Сенатът на САЩ разглежда разширяване на санкциите за Кремъл

Законопроект, целящ засилване на рестрикционния режим, ще бъде разгледан още тази седмица
13 юни 2017 14:45, Екип на Bloomberg
107
Сенатът на САЩ разглежда разширяване на санкциите за Кремъл
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Щатските сенатори ще разгледат през тази седмица законопроект, предвиждащ разширяване на санкционния режим срещу Руската федерация, съобщава американското издание Washington Post, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Изданието също така отбелязва, че лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл е включил за разглеждане въпросния законопроект в късните часове на нощта в понеделник (12 юни). За да се случи това пък са били нужни дълги преговори с други високопоставени сенатори.

"Това ще бъде много всестранен законопроект, който засяга всички въпроси", коментира от своя страна председателят на сенатския комитет по външна политика Робърт Коркър, член на Републиканската партия.

За разширяване на рестрикциите, наложени срещу Кремъл от страна на Вашингтон след анексията на Крим през март 2014, се говори все повече и повече в светлината на продължаващите скандали, свързани с предполагаемата руска намеса във вътрешните работи на САЩ. Разследване за това към момента водят както Сената, така и ФБР. От Москва очаквано отричат всички обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко им остана на САЩ. Много малко.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още помня онази статия, в която Русия беше описана като "непокорна страна"... Дори не ми го побира умът...
2
9
 
22
 
! Отговори
ndndnndnd преди 6 години
докато разни беззъби сенатори , рептили и папардаци се занимават със санкции, Русия стана най големияат износител на зърно и сл.олио в света и 3-тият най голям производител и износител на птиче и телешко месо в света, и докато палячовците се чудят Тръмп дали Путин го назначи или му *** в гащите, Русия вече си взе и Арктита и затвори северният морски път.Честито.
1
12
 
24
 
! Отговори
ех преди 6 години
Ах този непослушен Кремъл...Ама докато американският сенат се занимава с Русия,току виж -Китай глътнал Щатите. Заплахата е съвсем осезаема. Китайците държат САЩ за топките ,притежавайки ценните им книжа, но-хау то им,икономиката им...,по-са богати..а за поректите им...бедна ви е фантазията