САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?

Руското посолство: Сами си правете изводите!
Обновена: 14 юни 2017 09:38 | 14 юни 2017 09:23, Елка Василева
196
САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?
Снимка: архив, Reuters

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Facebook.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 62Кремъл да пита Кадиров...може пък него да са поздравили с празника на РФ !.................Да пита и Пуганската и Донецката НР !
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде са близките и роднитние на 100те милиона затрити от Сталин? Защо няма сайт, защо няма кники, защо няма интервюта, защо не правят възпоменателни събития? Русия загуби 20 милиона за да освободи Европа от фашистката напаст, днес по цял свят близките на загиналите руски войници превеждат марш на безсмъртието, а за 100те милина избити от Сталин - никой не си спомня, никой не ще и да ги знае, даже шорошките медии нищо не правят.
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елцин е най-добрия лидер, който Русия е имала. По негово време Русия беше най-свободната държава в Източна Европа, имаше независими медии, хората изразяваха мнението си спокойно. Бившата комунистическа върхушка еволюира в олигархия, но този процес започна още през 80-те години, много преди Елцин. С идването на проекта на КГБ - Путин през 1999г. се договираха с болния Елцин да го подкрепи и да го оставят да си гледа старините. Путин възроди болшевизма и създаде диктатура затова народа е беден.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От дългосрочна гледна точка това довежда до зверска Емиграция и демографска криза. Ефекта на кризата е точно сега. ...Викаш сега е ефекта на кризата причинена от Елцин.Преди него всичко беше идеално и хоп, изведнъж се случи това зло Елцин от нищото.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл да пита Кадиров...може пък него да са поздравили с празника на РФ !
51
8
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
На кой му пука за празника на тая забравена от бога държава ,дето времето е спряло още преди 100 години ?
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп обеща, че ще си гледа държавата и си гледа държвата Путин си знае неговото и размахва петолъчки и ядрени оръжия. Най-вероятно Естония ще го отнесе, защото Меркел иска да ги пороби, а Путин трябва да ги спаси от Меркел. Лошо се живее в ЕС с 3000 евро в Русия е добре с 1000 рубли рече Волен и oтиде да си взема министерската заплата.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин е избил повече руснаци от Хитлер! Идеята 1990г. да е празник на независимостта на Русия е добър, имайки предвид, че най-големия касапин в историята на Руския народ е същия този СССР! Дори монголците не са избили толкова руснаци, колкото болшевиките - факт! Но лошото е, че този празник се опорочи защото Русия не успя да развие демокрация и вместо да се дистанцира от СССР, тя го наследи, като по този начин легитимира властта на КГБ, което обезмисля този празник. Путин върна болшевизма.
48
1
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Боби -Тръмпнаш???
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз по-здрав их една рускиня на празника. Празнихме заедно.
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ умира и пенсиите ровят по кофите, в Русия пенсионерите ходят по круизи и почивки из целия свят. Путин е добър лидер, защото не е милиардер и не червен милицай. Тръмп е измамник, защото не е откраднал и един долар.Путин и Хилъри трябва да импийчмънт Тръмп защото Copoc тъй им е заповядал.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин е Воювал в Гражданската Война. Колил и Бесил десетилетия след това. СССР е оцеляла като страна във ВСВ след подобен удар от страна на Германия. Независимо от Всичко населението на Русия и на СССР е разстяло въпреки загубите. Елцин унищожи армията (без стратегическите войски) Пусна западни инвеститори(хиени реално) на находищата с полезни и изкопаеми и предизвика така демограф...Значи при Сталин факторът"независимо от всичко" действа, а при Елцин-не. Хахаха, защо така бе Боби?
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби 50Тоя па, тоя па.....ти да не си се чалнал бе? Че в Русия сега за едно място в армията отбора е от 14 човека!!!! Абе, вие откъде "черпите" такава "информация"? То правилно тръмп-чето нарече цялата тази пасмина фейк-нюз!!! Ей, срама немате! Или пък въобще не сте ходили на училище, което е по-вероятно! Оттук и цялата тази елементарност и неграмотност!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 47: "Това е празник на СУВЕРЕНИТЕТА НА РУСИЯ..."На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.
42
0
 
3
 
! Отговори
Ние вече преди 6 години
Ние вече не вярваме какво правят а вярваме какво пишат и говорат, Нали?
41
4
 
1
 
! Отговори
Бъгнал се бот преди 6 години
Русия има ядрени ракети Долари Тоалетна хартия Пий си хапчетата Сросоидите Фалирала държава Ако Китай реши Създадоха даеш Путин го уважават Третополови Изкукала бабичка ще стане джамахирия Укропите за час са в Киев Като ни спре кранчето Хапчетата, младежо Сега ще купуваме газ с кофи На каква дрога си Европа се разпада Арматите Космически двигатели
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как няма да я поздравят!!! Веднага товариш путин да натисне копчето и да превърне краваристан в стъклена пустиня!Слава на рассия, да живее путин!!!!!
39
6
 
8
 
! Отговори
Руска мощ преди 6 години
плюйте по Русия, наричайте я ***, не й честитете празника, изолирайте я, санкционирайте я, обаче знайте че ако Русия натисне копчето свят няма да има, няма да ви има и вас! Нищо друго овен ПРРОСТОТИЯ не съм очаквал от администрацията на Тръмп! Още с продажбата на американско оръжие за стотици милиарди на СА разбрах че този човек не е добре и е един алчен и безморален ***!!
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравете Сталин рано или късно ще се появи такъв като него. Забравете Елцин рано или късно западняците ще качат някой като него на власт който да се опита да разруши отново Русия...Колко си елементарен Боби. Поставил си ги двамата за да ни внушиш, че са еднакво лоши.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РФ е федерация от много националности, така че да се определят 12 юли на коя националност е празник !