Кметът на Анкара видя: Трусът е изкуствено предизвикан!

Иска да се разследват сеизмичните кораби в региона
13 юни 2017 09:07,
73
Кметът на Анкара видя: Трусът е изкуствено предизвикан!
Снимка: архив Reuters

Вчерашното земетресение с магнитуд от 6,3 по Рихтер, което удари край западния бряг на Турция, може да е изкуствено предизвикано, заяви кметът на Анкара.

Той дори призова да бъдат разследвани сеизмичните кораби, принадлежащи на други страни в тази зона, предаде "Хюриет дейли нюз".

Още по темата

"Сега си мисля, че това може да е изкуствено земетресение. Не казвам, че със сигурност е, но има много сериозна вероятност", посочи кметът на Анкара, предава БТА.

"Казвам, че задължително трябва да се разследва. Имало ли е там някакъв кораб за сеизмични изследвания, който да е плавал в района на епицентъра? Ако да, на коя страна принадлежи?", добави той.

Не за първи път Гьокчек говори за "изкуствени земетресения", предизвикани от чуждестранни сили.

През февруари той каза, че земетресенията в западния окръг Чанаккале може да са организирани от тъмни външни сили, целящи да разрушат турската икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
18
 
! Отговори
Дебиломер преди 6 години
Тоя пак се е нaпyшил!
7
2
 
19
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Абсолютно е прав. По добре да намери външен виновник, инак Ердоган ще му спретне "лек" процес за това, щото като ятак на Гюлен той го е предизвикал като е клатил дълго и упорито ваната си. Освен това, единствените разполагащи с подобен научен и технически потенциал са американците и руснаците. Не знам за друг да е разработвал гео-физическо оръжие. Нали сте приятели и с едните и с другите? Ке паса?
6
2
 
16
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 6 години
А може ли да е Аллах виновен а гусин кмете? Е поне има прогрес. Вече вярват повече на науката. По малко гъзене в джамиите и повече залягане над дебелите книги в университетите. Инак назад в каменната ера. Хората вече създават квантови кимпютри, изкуствен интелект и ко ли не.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ислямиста смее да говори за изкуствено земетресение, правете му сметката, че като нищо да е прав. Преди най-силния трус, нямаше по-слаби, но след него до сега все още има сеизмична активност в същия район. За справка европейския сеизмологичен център.
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почеркът е типичен за гюленистите. Мисля, че трябва да се арестуват около 5000 човека и да се дадат повече права на президента, както и да се върне смъртното наказание.
3
2
 
28
 
! Отговори
Няма ли преди 6 години
ИД да поеме отговорността?
2
3
 
26
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Ей за това трябва да се пазим от тия!
1
2
 
35
 
! Отговори
Vlad_ko преди 6 години
Гюлен е виновен!