Бебе, хвърлено от 9-ия етаж на огнения ад – спасено! Жертвите са 6

Лондонската полиция очаква жертвите да станат повече
14 юни 2017 14:37,
75
Бебе, хвърлено от 9-ия етаж на огнения ад – спасено! Жертвите са 6
Снимка: Twitter

Шест са потвърдените жертви от пожара, който обхвана 27-етажна сграда в Лондон, съобщи Guardian.

"Можем да потвърдим засега 6 смъртни случая от пожара в Северен Кенсингтън", се казва в съобщението на лондонската полиция. "Но тъй като става дума за съвсем ранен етап, очакваме броят им да расте".

Лондонската полиция заяви още, че не може да прогнозира бройката на жертвите.

Още по темата

Пожарът обхвана 27-етажния (според последните съобщения) блок в ранните утринни часове. Повече от 50 са ранени. Има още блокирани обитатели вътре в горящата сграда, предаде БТА.

Противопожарните екипи продължават да работят за потушаване на пожара в блока, за който бе установено, че няма опасност да рухне, съобщи лондонската противопожарна бригада.

"Екипите ни продължават да работят да поставят пожара под контрол и извършват щателно претърсване. Специалисти и инженери провериха сградата и констатираха, че няма опасност тя да рухне, така че за екипите ни не е опасно да работят вътре", се посочва в съобщението.

Очевидка, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че е било хванато бебе, пуснато от горящата жилищна сграда. Тя видяла как майка се опитва да спаси бебето, като го хвърлила от прозорец на деветия или десетия етаж.

Преди това майката извикала към хората долу да се опитат да хванат бебето й и един господин се втурнал напред и успял да го улови.

Един от живеещите в сградата е разказал пред репортери, че огънят е тръгнал от хладилник, който е избухнал, съобщи "Independent".

Кълбета гъст черен дим се издигнаха над Лондон тази сутрин след като цяла нощ високата сграда "Grenfell Tower" горя.

Жилищната сграда, висока 27 етажа, има 130 апартамента, всички от които обитаеми.

Жителите на блока са се втурнали да бягат през пламъците и дима в коридорите. Свидетели разказват, че са видели блокирани хора в блока, които са викали за помощ през прозорците.

Лондонската пожарна съобщи, че пожарът е обхванал всички етажи от втория нагоре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: лондонГренфел Тауър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
представи си че се намираш в блока и тогава коментирай!
23
2
 
1
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Когато укрофашyнгеpите изгориха 40 човека в Одеса ингилизите се направиха на луди. Сега някой някъде се радва... И защо блокът не пада?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледах снимките в Дейли мейл ' -ми един англичанин нямаше - всичкото араби.та си мисля да не отмъщение за атентатите, или пък сакатлък при подготовка на нов такъв? Бог да прости загиналите, жестока смърт.
21
1
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Ако знам с каква конструкция е тази сграда ще ти кажа със сто процента какво точно е това,ако е "Англииски Панел" просто да забравят да изгори по този начин.
20
6
 
0
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Това звездите ли ти го наговориха?
19
8
 
31
 
! Отговори
Новини преди 6 години
Сега да ви кажа аз малко новини а не да гледате промивката по ТВ-то.В сградата са само арабески, снощи били станали за Рамадан и изведнъж става пожар. Усещате ли се за причината? Всичко е подготвено за да вземат помощи от UK, нови безплатни жилища защото тези не им хатесват.Друга новина - има 240 апартамента, живеели над 600 човека, жена бягала с 6 деца. Усещате ли се как Великобритания се е напълнила с бурки с много деца. Не работят, а само снасят, всичко за издръжката на белия дънакоплатец.Всичко ще се окаже нагласено.Подписвам се!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Босна много спаха като заклани, ама там не е колониална демокрация.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами никой не обяснил на 'новодомците', че паркета на пода не е за да го палиш и да се отопляваш...
16
1
 
7
 
! Отговори
мишо преди 6 години
зависи на кого е земята.Сега един нов апартамент в тази сграда ще струва по 1 млн.
15
3
 
23
 
! Отговори
TR8 преди 6 години
Само да вметна малко яснота тука щото явно повечето от вас не им е стъпвал крака в Лондон та да поясня 1 ГАС в такива големи сгради НЯМА 2 От хладилнил пожар няма как да стане Единственото възможно средство е ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАБЕЛИ -и това го казват ЛОНДОНЧАНИ Най големите пожари стават от Ел Инсталации Не изключвам палежа да е умишлен като занм много добре какви забрадени живеят в тези блокове!!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До extremist 48 Да бе, и аз предлагам западняците да ни дадат половината от техните заплати , че да ни направят първа ръка хора.Дайте да дадете , нали така?
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой му е драснал клечката. Общински блок, пълен със социално слаби, знаем ги кои са и какви са. Англичаните са търпеливи хора, но понякога търпението се изчерпва.
12
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото ми пука за давещите се африканци напиращи да влезнат в Италия,толкова ми пука за тия смотани англичани.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПо всяка верояност огънят е тръгнал от 4тия етаж по фасадата нагоре. Вятър, пламва дограмата, пердетата и вече останалото е история. Хората не осъзнават колко бързо става всичко. Аз наскоро преживях сравнително дребен пожат - мислиш си, че можеш да реагираш, но всичко става за секунди и като се събере пушек, вече нищо не можеш да направиш.
10
3
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Kато гледам от клиповете- Как за няколко минути едната страна на сградата е в пламъци - ОТ ДОЛУ ДО ГОРЕ-- се чудех как е възможно това ?? --И се сетих -- ИЗОЛАЦИЯТА _ ДАМИ И ГОСПОДА_ Санирането --- гори като факел тази изолация !!!!!!
9
7
 
16
 
! Отговори
G преди 6 години
Разбира се, че няма да се срути сградата, само американските небостъргачи падат със скоросттта на свободно падане от пожар. Справка сграда 7, която не е ударена от самолет.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ СМЕ АНГЕЛЧЕНЦЕНЦА, СПРЕТЕ С ДИСКРИМИНАЦИЯТА
7
1
 
5
 
! Отговори
4,6 преди 6 години
Също така ми прави странно впечатление, как сам си лайкваш написаните мъдрости, веднага след като ги публикуваш. :D
6
1
 
5
 
! Отговори
4, 6 преди 6 години
Щом е елементарно, би трябвало да можеш да го обясниш за секунда? Явно не можеш, защото не ти достига вещество. Спокойно, хората като теб в България и без това преобладават, ще се чувстваш приобщен.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо толкова елементарно ли трябва да ти обясна , сам ли ходиш до тоалетна , някои казва ли ти дишай издишай.....трябва да те е малко срам поне...