САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?

Руското посолство: Сами си правете изводите!
Обновена: 14 юни 2017 09:38 | 14 юни 2017 09:23, Елка Василева
196
САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?
Снимка: архив, Reuters

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Facebook.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 6 години
Това е най-смешният празник! Руснаците трябва да празнуват деня, когато са получили независимост от СССР.Ега ти кодоша!Истинският им празник е 7 ноември. Оттогава се движат назад и встрани от хода на историята.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби тез работи ги знам. Не само това, СТЕЛТ-а е разработка на Уфимцев от 118-и институт и т.н. Т.е. той е руска теоретична разработка. Не случайно след 90-а го канят в Америка :-).Нещо повече на Су-35 се тестват дециметровите радари които в мрежа във въздуха на практика премахват "стелтноста" на самолета, дори с бордови радари а не с наземни. Теорията си има слаби страни и руснаците ги знаят, тя е техна.Т.е. на пилотите ще им се налага да са маневрени а не "стелтни" :-).
94
1
 
3
 
! Отговори
До гурбетчията преди 6 години
Ти си пълна скръб.Руснаците дадоха 20 милиона жертви в тая война,затова заслугата за победата над Хитлер е основно тяхна.А ти си стой там където си и продължавай да си миеш чиниите,защото очевидно историята не е най-силното ти място.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Anonymous нито руснаците, още по-малко американците са си научили урока. Напротив евтината енергия на 20 век ги е направила самодоволни и наивни. Дали Путин и компания ще предпазят руснаците от катаклизъм подобен на ВСВ е спорно, още има да се види. Но Америка сега е изправена пред нещо подобно на Русия през 1917-а. Т.е. ще трябва да избира между американска версия на Сталин или Депресия и мизерия за поколения.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами такова им е възпитанието на краварите.Тръмп дори на Меркел не протегна ръка,а вие се чудите защо не е поздравил руснаците.
91
5
 
2
 
! Отговори
последствията преди 6 години
ав както е тръгнало с тва репчене скоро и руснаците ще почнат да пасат като севернокорейците...
90
4
 
2
 
! Отговори
голяма работа преди 6 години
Горна волта не поздравили... а *** се праи на велик прдед мужиците с пъченето пред най -големия, ербап го дава за рейтинг. Иначе си е джудже - и ръстово, и в международен план... САщ кво да се занимават с Камерун там и с Кения?
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хладко Боби, по отношение на Ф35. Ф35 не е самолет за въздушно превъзходство. Това не е неговата мисия ;-).Тя да се наливат пари, кейнсиянската доктрина, в ковчежетата на ВПК, по-коректно е ВПКК. Фирми като Логхийд, Нортроп, Рейтиън и т.н. Не забравяй, че "инвеститорите" след като опустошат една земя, се преместват в друга, например Китай. Т.е. така изтича капитала ;-). Хайде де това следва да ви е познато от България как се прави. Кое ви кара да мислите, че Америка е нещо специално ;-).
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 22 Хитлер няма нищо сравнимо дори с недоработения Т-34. Да не говорим за КВ. Танка е основното оръжие на ВСВ. Така, че именно той осигурява "ударния" пробив. А не пехотата, тя разчиства терена. Прегледайте Триндафилов има го в нета. Нямам време за празни спорове. Хитлер е бил самоуибиец и то не на 22 юни 1941 а още през 1939-а ;-).
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, дълга на Америка го изкупува ФЕД ;-). Голяма тайна, няма що. А китайците, щото са тарикати ще си раздадат техните трилиони на балъците по пътя на коприната. И после на доларовата хартийка ще пише 1 трилион долара. По подобие на Зимбабве - това му викат инфлация. И тя се плаща от балъците в периферията, ако ме разбирате какво искам да ви кажа. Но признавам еврото е по-голямо Понзи от долара. Слушайте Питър Шиф :-).
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 104-ти "В первом полугодии 1941 года было выпущено 1110 единиц танков Т-34". по специално те са били горе долу по равно разпределени във 2-ри и 18-ти механизирани корпуси от състава на 9-а Отделна Армия ;-). Нещо повече само три механизирани корпуса на СА са с командири с чин генерал-лейтенант, 2-ри и 18-ти са два от тях. Другите са(масово) генерал-майор. Това би следвало да ви подскаже, че тея корпуси не са обикновени корпуси, на много интересен театър на войната :-).
85
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Тези *** пущат разни неверни слухове за да им напомнят колко са нещастни и самотни. Туй в психологията се нарича мазохизъм и е болестно състояние.
84
2
 
4
 
! Отговори
разликата преди 6 години
Америка има толкова голям дълг защото има кой да им купи ДЦК. Докато дълга на Русия е в ЩД защото няма кой да им купи ДЦК.
83
1
 
3
 
! Отговори
ОЙ преди 6 години
до gadevАко четеш въобще някаква информация от икономически сайтове щеше да знаеш че за последните 2 години Русия е изнесла зърно за десет милиарда ако не и повече.Това не е като при соца да внасят от САЩ.Отосно производството на титанови сплави за самолетостоенето а не титанов окис (който е съставка на най добрата бяла боя) щеше да знаеш и проценти ама не виждам начин да се ограмотиш драги защото емоциите ти заглушават мисленето респ. осмислянето.Не че ми пречи.
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друга смешка е че без хартийката наречена долар Русия щяла да "умре" или Путин и сие. От великите сили Русия е с най-малък дълг/БНП - около 17%. За справка САЩ по "официалния" дълг - 105%, Франция 90%, Италия 130%, Япония 250%, Германия(лидера на Европа) само 65% и т.н. и т.н. Китай около 45%.Долара е една хартийка която за сега глобално се крепи на нефта, който е във Венецуела, Близкия Изток, Русия, Мексико, Канада и т.н.
81
1
 
2
 
! Отговори
До 101 преди 6 години
Я първо виж коя година е пуснат в серийно производство Т-34 ,а после прави анализи
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сложим настрани пропагандата на Боби, че Сталин няма подготовка за война. за самолетите сега е доста близо до истината. Нещо повече, около 90% от редките метали които се влагат в самолета "чудо" Ф35 идват от ... :-) Китай. Толкова поне признават самите американци. Това за 30% от Титана къде сте го чели, защото американските миньори дават доста по висок процент :-).Тук май само си чешете езиците :-)
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русофил ПутлерастТи сега по-добре кажи каква е новата опорка от Козяк - Путин е опорочил ли е изборите за да дойде неговата играчка Тръмп или да живее русофоба Тръмп, който скоро да очаква своя бюст в Борисовата..? След това си изчакай чинно визичката за метач в сащ, които са наш вечен приятел и патрньор!
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби не пиши пропаганда. Само 9-а Армия има танкове колкото една танкова група на Вермахта. Около 1/3 са Т-34, и 10-на КВ1. Това на 22 юни :-). Хитлер към тоя момент не разполага с нищо близко до КВ1.Освен това Механизирания Корпус е разработка на Триандафилов а не на кавалеристите.Освен това чистката на армията е била съвсем прагматична. Почистване от кариеристи и некадърници. Дори германците в един филм наскоро признаха, че Хитлер е следвало да направи същото като Сталин :-).
77
2
 
4
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Неприятен пропуск и малко невежливо, но: Очевидно Русия не е в центъра на вниманието на Американската Администрация. Само тука някои се опитват да ни убеждават че някой се интересува от Русия.