САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?

Руското посолство: Сами си правете изводите!
Обновена: 14 юни 2017 09:38 | 14 юни 2017 09:23, Елка Василева
196
САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?
Снимка: архив, Reuters

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Facebook.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
7
 
! Отговори
gadev преди 6 години
До БобиАко спре да изнася каквито и да е ресурси (щото те друго няма какво да изнасят) - джуджето бързо ще фалира, без долари е пътник и много добре го знае. А колкото до титана - в Русия се произвежда около 30% от него, останалите производители бързо ще глътнат пазарния и дял.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буби, я кажи ти защо след всяка смяна, разбирай кончина на рускосъветски лидер в ъв федерацията следват крах и разруха, загуба на влияние и територии, докато такива неща не се забелязват в западните демокрации?Какво ще се случи след *** на сегашният вожд? Къде ще се премести демаркационната линия разделяща западната демокрация от руската такава?....Боби, учудващо за твоята педантичност да отговаряш на всеки избягваш този въпрос.Защо така Бубек?Нямаш още спусната опорка ли?
74
7
 
3
 
! Отговори
ха -ха преди 6 години
Ами ако Тръмп се обади-току виж ,че го набедили за руски агент. Иначе е липса на култура ,обаче е разбираемо - много е неудобна една независима и силна Русия..Я виж нас как ни поздравяват, как ни галят по ***..
73
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изостанала" Русия осигурява носителите на "американската" космическа програма :-).Да не говорим за урана. Америка внася 95% от горивото за 20% от енергетиката си. Путин е хванал Тръмп точно където трябва. Но се стиска "разумно" ;-). Ако в края на тая година не подновят договора ВОУ/НОУ ще има ...Путин не го мислете, защото България е почти 100% енергийно зависима от Русия. Иначе ще ви дигнат цената с още 30-40% или дори повече и тогава ще сте зависими от "пазара" ама на по-висока цена :-).
72
1
 
12
 
! Отговори
Русофил Путлераст преди 6 години
Чакайте бе, другари!Нали Тръмп беше нашия човек! Нали го бранихме и плюхме по оная Хилъри!Изглежда пак сме се хабили напразно!
71
2
 
14
 
! Отговори
до червен тролеи преди 6 години
До Анонимен 68смешко чебурак, първо БГ не е стигала никога 9 мил.-виж всички статистики на НРБ, НСИ и тн.; Второ, тези 8 мил. и нещо нещастници /изключвам 100-200 хил. партизани, борци с/у фашизма и тн. червени скотове/ бяха в прекрасния соц. лагер НРБ - нещо като ТВУ по принуда. Съвсем нормално е при демокрация лагеристите да пожелаят друг живот, далеч от такива като теб! А за съжаление все още има много червена мърш* за изриване.
70
4
 
12
 
! Отговори
gadev преди 6 години
и джуджето какво ще направи - ще спре вноса на американска царевица, или само ще се цупи в ъгъла ?
69
0
 
9
 
! Отговори
верф преди 6 години
поздрава беше митингите! простотия!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите сталински репресии са били в годините 1937-38, защото Сталин е заповядал всеки, който до тогава не се е предал на болшевиките, и не е декларирал писмено, че ще им служи да бъде убит. И в концлагерите започват масови разстрели. Хората са били вкарани в концлагери още след преврата от 1917 г. Практически няма семейство в Русия, което да няма роднина, лежал в концлагер.Самият факт, че на страната на Германия са се сражавали 2 млн. руснаци в РОА ясно говори колко са обичали Сталин.
67
4
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Русия? Ама то има ли още такава държава? Много ясно, че американците няма да си направят труда дори да поздравят някаква изостанала *** от петия свят!
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук всякакви червени вампири лъжат. Сега се лъже за Сталин. Ами човек, който не е чел може и да бъде излъган.Иначе само при построяването на БАМ Сталин е убил 2-3 млн. концлагеристи. Това са официални данни от руска страна в момента. Т.е. може да са много повече жертвите. Само в един концлагер, където жертвите се знаят поименно Бутовский полигон са убити в рамките на само една година 20761 души (1937-38). в съвременна Русия се смята, че жертвите на Сталин са 60-80 млн. души.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 771922 Ленин - СССР все още е по-средата на гражданска война реално воюва и срещу експедиционни корпуси от всички по....Друг въпрос ти зададе 77Разбираме, че нямаш отговор.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А уж Путин повлия на изборите и доведе Тръмп на власт хахаха Мислете, мислете.
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буби, я кажи ти защо след всяка смяна, разбирай кончина на рускосъветски лидер в ъв федерацията следват крах и разруха, загуба на влияние и територии, докато такива неща не се забелязват в западните демокрации?Какво ще се случи след *** на сегашният вожд? Къде ще се премести демаркационната линия разделяща западната демокрация от руската такава?
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"САЩ не поздравили..."Доказателство, че САЩ не бръснат Путин за слива.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През всв измират 27 милиона съвети, не на последно място благодарение на Сталин. Зад редовната армия е имало втора армия от НКВД, която е избивала тези, които тръгнат назад. Затова жертвите са били толкова чудовищни. Германия на източния фронт дава 3 милиона жертви, а Русия (без останалите республики) - 14 милиона. Така че руснаците да се сърдят на бащицата си, който ги е клал като буболечки, а преди това се съюзява с Хитлер и си поделят Полша.
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионите жетви на Сталин се оказаха мит и партенка на сосорката пропаганда. Истината е, че нито един историк нито на изток, нито на запад не подкрепя тезата за "избитите" от Сталин.
59
2
 
0
 
! Отговори
Разбира се! преди 6 години
Стига сте си задавали въпроси!За международния конфуза са виновни руските хакери, разбира се!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиСтатистически Сталин е избил повече руснаци от Хилер, а ти си го слагай в какъвто искаш контекст. Освен руснаци, цели народи като кримските татари, са били етнически прочиствани и пращани по гулаците в Сибир. Отделно 14 милиона украинци измират по време на Голодомора. Хитлер се вдъхновява от съветските лагери. Бил е впечатлен как Сталин избива толкова милиони хора за толкова кратко време. Както знаем стават и съюзници. Така че Източния Фронт всъщност е междусъюзническа война.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе на знам колко е избил Сталин, а тези които е избил може и с право да ги е избил, но при евроатлантизма България от 10 милиона стана на 5 милиона, а след 10 години в ЕС България е първа в света по смъртност, българите в ЕС мрът с по-голяма процентна честота дори от най бедстващата африканска държава.