САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?

Руското посолство: Сами си правете изводите!
Обновена: 14 юни 2017 09:38 | 14 юни 2017 09:23, Елка Василева
196
САЩ не поздравили Русия за националния й празник!?
Снимка: архив, Reuters

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Facebook.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Българското журналистическо "човечество" затъпява в несъответствие със световното журналистическо затъпяване !!! САЩ -Русия и пак и пак...!!! Гъззпода и гъззпожи-журнагъсци,икономическият и финансов свят ,вече, има повече от един център !!! Пораснете над заплатите за "журналистороби" и бъдете нормални деца на народите си!!!Вие влиаете на мислите и решенията на "децата" от вашия народ и /днес/ обикновенно ги тласкате към гъзолизство !!!
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И затова сталиновата армия свърши в Берлин с "тактика" а хитлеровата свърши в небитието със "стратегия" :-). Стратегията определя изхода на една война, тактиката я подкрепя. Така, че победителя е по добрия стратег а не победения :-). Друг обаче би Сталин с още по-добра стратегия но това е друга тема ;-). И той не тръгва от Берлин, напротив той е "приятел". Което според мен е стратегия на квадрат. Да не цитирам Сун Дзъ.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано на друг език, германските "стратези" разбират това което Сталин знае мноого преди тях чак като превземат Киев. И осъзнават, на живот и смърт, че им трябват и Сталиград и Москва ЕДНОВРЕМЕННО ако искат да бият сталиновите "тактици" :-))). И като покерджии почват да наддават, но със слаби карти в ръката. Кой тук е стратега и кой тактика :-)))???
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо са му на Сталин около 1000 танка срещу противник който не може да мачне и 200 и то в момент в който Вермахта е основно на западния театър :-) ??? Сталин *** ли е или друго ;-)?За атака основния удар се осигурява с огромно преимущество, спомагателния с преимущество другите са с ресурси за отбрана ;-).Какво има Румъния без което Хитлер ще капитулира още "преди 22 юни"? Т.е. танковите му армии стават купчини безполезно желязо. Подсказка - какво търси Хитлер в Сталинград ;-)???
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което си ми дал е МЕТРОВ ОБЗОРЕН РАДАР на ЗЕМЯТА. Това и казвам. Дал съм ДЕЦИМЕТРОВ радар, който е добавка на Х радара за управление на ракетите при въздушен задхоризонтен бой. Където "Стелта" следва да пази самолета, Ф35, от руските ракети "въздух-въздух". Но "стелта" е оптимизиран за Х-диапазона не за Л-диапазона, което е идентично с метровите радари от ЗЕМЯТА. Ей ти Коп, щом предпочиташ:ausairpower.net/APA-2009-06.html TR module frequency ... 1-1.5ГХц
111
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До Анонимен...Ако те докопам....Най-обичам юнаци русофили! Но след като се срещнем не са нито юнаци, нито русофили!
110
3
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Чудя се Хитлер дали ги е поздравил преди 22 юни 1941?...Някой зюнае ли?
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,ве пичове краварите заплашили Русия,че ще натиснат ядренато копче. Путин казал,че и той ще натисне тяхното.Северна Корея само това чака и ще запука западна Америка.Китай,Индия и Иран на коя страна ще застанат? Айде Русия ще ги прехваща с С-50.и ще ги праща на дъното на океана.А ми ние къде ще се денем?
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз те питам за 9-а на 22 юни, ти ми говориш какво се е случило. За какво и е на 9-а толкова танкова мощ ако ще се ОТБРАНЯВА :-)? Виж само какво има срещу нея - две румънски каруци с три немски стари камиона :-)))))).
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Губя си времето само а в момента е кът :-).bastion-karpenko.ru/t-50-rla-afar/Погледни по долу за активна фазирана решетка в Л диапазона. В тоя диапазон типично са навигационните системи, спътниковите и мобилните телефони.
106
2
 
4
 
! Отговори
Що така бе? преди 6 години
Краварите са се обидили - вече не поздравяват.
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби това са радари за насочване а не за ОТКРИВАНЕ. Радарите за откриване са обзорни, те именно откриват стелта и после предават сигнал за насочване на ракетите. Но преди да ги насочиш трчбва да ги откриеш с П или нещо подобно. Х радара има малко разстояние. Ей ти едно образоващо филмче. https://youtube/watch?v=Ao2WwqSIzjE
104
1
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Кога беше тзои празник , аз разбрах само, че имаше протести в много градове на Русия и много арестувани защото са се възмущавали от голямата ширеща се корупция . каква корупция какви пет рубли в Русия , такова животно нема сказал Путин по шопски
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби в стратегията си слаб, няма как да оцениш Сталин, но историците са ти напълнили главата с клишета. Погледни все пак къде се намира 9-а армия. Опитай се да я оцениш като мощ, какво и противостои и после си задай въпроса за какво му е била тая армия там на Сталин ;-). Стратегията нанася удар по стратегическо слабо място на противника :-). Блиц-крига го е дефинирал още Сън Дзъ преди 2500 години и в него имам малко "стратегия" и много повече Икономика :-))).
102
2
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
До 1933 година Германия е била в такава криза,че на работниците е плащано по 5 пъти на ден и са пазарували веднага защото в края на деня заплатата им се е обезценявала.И изведнъж след като идва Хитлер на власт в Германия се изсипва океан от пари и започват да произвеждат всичко за собствена употреба,а не за износ-пътища от бетон,народен автомобил,жилища,оръжия и какво ли друго не!Който е дал тези пари той е платил войната!Хитлер е бил само пионка.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби големия въпрос е защо руснаците имат толкова големи загуби. Но тоя въпрос е прекалено сложен и политически некоректен. Така, че верочтно ще мине поне още едно или две поколения преди да му се даде по-достоверен отговор. Не случайно ти давам примера с 9-а армия, просто я погледни на картата къде е и питай защо, но не мен ;-). Но или не ме разбираш или не искаш ;-).Така, че руските загуби са си на гърба на Сталин. Но по други причини а не поради общоприетото зомбиране на популацията :-).
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако отворите книга за войната написана на американския континент трудно ще намерите много информация за Източния Фронт. Така, че е разбираемо незнаенето къде са се развили най-важните битки на ВСВ. Те са или в Африка или Нормандия. Което не означава да се омаловажава помоща но чак да се определя като решаваща едва ли :-).
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я *** да ни осветли за бройката на танковете докарани от Америка до Курск за най-голямата танкова битка до момента. Нещо не се сещам да се виждат Абрамс-и срещу немските танкове ;-)?
98
4
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Анонимен 132..." велика държава като Русия"...Ами той и СССР беше много велик,ама нещо не го виждам вече на картата...
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби метровите са тия на земята, на Нева-та, като тоя който свали Ф117 над Сърбия. Дециметровия е нещо ново и се разполага на челния ръб на самолетното крило и по разбираеми причини е трудно да е метров :-). Нямам време за лекции, държал съм изпити по радари :-).Сантиметровите са основните радари за цлеуказване и откриване и в момента - те са разположени на носа. "В военных целях радары X-диапазона используются для обнаружения самолетов"