21 етажа ужас! Жена тича през огъня с шест деца, слиза с 4

"Спасете децата ми", крещели хора от нестихващия пожар в Лондон
14 юни 2017 12:00,
148
21 етажа ужас! Жена тича през огъня с шест деца, слиза с 4
Снимка: архив, Reuters

Жена с шест деца, бягаща от огнената стихия, обхвала 27-етажния блок в Лондон, стигна партерния етаж на сградата само с 4 от тях. Тя била на 21-ия етаж.

Десетки живущи в сградата вече се спасиха от пожара, в който според властите по време на избухването на огъня е имало около 600 души.

В Гренфел Тауър в западен Лондон са намерили смъртта си и много от жителите му, заяви Дани Котън от пожарната в британската столица.

Още по темата

"Спасете децата ми", крещели хора. Някои от тях дори ги хвърляли в опит да ги спасят от огнения ад.

Зоуи, която живее на четвъртия етаж, откъдето най-вероятно е тръгнал пожарът, разказа пред Би Би Си, че пожарната аларма не се е задействала, а огънят се е разпространил невероятно бързо.

"Спях, когато някой зачука по вратата ми. Отворих и мой съсед ми каза, че има пожар и трябва незабавно да изляза. Затворих вратата, обух си маратонките и когато отново отворих вратата, вече на цялата площадка имаше гъст дим", разказа Зоуи.

"Около 12:30 майка ми ме събуди и ми каза, че има пожар. Докато излезем навън, цялата сграда вече гореше", разказва Тамара, която също живее в сградата.

"Пожарникарите, Спешна помощ и полицията не успяха да направят нищо, просто казваха на хората да останат там, където са и обещаваха, че ще им помогнат. Но огъня бързо се разсрасна и не успяха да им помогнат", разказва Тамара.

"Всичко се случи много бързо. В полунощ огънят беше само на третия етаж, а минути по-късно обхвана цялата сграда", разказва Самира, свидетел на бедствието.

"Всички се чувствахме толкова безсилни, не можахме да помогнем на никого. Всички бяха уплашени, не знаеха какво да правят", допълва тя. "Израснала съм с всички тези хора, виждах ги всеки ден".

"Вътре имаше много хора - деца, възрастни хора, инвалиди, семейства", обяснява Тамара.

"Видях хора как политат от балконите и прозорците си. Имаше хора, скачащи от осми етаж, те не оцеляха", разказва момичето.

По думите на Метроб, живеещ на 17 етаж, в сградата не е имало противопожарни аларми, които да предупредят за пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: лондоночевидципожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
15
 
! Отговори
до Панелко преди 6 години
Проблемът не е само със санираните стари блокове ами с топлоизолациите въобще. Има някаква добавка, която се слага за да не се възпламеняват лесно. Дали са я използвали в Лондон- съмнително. Блокът не е "луксозен". Доколко у нас топлоизолациите са с тази добавка- също съмнително. Проблемът е много сериозен. Огънят в Лондон е тръгнал от нисък етаж и се е разпространил бързо нагоре по фасадата
11
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и украинците смятаха Русия за братски народ...
10
3
 
19
 
! Отговори
Панелко преди 6 години
За жалост всички санирани стари блокове имат тази опасност от пожар.Изолациите които се използват са високозапалими и вярвам, че не е изключено да се случи същото и в нашите земи.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С вода и с огън шега не бива. Природни стихии извън нашите възможности. Представете си само като се опратие на горещия котлон какъв мехур излиза. Изгарянето е най-болезнената травма. Дано не са се мъчили много жертвите, покой на душите им!
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия е братски народ, сравнение с Турция."И едните и другите са ни братски.
7
8
 
16
 
! Отговори
хммм преди 6 години
тая ще е била някаква от мигрантите които пристигнаха, те имат свойството да бягат като полудели мaймуни и половината от децата си да ги изоставят по пътя с цел да стигнат целта, малко ли снимки имаше на изподавени деца в средиземноморието, непогребани, само животно може да направи нещо такова.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Европаразитите са готови на всякакви гадости за да запазят господството си над Острова."Островът също не харесва Русия, уважаеми Г-н Хейтърчо!
5
40
 
14
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Изгорените в Одеса руски сепаратисти всъщност бяха едни окупатори, които си получиха заслуженото! Ако в България влезе руснак и иска да заграбва суверенни територии би му се случило същото!
4
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е внезапно разтоварване на социалната система.
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да съм русофил или русофоб, ще го кажа по друг начин... Трагедия е когато са загинали данъкоплатци, работещи и създаващи за благото на човечеството. Всичко останало е статистика и облекчение на системата за социално подпомагане.
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огъня и водата са страшна сила. Човечеството все още не е измислило, как да ги спира. Водоноски с маркучи и 27 етажа чудовище е сериозно неравенство. Предварително са изгубили войната.Дано жертвите са възможно най малко.
1
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да слагам ли знамето у фейса ? Чакам инструкции.