Фиаското на Мей и възходът на Макрон - икономически отражения

Победата на Макрон спомага за възстановяването на еврозоната
14 юни 2017 22:30, Екип на Bloomberg
10
Фиаското на Мей и възходът на Макрон - икономически отражения
Сградата на Английската централна банка. Снимка: Bloomberg

В момента позицията на Bank of England в момента никак не е добра. А политическата несигурност в никакъв случай не помага. Стагфлацията се увеличава все по-видимо през последните няколко дни. Това се отразява на нивото на лирата, респективно на потреблението.

Това коментира в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria Валентин Маринов, директор „Валутни стратегии“ за страните от Г10 в Credit Agricole.

Фокусът на разговора бе преместен и на възхода на френския президент Еманюел Макрон, който все повече затвърди позициите си след победата на движението му En Marche ! на първия тур на парламентарните избори в западноевропейската страна. Какви са икономическите отражения на този процес?

Политически рискове, исторически погледнато, са трудни за предсказване. Със сигурност победата на Макрон спомага за възстановяването на еврозоната. Това, което може да се получи като проблем, е че валутният пазар вече е променил представата си за еврото. Намалява разликата между евро и долар. Голяма е промяната във визията на инвеститорите“, каза Маринов.

Обстойна дисекция на засегнатите проблеми, както и коментар относно очакванията от днешното решение на Фед за нивата на основния лихвен процент вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Явно не си много в час, не пиши глупости. Кралицата няма никакъв глас , когато се решават важни политически въпроси. Тя има само представителни функции и няма право дори да изказва собствено мнение, за да не влияе. Смешко!
6
0
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Тъпчо, Брекзита го бави точно Тереза Мей. Тя си поръча нови избори , загуби 3 месеца в безмислени дебати,на които тя не се яваваше, отлага заради терористични атаки и пожари, точно защото тя незнае какво да прави и няма готови решения. ЕС я чака търпеливо .
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ден някой да не ни занимава с това колко е велик Макрон.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фиаското на Мей, възходът на Макрон и шизофренията на пиндостанската администрация - всичко е взаимносвързано, разбираемо и закономерно.
Вчера чета, че партньорите на Пиндостан го молят да подобри срочно отношенията си с Русия, според заявлението на ТиРекс;
Днес научавам, че пиндостанският сенат е одобрил нови санкции срещу Русия и има намерение да ги облече в законови рамки.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за *** ъф Инглънд, ама дойче *** направо си го е закъсала.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веикобритания умира, защото бюрократите от ЕС бавят Брекзита и продължават да се мешат във вътрешните работи на Тереза Мей. Великобритания трябва да осъди ЕС и да обяви Меркел и Юнкер за персона нон-грата на Острова.
1
3
 
6
 
! Отговори
Икономов преди 1 година
Вижте сега,
Вие сте млади журналисти и още не разбирате някои неща. Нашите членове и членки, посещаващи вашия сайт, не се интересуват от държави с БВП над два милиарда! Те всичките са нещо далечно, враждебно, не съвсем ясно и може да се обобщи с простичките думи "краварски слуги"!
Нашите членове и членки се интересуват от страните, близки нам по отношение на азбука, православие, доходи и други такива. Пишете за тях!
Но вие сте още млади журналисти...