САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?

Руското посолство: Сами си правете изводите!
Обновена: 14 юни 2017 09:38 | 14 юни 2017 09:23, Елка Василева
196
САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?
Снимка: архив, Reuters

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Facebook.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ,ние искаме,сега и немедлено да ни поздравите и подаръци да ни поднесете!
35
1
 
3
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Взаимоотношенията между великите сили не вървят добре от както това голямо бебе Тръмп оглави САЩ.Светът не отива на добро,Звучат несериозно заплахите с ядреното копче.Спешно трябва да се намесят ония които милеят за земята и живота ни и да елиминират такива неадекватни като Тръмп.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ искали да поздравят Навални с руският празник, но не искали да ги обвиняват в намеса във вътрешните работи !!!
33
4
 
3
 
! Отговори
ами.... преди 6 години
Въпрос на елементарно възпитание
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че да не са пък длъжни да поздравяват създатели на режими по света.
31
0
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
до 33ако Русия не е възприемана от САЩ като суперсила, биха ли хабили толкова резурс да се превъоръжават и модернизират. Що не опасват Индия с ПРО
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви смешни оправдания- променилиси правилата.Типична гуанска простотия- като не им изнася нещо и веднага сипроменят правилата.
29
2
 
2
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
ксто чете човек и хваща как е един и същи тоз който бълва антируските тъпиз ми. Хсйде, намери си и другарче поне мслко стила да е по разлчен, ехидността не винаги впечатлява, ама де толкова капацитет.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе руснаците много не уважават този празник защото буди у тях лоши спомени! 1990г. когато СССР се разпада, какъв празник може да им е? Реалния празник на русия е октомврийската революция или първи май, но не и това! Все едно България да празнува подписването на Ньойския договор! А и за Руснаците идването на демокрацията буди чувства за края на статута на Русия като суперсила. Те затова руснаците мразят демокрацията и си тачат Путин! Ако може биха го избирали за ръководител още 50 години!
27
4
 
4
 
! Отговори
Брей, преди 6 години
и тук разни форумни експерти слагат край и приключват с Русия.А бе аланкоолу,както казва Вучков,те векове наред все някой се опитва да сложи край на Русия,и тя става все по-силна,а въпросния някой обикновено завършва в трап,полят с бензин и запален,или нещо от сорта!
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 юни е ден на Независимостта на Русия от СССР, те това празнуват руснаците. Държавата наследник на СССР празнува независимостта си от родителя СССР. Докъде са стигнали в "независимостта" си сами можете да прецените по портретине на Сталин и червените знамена със сърпове и чукове. Така че това е един фалшив празник както и всичко останало в тази фейкова държава.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми вие пък ги поздравете с нещо по-така.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви стари лаври бе, чете ли текста? Празника е едва от 20 тина години
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак не бива да забравяме, че САЩ е единствената държава,която е извървяла пътя от варваризъм до упадък,без да си направи труда да създаде цивилизация.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Точно пък Руснаците са комплексирани. Горките лежат на стари лаври и не са мръднали на никъде.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че да не са длъжни пък?
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много нагли бре, още малко ще искат и всеки руснак да бъде поздравен лично.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянДраги ми мекорък Подгърбич Наврян, остани с мечтите си - няма да посмеят да го направят! Още повече, че 50-мегатонна бомба имат само руснаците. И средства да я изпратят във всяка точка на Щатите имат. А на теб ти стига една конвенционална глава, от тези, на които нормалните дами се радват! Поддържай личната хигиена, Подгърбич!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Че как ще видиш, като "приятелските" западни, в това число и наши, телевизионни канали ПОКАЗАХА ЧАСТ ОТ ПРАЗНУВАЩИТЕ КАТО протестиращи!!!!! Представи си, по улиците на Москва са излезли над 2,5 милиона да празнуват, а някакви ***....чета решават, че могат да развалят на хората празника!!! И познай КОГО западните зелки снимат!!!!!! Добре че има руска телевизия и хората са наясно КОЙ КАКВО ПРАВИ! И всичко се дава на живо, а не със скалъпени кадри и "удобен коментар"!!!
17
6
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Всички знаем как Баба Ванга много ''познава'' бегай си пий хапчето, а Путин е велик ? Hападна Крим за да може от там да нападне краварите, ясно поредната голяма победа на Путин със която придоби санкции нищо повече.Сега света е във възторг и бърза да поздрави Путин за големите му победи ако си аутист то ок, ама целия свят не са прости!