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитите за някакъв Майдан в Русия са обречени предварително на провал. Майдан в Русия няма как да има, това не е Украйна.
88
8
 
9
 
! Отговори
хихиххии преди 6 години
играни и вече гледани филми с познати актьори.Въпросът е защо полицията все спасява този корумпиран *** ,вместо да го остави на народната любон на хората дет се разхождат по улицата и слушат концерти на открито, да го провесят на първият уличен стълб,ама заедно с вмирисаните му ментори от краваското посолство дето използват подобни бандити и клоуни.
87
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потрес какви глупости е напидал 111
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Баба Ванга 106Само по тези ти приказки си личи, че си от котилото на шорошните! И вие имате наглостта да говорите за "друго мнение", "толерантност", "ценности", "човешки права" и т.н....Че вие сте си направо отявлени ф.а.ш.и.с.т.ч.е.т.а! Явно руснаците не са ги доутрепали всички и те са се разплодили! Като на укруината де! Какво се учудвам, вече излязоха архивите на цру-то как ги е спасявало, за "по-добри дни"!!! ОТВРАТ!
85
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията имаме тоалетна хартия и банани а при социализма нямахме тоалента хартия и банани!
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 107Мен Путин не ме храни, за разлика от тебе соросчето! Ние обаче вас не ви възприемаме като врагове, просто сте си заблудени! Но ще се оправите! А колкото до руснаците, нека да има и друго мнение, какво лошо! Виж, само да не го натрапват с бухалки, ножове и бомбички! Иначе си пейте по опорните точки, колкото глас си имате! Само гледай санитарите да не ви чуят и видят!
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Демократ 104Странно, ако "демокрацията" беше добра, щеше да се развие и продължи още преди 2000 години, когато е "измислена"! А тя се проваля, заменя се с други, сега пак ни я натрисат......ЩОМ НЕ Е ПРОДЪЛЖИЛА, ЗНАЧИ НЕ Е ДОБРА! Или поне не този вариант, който сега ни поднасят! Върл капитализъм и милиардно състояние за едни, беднотия и умиране от глад на други! Или ще седнеш да ми обясняваш, че в краварията няма бедни!!!! Социализъма НЯМА АЛТЕРНАТИВА! Но с грамотно и справедливо управление
82
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубавото е, че руснаците започнаха да се усещат малко по малко. Ще изгрее слънце и на тяхната улица. Като падне путин обаче нашенските рушофилчета ще осиротеят, кой ще ги храни тогава като и 4eп за каца не става от тях не е ясно. Сега поне за пица и квас им плащат.
81
13
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Московския Майдан ще бъде по-кървав от Киевския. Джуфжрто ще бъде обесено на Спасская башня и хвърлено е Москва река.
80
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ес да иска освобождаване на политическите затворници в турция никакви пари ивизи санкции за турция до дупка хаиде да ви видим лицемери тьпи
79
8
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Аз съм си добре, на хранилка съм, а останалите трябва да помизерстват още 50-60 години, защото ни трябват три поколения да се изчистим от пораженията на социализма, и след около 100 години евроатлантическа мизерия ще се оправим. Демокрацията и евроатлантизма са най-добрата система, никой не е измислил по добра, демокрацията трябва да се заслужи, иска жертви, мизерствайте още 50 години!
78
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантизма само за 10 години ни докара демографската криза, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
77
6
 
11
 
! Отговори
:))) преди 6 години
Е много бе, стотици демонстранти в 160 милионна Русия, много протести - много чудо, Путин трепери в Кремъл!
76
4
 
4
 
! Отговори
жорж преди 6 години
"стотици мирни демонстранти срещу корупцията в Русия" - тия са същите тъпанарчета и продажници като болшевистките *** 1917. Протестите са чисто и просто провокация и то нагла.
75
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече 30 години го нема социялизмо и за 30 години при евроатлатнизмо пенсионерите роват в кофите а българите станаха световни шампиони по измиране.
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След комунизма и Путин си отива !...Природен закон
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия към ЕСРуските слуги съвсем изпушихте от безсилие и злоба. Все гейове ви се привиждат. Никой не те спира да емигрираш е *** щом се чувстваш заложник на гейове!