Дания на война с агресивните просяци от Източна Европа

Ще наказват ромите с до 14 дни затвор при първо нарушение
15 юни 2017 08:26, Мария Захариева
21
Дания на война с агресивните просяци от Източна Европа
Снимка: Reuters, архив

Датският парламент одобри вчера строги мерки срещу агресивната просия - мярка, която изглежда е насочена основно срещу роми от Източна Европа, предаде ДПА.

Законопроектът предвижда удвояване на наказанието за първо нарушение до 14 дни затвор. Нарушителите също така ще могат да бъдат осъждани на затвор, без преди това да им е отправяно предупреждение от полицията, каквато бе предишната практика.

Мярката има за цел да предотврати просията в пешеходни зони, пред супермаркети, на спирки, във влакове и друг обществен транспорт.

Депутатите обаче отхвърлиха предложението на популистката антиимиграционна Датска народна партия осъдените нарушители да бъдат депортирани.

Законът трябва да влезе в сила до края на юни, а през 2020 г. се предвижда да бъде направен преглед на въздействието му.

В датската столица Копенхаген има все повече оплаквания от агресивни просяци и незаконни лагери без водоснабдяване и канализация.

Тази година столичната полиция е разчистила вече 25 незаконни лагера. 

(БТА)


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Не затвор, а преди 3 години
ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД под най-строг контрол с точно определена норма!

Онова, което най не достига на тази категория същества, са трудовите навици. Ако не им се дават дарения наготово, те тръгват да грабят.

При добро желание не е чак толкова трудно да се направи така, че да не е възможно един конкретен етнос да съществува, без да работи.Това ще реши повечето проблеми, създавани от тях.
Агресивната им раждаемост? Не е по-агресивна от онази в Китай допреди половин век. Значи методика за справяне има!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то от техните затвори изобщо няма и да искат да излизат.... Малко с пиенето е проблем, ама има да се пулят датчаните като видят как се прави вино от всичко дето ферментира. И казан за ракия с бързовар от бръснарски ножчета, кабел и две тенджери. А после ромката изтърсва 4-5 малки ромчета, които са датчанчета. Ха, честито с деЦките.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oоо, това е голяма бонус схема за нас - обикновените българи! Ромът отива в Дания, проси агресивно, но вместо да го депортират, го вкарват в затвора! И през това време не може да мърда и гарантирано не се завръща в България! ПРЕКРАСНО!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никой случай не ги щем обратно! Интегрирайте си ги, нали все ни учите как става. Покажете ни нагледно.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега момента да направят показно как се интегрират
Нали все за товя плюеха България. Хайде давайте. Чакаме уроците ви по торерантност. Само че май като ти дойде на главата, теорията, не е като практиката. Пропищяха от тях и забравиха че са толерантни. Това са първобитни, неграмотни, и дивашки племена. Няма интегриране, няма диалог. Не можеш с едно такова същество да се разбереш. Но им се пада сега да имат една доза от тия диваци, да разберат какво е.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а за мене добре ли ще ми се отрази дания като знам руски и марксизма.
и завърших УНСС.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 8 рабрахме силно е развита в социалните грижи и малко в производството.
11
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 3 години
До kokospa

дано така и да си остане, мързеливците нека ходят в дания, а ние тука "изостаналите" се оправяме и без тия "достижения" на дания в социалната сфера
10
3
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 3 години
До Анонимен 8
Явно никога не си напускал селската паша!Дания е на светлинни години от нас,именно в социалната и трудова свера!Безработицата им е под 4%,момче!Шест месеца в годината съм там.Работа има но не за просяци и мрънкачи!Колкото до чужденците-броят им в Дания за миналата година е едва 284000 бе....при 5.3 млн.население!Та лозунгите остави за в кръчмата!!!
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от бившия СССР е пълно с просяци ама датчаните си траят щото. ПЪРВО ИМ ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ И ПОСЛЕ МАЛКО НА ПОМОЩИ. Но завалиите като няват професия става за *** и проси.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е една държава на силно развити социални грежи а ма за местните дадчани на долу по веригата е друго.Така с години си създадоха много мързели и 80% в живото им зависи от Германия и външни работници в земеделието /от старата югославия,пакистанци,виетнамци и тук там от турция/. При тия без чужденците са затрити.Просенето е нормално и тук няма толково много на квадратен метър като в тая държава. Но рекламата и върви зада има туристи.
Предимно от Германия и то за ден два да изпусне парата.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите ще почнат да се завръщат..
6
1
 
20
 
! Отговори
стар кадия преди 3 години
Грандиозна дилема за западната цивилизация,кое е по-лошо - чигански просяци или харабски муджахидини?
5
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Малко им е балконингът,мда..
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дошли на този свят не за да учат и работят ! Дошли са на този свят да мързелува, да крадат и правят золуми, Такива двукраки трябва да бъдат третирани като вредни и опасни за цивилизацията ***. Затвори, лагери и принудителен труд.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интеграция и образование. Откога ви го повтаряме, но кой да чуе! Само не дискриминирайте клетите гаврошовци!
2
0
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
хаиде интегрираите ги вкараите децата в училища и детски градини настанете
ги я апартаменти и направете рампа за конете
1
0
 
46
 
! Отговори
Няма преди 3 години
как да ги уплашиш със затвор с по- добри условия от нашите старчески и детски домове!